Hawkey4077's Logboek, 28 okt 18

Hoewel ik helemaal niets met voetbal heb, moet ik nu toch terugdenken aan onze meest beroemde voetbal filosoof met zijn uitdrukking dat ieder nadeel een voordeel heeft. In mijn geval heeft het betrekking op het feit dat ik afgelopen weekend behoorlijk ontspoort ben en me voorgenomen heb om vanaf morgenochtend (maandagochtend) weer helemaal strak aan het programma te gaan houden. Op de weg terug vanaf mijn stamkroeg naar huis liet dat de optie open om nog even een stop te maken bij de snackbar voor een bestelling van twee bamiblokken, een berenklauw pindasaus, een trio bal pindasaus en voor de lol ook nog een frikandelletje erbij. Want het nieuwe regime gaat morgen pas in, toch? Ik stond al voor de deur geparkeerd en de gedachte kwam bij me op wat ik nu precies wilde bereiken met deze actie. Ik had al veel te veel gegeten dit weekend, dus honger kon het niet zijn. Ben doorgereden naar huis en voel me nu helemaal super. Niet zozeer vanwege de overgeslagen snacks, want ik zou ze met liefde gegeten hebben en er volop van genoten hebben, maar vooral omdat ik een bewuste keuze heb gemaakt die ik niet perse hoefde te maken. Ik kan me goed voorstellen dat lezers hier denken "wat een gezeur, doe iets wel of doe het niet", maar voor mij is het een bevestiging dat ik keuzes kan maken die ervoor zorgen dat ik nooit meer terug zal keren op mijn oude gewicht. Natuurlijk zal ik dit in de komende jaren moeten bewijzen, maar de positieve voortekenen zijn er..

39 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wat naar dat je slecht medisch nieuws hebt gekregen. Hoop dat je er goed doorheen komt. Blijf goed bij jezelf en heel veel sterkte met de moeilijke keuzes. 🍀 
03 nov 18 door lid: Supergirlmetmissie
Een vriendin van me was ooit iets van 150 kilo. Die zei: "Ik ben toch dik, procentueel én in optiek maakt het niets meer uit of ik nu 140 of 160 ben". Mss dat dat ook mee speelt. Terwijl je beeld en gevoel daarover natuurlijk wel veranderen als je dan goed afvalt, net als je verhoudingen.  
04 nov 18 door lid: Tijmpje
Ik zelf ben mss altijd wel van de controle geweest. Mezelf in eerste instantie al nooit toegestaan dat ik erg zwaar zou worden. Maar ik merk nu ook dat ik weer een tijdje écht op streef ben, dat ik er veel meer op let dan toen het eraf moest. Ik wíl niet terug. Dit gewicht zorgt dat ik me fysiek optimaal voel en geeft me een goed gevoel over mezelf. Dus let ik er extra op. Omdat ik weet dat als ik zwaarder word, ook mijn beeld over mezelf veranderd. Dan voelt het zowiezo als falen, en dan is het zo makkelijk om het losser te laten. Want ja, ik kan het toch niet. Ik zet mezelf dan ook in een rare strijd. Enerzijds zegt er een deel dat zegt: herpak die controle, jij kan dit, je moet terug naar een gezond gewicht. Anderszijds is er een deel dat zegt: je bent nu al zo zwaar, zie je wel dat je het niet kan. Stop maar met strijden want het gaat je toch niet lukken. En die strijd in mij, die wil ik niet meer. Ik gun mezelf een optimale gezondheid en een gezond gewicht, omdat ik dat verdien. En die stemmetjes....kunnen het dak op! Snap je? Zoiets dus.  
04 nov 18 door lid: Tijmpje
Die stemmetjes kunnen idd het dak op! Je weet dat je het kan en dat je in control bent, al zeggen die stemmetjes soms wat anders. Ik had mijn gewicht onder controle (moest wel opletten) tot ik ziek werd, ME/CVS. Toen had ik helemaal nergens meer controle over en liep mijn gewicht op. Zo blij dat het nu de goede kant op gaat!  
05 nov 18 door lid: Supergirlmetmissie

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Hawkey4077's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.