Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Logboek, 03 jun 19

Ik heb vandaag een aantal berichtjes verstuurd, omdat de berichten van vrijdag tot zondag nog niet online stonden.

Vanmorgen gewogen en zoals verwacht wel wat aangekomen: 161,3 kg.

Vandaag wat huishoudelijke dingen gedaan en wat dingen voorbereid voor de vakantie.

Vanavond voor de laatste keer voor de vakantie intensief gaan sporten.

De rest van de week zelf maar veel gaan bewegen en op vakantie hopelijk gaan zwemmen.

Ik merk dat ik alles veel beter aankan en dat alles wat makkelijker gaat. Ik onderneem meer en relativeer alles meer.

Ook heb ik een shirt aan die ik van mijn zus had gekregen die al even wat te strak zat. Er is nu meer dan 20 kg al af en hij zit al veel beter.

Weer fris de week tegemoet gaan.
161,3 kg Tot nu toe verloren: 17,7 kg.    Nog te gaan: 86,3 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.
Gewichtstoename van 49,7 kg per week

21 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 29
Reacties 
Je bent in een dag 7 kilo aangekomen of zie ik dat verkeerd?  
03 jun 19 door lid: Leftie80
Nee, dat zie je niet verkeerd, ik zie het ook, zoooo zonde. 
03 jun 19 door lid: smr47
Hee het klopt niet helemaal. Zaterdag sta ik voor het laatst op de weegschaal. Zondag maak ik een weekoverzicht met het gewicht van zaterdag. Zondag sta ik niet op de weegschaal. Maandagochtend weeg ik me dan weer. 
03 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Ik val snel af en kom in het weekend relatief veel aan. Dit is denk ik meer maaginhoud dan echte kilo's. Woensdag ben ik meestal weer op het zelfde gewicht als op zaterdag en begin ik weer verder af te vallen. 
03 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Maar hoe kan je dan alsnog zoveel aankomen in zo'n korte tijd. Want zie ik het goed dat je dan de ene week 7 kilo kwijt bent en na het weekend weer 7 kilo erop bij op? Lijkt me toch niet goed voor je lichaam. Want wat is je doel en hoe wil jij jezelf dan onder controle krijgen mbt gewicht. Ik weet vaak dat ik aankom van of mij er simpelweg niet aan houd en dus heb lopen te snaaien🤭. Of wat wel eens kan voorkomen dat mijn stoelgang minimaal is. Ik val nu om en bij een 1,5 kilo per maand af. Maar dan kan ik mijzelf niet alles permitteren zeg maar. 🤷‍♀️ Dus ik was wel benieuwd hoe jij dit ziet. En dan komt het suikerfeest er ook nog aan. En ik weet zelf hoe verleidelijk dit is omdat het zo lekker is allemaal 😊 
03 jun 19 door lid: patricia220876
Interessante vraagstelling: afgelopen weekend heb ik niet veel gegeten, ik val snel af en ik kom snel aan. Als ik eenmaal op gewicht ben, dan moet ik een structuur bedenken waardoor ik niet zo veel meer aankom. Sporten zal ik ook levenslang moeten doen. Ik heb er geen hekel aan, maar doe het ook niet graag. Ik val trouwens gemiddeld tussen de 1 en 3 kg per week af. Ik fluctueer wekelijks soms wel met 10 kg. Kijk naar afgelopen week: ik start maandag op 163,1kg volgens mij. Zaterdag weeg ik 154,2 kg. Dat is bijna 9 kg verschil in 1 week. Echter de zaterdag ervoor woog ik 155,5 kg. Dus is er in verhouding maar 1,3 kg af als je letterlijk de zaterdagen in de gaten houdt. Het blijft lastig, maar wat van belang is dat ik wat kilo's kwijt raak. Daarna ga ik een gezond menu samenstellen wat mijn leven lang vol te houden is. De dokter heeft jaren geleden ook al geconstateerd dat ik een te grote hypofyse heb, dit zou dit alles ook kunnen verklaren. 
03 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Hoi Soufyan, ik zie vaker langskomen dat je echt jojo't tijdens het afvallen. Ik gun je een stabiele dalende lijn. Want laten we eerlijk zijn; iedereen met teveel overgewicht zou relatief sneller kunnen afvallen dan anderen (been there, done that). Hoe kunnen we je helpen in jouw afvalproces? 
03 jun 19 door lid: Senna88
Goedemorgen 😊. Dit lijkt me erg vervelend voor je. Maar je voeding en daarnaast sporten is het belangrijkste. Brood proberen te minderen. Ik zag dat je wel gek op brood bent. En brood is voor mij iig funest. En zowel moeder(Servisch) als vader(marrokaan) was voorheen alles met brood eten. Zowat bij elk gerecht. Ik kan heel goed zonder brood. . Want welk gewicht wil je hebben zodat je structureel gaat eten? Ik hoop dat het je goed gaat 🤗 
04 jun 19 door lid: patricia220876
Hee Senna, Het klopt inderdaad dat ik veel jojo. Maar ik doe dit ook een beetje bewust. Als ik iedere dag mijn strenge diet zou doen, val ik op een gegeven moment niet af. Ik ben ervan overtuigd, dat als je de uiterste kant uit jezelf haalt en laat zien, je lichaam niet gewend raakt om af te vallen en je op den duur sterker word. 1,2,3 of meer kilo per week afvallen is voor mij normaal tijdens dit diet. Ik twijfel alleen over 3 dingen: Hou ik het steeds vol om de aangekomen kilo's van het weekend er steeds weer te verbranden. Als ik straks daadwerkelijk zoveel kilo ben afgevallen, hoe zit het dan met mijn huid. Ik ben geen held qua operaties en zie mijn huid nu al hangen. En als ik eenmaal ben afgevallen, hoop ik een normaal levenslang diet te kunnen aanhouden waarbij ik gewoon stabiel in gewicht blijf. Heel veel mensen hier op Fatsecret zeggen ook dat ik eerst een gezonde levenstijl moet ontwikkelen dat je levenslang kunt volhouden i.p.v. proberen zo snel mogelijk af te willen vallen. Ik ben het daar niet mee eens. Ik woog zaterdag 154,2 kg, als ik een diet kies waar bij ik 1 of 2 kg per maand afval op een gezonde manier, ben ik bij wijze van spreken 60 als ik een keer op mijn streefgewicht ben. Ik hoop dat jullie dat begrijpen. Bij het programma obese en vele andere programna draait het ook om veel gewicht af te vallen in een korte periode. Ik doe dit ook en laat een inkijkje zien op Fatsecret waarmee ik dagelijks struggel bij het afvallen, de ups en downs, het sporten mijn doelen en veel meer. De steun vind ik wel in het positivisme van mensen. Vaak vinden mensen mijn schommelingen ongeloofwaardig, ik heb er niks aan om te liegen over mijn gewicht, of over hoeveel ik ben afgevallen of aangekomen. Tot slot: Wie mij wil volgen is van harte welkom. 
04 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Hee Patricia, Brood is altijd een dingetje. Kijk in de Ramadan was het moeilijk om in de avond aan mijn diet te houden. Ik was moe, kwam om 01:00 thuis in de nacht en dan staat de hele keuken vol met allemaal lekkere dingen. Ik dacht vaak: ik zet me fiets maar niet in de tuin, want dan hoef ik niet langs al die verleidingen. Ik pakte altijd wel wat. Toch bleef ik dagelijks afvallen. Wel minder dan normaal, maar toch knap al zeg ik het zelf. Afgelopen week vond ik ook nog een hele zak brood op station, ik zoek brood, en brood zoekt mij op:). Maar waar ik wel achter ben gekomen is dat het bij mij vooral pasta is en de frisdrank. Brood vast en zeker ook, maar dat is zo lekker. Normaliter buiten de Ramadan eet ik trouwens van maandag tot vrijdag geen brood. Sporten, en met name zwemmen helpt mij enorm om af te vallen. Dus ben wel op de goede weg. 
04 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Iedereen moet doen wat hij/zij zelf wil natuurlijk, maar niet streng dieeten omdat je denkt dat je op termijn niet zal afvallen is een slap excuus (met alle respect). Als je 160 kilo (ik woog zelf ooit 132) weegt duurt het nog wel 100 kilo voordat je stabiliseert en dan ben je waarschijnlijk minimaal 1.5 jaar verder. Je wil geen gezonde leefstijl omdat je daarmee maar 1 of 2 kilo afvalt zeg je, maar met jouw gewicht zal je veel meer afvallen sowieso. Je wil snel afvallen, maar doet er ook alles aan om binnen een dag 7 kilo aan te komen. Dit is geen levenstijl die je de rest van je leven zal kunnen aanhouden en het is vooral bizar slecht voor je gezondheid. Misschien is het een idee om onder iets meer begeleiding naar je doelen te werken. Sorry, het is een hele preek, maar blijkbaar gun ik je het allerbeste anders zou ik nu niet typen. Fijne ramadan en geniet van al het lekkers vandaag! !  
04 jun 19 door lid: Leftie80
Ik begrijp je volkomen. Maar wat je zou kunnen doen is om vaker NEE tegen jezelf te zeggen. Hoe vaker hoe makkelijker het je af gaat. En wat Leftie ook zegt is dat het echt niet goed is voor je lichaam. Ik was ook altijd aan het schommelen. En toen viel ik 30 kilo af. Wel in 3 jaar tijd icm sporten onder begeleiding. En 5 jaar later is mijn lichaam helemaal ontregeld en moet ik heel veel moeite doen om enkele kilo's eraf te krijgen. Want het sluipt er zo weer in. Het is gewoon mega slecht voor je algehele gezondheid. Dit is waar mijn coach mij toendertijd voor waarschuwde. Maar ook ik weet dat ik het kan en ga ook doorzetten. Ik ben nml dol op Shebakia. Kan een hele doos opeten. Maar ik heb alleen mijzelf ermee. Wens je wel veel succes met dit proces. Het is niet makkelijk, maar zeker mogelijk 🍀 en we spreken uit ervaring. Dinsdag of woensdag voor jou suikerfeest en geniet er tot die tijd van en dan gaan KNALLEN. Want jij kunt dat 🙏🤗 
04 jun 19 door lid: patricia220876
ik wens je veel succes! 
04 jun 19 door lid: john1949hotmail
En wat je zei met Obese dat klopt. Ze vallen in relatieve zin in een korte tijd af. Maar met vele begeleiding. Zodra dit wegvalt is vaak die stok achter de deur ook weg. Zelfde geld voor maagverkleining. Je kan altijd nog aankomen. Het is je mind omzetten. Snel afvallen kan haast niet blijvende zijn denk ik. Dat zei mijn coach destijds ook en ik geloof hem nu. Het duurde jaren dat je zo bent aangekomen en moet realistisch blijven dat het ook lang kan duren dat je afvalt. De mensen van Obese zijn er een paar die ook net zo hard weer aankomen. Jij, ik en vele op FS moeten inzien dat gezond eten ook erg lekker kan zijn. Wij zijn/waren gewend om te proppen of alles maar te nuttigen waarvan wij dachten dat het geen kwaad kon. Maar onze hersens moeten omschakelen dat gezonde voeding en lekker is en veeeeeel beter voor ons lichaam. Ik eet nu bv recepten uit The New Food. Echt lekker. En zoveel opties. Het is een strijd. Maar die ga ik aan. Ook omdat ik ouder word en graag nog heel lang met mijn kind kan genieten en niet steeds willen zeggen :mama is moe en nee nee nee. NEE ik wil een fitte mama zijn zoals ik voorheen ook was. Dikke knuffel  
04 jun 19 door lid: patricia220876
Patricia, daar heb je groot gelijk in. Hoef niet snel te gaan dat afvallen, en die recepten van thenewfood zijn erg lekker, en ik vind het ook nog makkelijk dat ik niet meer hoef na te denken wat ik eens zou gaan eten. Ieder doet het op zijn manier en denk dat Soufyan misschien ook snel aankomt van de koolhydraten. Ik ben altijd verslaafd geweest aan brood en weet nu dat dit bij mij de boosdoener is, at 6/8 sneetjes brood als ontbijt en werd er nooit zat van, wel opgeblazen gevoel. @Soufyan, misschien is het voor jou ook een optie om na je vakantie eens te proberen om koolhydraatarm te gaan eten. ( is maar een tip). 
04 jun 19 door lid: smr47
Ja ik denk daar echt zo over. En helaas ook moeten ondevinden smr47. Nadat ik na die 30 kilo ben afgevallen nu weer 20 erop werd ik knettergek van de waarom val ik niet af en ik tal van onderzoek gedaan in het ziekenhuis. Enigzins hoopte ik dat de internist wat zou ontdekken. Nu denk ik gelukkig niet het geval. Nee het is mijn voeding en leefstijl waar het aan ligt. Dus nu langzaamaan val ik af. Heeeeeel langzaam. 😬. Maar maakt niet uit. Ik denk ook dat khd arm of mss wel KETO wat zou betekenen voor haar.  
04 jun 19 door lid: patricia220876
Hee Leftie, Bedankt voor je preek;) Deze levenstijl ga ik niet mijn hele leven doen of volhouden. Snel afvallen heeft nu de prioriteit, maar heb zo nu en dan wat gezonde dagen. Als ik zondig tijdens mijn diet is dat niet met chocolade of chips, ik kies dan al de gezondere keuzes. Voel ik dat ik het niet aankan, pak ik gewoon wat mee, zolang het maar niet te vaak is. Die 7 kg extra is uit 2 dagen, maar het blijft veel. Ik moet straks gaan wegen, er zal denk ik al weer veel af zijn. Het komt goed. 
04 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Hee Patricia, Wat een verhaal:) Ik ben nu al aan het afvallen zonder begeleiding, en het gaat me redelijk goed af. Die stok van buitenaf heb ik niet echt nodig. Ik ben zwaar, en ikzelf zal er wat aan moeten doen. Andere kunnen helpen, maar uiteindelijk zijn het de keuzes die je maakt waardoor je afvalt of aankomt. Maagverkleining is mij zo vaak al aangeboden, maar dit is absoluut geen optie voor mij. De kilo's heb ik er zelf aangegeten. Ik denk dat ik wel minder eet dan voorheen, maar dat ik me vooral moet bezighouden met zwemmen. Hoe meer je sport, des te meer je verbrand, en je af en toe wat kan pakken. Ik word het bewijs dat snel afvallen wel efficiënt kan werken:) 
04 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Weet niet wat ik hier op moet zeggen. Precies een maand geleden woog je ook 161kg dus snap niet zo goed dat je denkt dat je snel afvalt op deze manier, laat staan gezond afvallen. Succes.  
04 jun 19 door lid: Leftie80
Goede morgen smr47, Koolhydraten heb je zeker een punt. Ik moet daar mee uitkijken. Pasta/brood/ zijn niet de beste producten om af te vallen. Ik drink ook best veel frisdrank in het weekend. Ik ga overwegen nadat alles op is light frisdranken te proberen op basis van Steviaglyceroden( de steviaplant). Ik kreeg die tip hier om de light frisdranken te nemen i.p.v. de gewone. Heeft iemand daar ervaring mee? Nog even over de gezonde maaltijden: Ik kook al sinds mijn 12e, doordat mijn moeder het niet meer kon. Ik kan gezond koken, daar ben ik wel van overtuigd, het zijn alleen de te grote porties die ik normaliter pakte. Ik gril vaak, gebruik geen olie wanneer het niet nodig is. Eet geen vet varkensvlees en drink geen alcohol. Lust geen sauzen: curry/mayonaise e.d. uit een fles. Kipfilet/biefstuk/vis of mager rundergehakt eten we vaak. Snij vaak zoveel mogelijk vet weg van het vlees. Ik weet wat gezond en ongezond is, dat is al heel wat. Ik kook niet zo snel met potjes of zakjes. Daarom denk ik ook dat een levenstijl na mijn diet aanhouden voor mij net wat makkelijker is. Fastfood en niet koken is bij mij niet aan de orde. Als er visite bij mij komt kook ik voor ze. Ga ik op visite bij mensen, dan wordt er vaak friet gehaald, vind ik altijd een beetje jammer. 
04 jun 19 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.