Vredehuis's Logboek, 12 apr 19

Sinds een week probeer ik elke dag 200 ml verse brandnetelthee. Wie maakt dat ook, en kun je zeggen wat daarmee je gezondheidservaringen zijn?

Bekijk Dieet Kalender, 12 april 2019:
2726 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

5 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Bij mij drijft het vocht af. 
12 apr 19 door lid: smr47
O mooi, dus helpt het in je vochthuishouding. 
12 apr 19 door lid: Vredehuis
Is goed voor de spijsvertering, immuunsysteem, hart en bloedvaten. 
12 apr 19 door lid: smr47
Dat klinkt goed, en wanneer, hoeveel en hoevaak zou je aanbevelen? 
12 apr 19 door lid: Vredehuis
Dat weet ik niet, ik drink door de dag verspreid, groene thee, brandnetelthee, water en koffie. In de avond zou ik het niet doen, ivm toiletgang in de nacht. 
12 apr 19 door lid: smr47
Brandnetel is een detox topper. Het heeft een bloed- en lymfezuiverende werking, een ontzurende werking, bindt zware metalen en het is urinezuurafdrijvend. Ik drink minimaal een mok van 330 ml elke dag. Ik haal wel de brandnetelthee in Duitsland want hier in NL is het moeilijk om zuivere brandnetelthee te vinden (zeker tegen een realistische prijs). Ik neem het vanwege de ontzuring, omdat onze Westerse voeding ons lichaam erg verzuurt met allerlei gevolgen voor de gezondheid.  
12 apr 19 door lid: Tijmpje
Ontzuring lijkt mij voldoende reden om te continueren. Ik knip brandneteltoppen hier aan de groene kade van de Hollandse IJssel, kook die zachtjes, en laat het een nacht trekken. Dan zeven en gekoeld drinken in de ochtend. Met ruim 2 liter doe ik een week. Het smaakt naar spinazie. De eerste glazen deze week was wennen. Onder protest kon ik het binnenhouden. Vanbinnen werkte van alles, hoop dat het ten goede is 🔥😅😇 en ben een ervaring rijker. Zou nog wel willen weten hoe ik de smaak gezond zou kunnen verbeteren? 
12 apr 19 door lid: Vredehuis
Misschien eens proberen om hem warm te drinken. 
13 apr 19 door lid: smr47
Ik drink ook brandnetel thee in de ochtend maar altijd drink er zeker een flink glas water voor ik aan de thee begin. Bij mij drijft het vocht af en daarom gebruik ik het niet in de avond.  
13 apr 19 door lid: Twinkel 2019
Ik drink de thee van Zonnetura 😉 
13 apr 19 door lid: Twinkel 2019
Verbena is ook heel goed op dit vlak. Als ik het niet vers drink (brandnetel dus) gebruik ik de gedroogde en neem dan een mix van zuivere brandnetel en verbena.  
13 apr 19 door lid: Tijmpje
Wat is Verbena? Pluk je ook zelf brandnetels voor verse thee, en ihg, waar doe je dat? 
14 apr 19 door lid: Vredehuis
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/113165-de-geneeskracht-van-verbena-of-ijzerkruid.html  
14 apr 19 door lid: Tijmpje
Ik pluk in het seizoen idd vaak zelf brandnetels. Ik doe dat in een kruidenpluktuin een straat verderop hier. Zo weet ik iig zeker dat het niet onder de invloed heeft gestaan van honden.... 
14 apr 19 door lid: Tijmpje
De smaak van warme brandnetelthee is intenser, niet per se lekkerder, vind ik. Kan ik het in een fruitsmoothie doen? Of maar gewoon koud met dichte neus snel opslurpen. Dan hebben we de antioxidantenshot weer binnen. 
15 apr 19 door lid: Vredehuis
@Tijmpje informatieve site, dankjewel! Ik kan wel wat Verbena gebruiken, dacht ik zo. Vooral voor het zenuwstelsel kan het heilzaam zijn... 
15 apr 19 door lid: Vredehuis

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Vredehuis's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.