oke88's Logboek, 13 jul 18

Nu ik aan dieten doe, merk ik hoe erg ik gewend ben om tussendoor iets lekkers te pakken en even te genieten met koffie of thee. Een gevulde koek, lekker een stukje reep, zelfgemaakte cakejes muffins , een klein croissantje.. Ik miss het zo.... :( Hoe krijg ik dat gevoel weg. :(

13 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 31
Reacties 
Soms denk ik van.. is lekker eten belangrijker of een slanker lijf.. En dit zijn ook de momenten dat ik redenen zoek om te stoppen met alles. 😥  
13 jul 18 door lid: oke88
Klinkt of je het idd nog niet wil op geven of niet zat genoeg bent van je gewicht om er iets aan te willen doen. Maar zo veel overgewicht heb je ook niet lijkt me? 
13 jul 18 door lid: lgreinerart
Als je er zo veel moeite mee hebt zou ik juist momenten gaan plannen dat je het toch kunt eten.. misschien 1x in de week of elke dag een heel klein stukje.. ik moet zeggen dat ik de eerste weken moest afkicken van suikers maar mis het nu helemaal niet meer.. eet zelf al yoghurts/havermout zonder een klein lepeltje honing er door.. 
13 jul 18 door lid: Biancano1984
Ik zou dat juist afraden omdat suiker juist meer trek in suiker geeft. De truc is er helemaal vanaf en dan andere keuzes maken ( er is bijvoorbeeld ijs met dezelfde zoetstof als in light drank wat erg lekker is ). Dat dan eten als je vette trek hebt in zo iets. Maar dat is wat voor mij werkt!  
13 jul 18 door lid: lgreinerart
Mijn voorkeur gaat zeker uit naar een slanker/fitter lichaam dan altijd lekker kunnen tafelen en lekkere hapjes nemen. Maar er zijn soms van die momenten dat het aan me knaagt bijv. als ik wat lekkers zie en niets van neem. Ik mis dan erg de momenten waarbij ik lekker in de tuin zat met mijn koffie of thee (met suiker in) en verscheidene lekkere hapjes (ja, meer dan 1:). Het lijkt zo simpel maar ik kon daar erg van genieten. Raar misschien maar wat ik ook at ik stak nooit boven de 87 kilo uit. Daar bleef ik ook echt hangen en at wat ik wilde. Vraag me af hoe dat zal gaan als ik straks mijn ideale gewicht heb bereikt en of ik dan altijd moet opletten op wat ik eet of dat wel meevalt. Voor een poosje houd je het vol maar als het een eeuwig durende strijd wordt... :( 
13 jul 18 door lid: oke88
Ik ben een enorme zoetekauw en was ook een enorme snaaier. Maar sinds de knop om is gegaan bij mij en ik ook wel aardig afgekickt ben van de suiker taal ik er niet meer naar. Behalve als ik ongesteld moet worden. En ik zorg er ook wel voor dat ik zo min mogelijk in huis heb. Nu heb ik bijv. wel een doosje Leonidas bonbons in de koelkast staan. Die vind ik zo gruwelijk lekker maar tot nu toe heb ik de verleiding weten te weerstaan. Ik wil ze bewaren tot volgende week. Dan heb ik een weekje vakantie en dan mag het van mijzelf. 
13 jul 18 door lid: Cezanne07
Misschien eerst afkicken? Maar je wil niet voor niks afvallen. Dus is dat toch belangrijk. En omdat je het snoepen mist, is de gedachte van "wat is belangrijker" haast een excuus. Niet doen, als je goed afvalt , ben je blij !  
13 jul 18 door lid: annemiek rembil
Eerst afkicken.. echt 2 weken niets geen (toegevoegd) suiker..dan zal de lichamelijke mag al enorm minderen en verder is het ook gewoon gewenning.. ik at ook altijd een koek bij de koffie.. kan het me nu niet meer voorstellen.. en anders bak je iets gezonds, een lekkere koek / cake ofzo wat je wel kan eten, je hoeft niets te missen, je maakt alleen een andere keuze. 
13 jul 18 door lid: elntien
Ik ben ook iemand die het zonder "snoepen" niet red. Dan geef ik het vanzelf weer op. Ik limiteer mijzelf wel. Het moet binnen mijn plan passen, en probeer het niet zo verschrikkelijk erg te laten zijn. Ik pak bv een kinder chocoreepje bj de thee (71 kcal) of 2 after eight (80 kcal) of een rijstwafel met chocola (80 kcal). Savonds wil ik nog wel eens een augurkje met rookvlees, kipfilet met eitje, komkommer met filet americain of cashewnootjes.  
13 jul 18 door lid: Marjeltje
Bedankt voor het extra steuntje in de rug, en mij op het juiste spoor zetten! ☺ Ik was even de weg kwijt, maar heb mij nu voorgenomen, zoals jullie aangeven, even een paar weken totaal niets te consumeren met toegevoegde suikers. Ik ga er gewoon voor! Ik ben beniewd of mijn gemis zal verminderen en of het echt een afkickproces is. Yeey. Ik ben weer vol goede moed. Heerlijk. Thnk you !!! 😚🤗 
13 jul 18 door lid: oke88
@marjeltje : proficiat als je dat kunt! Als ik wat lekkers pak wil ik altijd meer. Het is zo moeilijk dat limiteren... :) Ik merk dat ik er ook niet echt blij van word, met dat 1 stukje.. Ik ben een vreselijke snoeperd en dol op eten. Lekker koken of uit eten gaan, altijd een dessertje, een heerlijk tussendoortje.. Noem maar op.. Als ik afval, zijn jullie allemaal ultradunne fotomodellen straks, gegarandeerd. Zo voelt het voor mij. 😐 
13 jul 18 door lid: oke88
Ik wil je natuurlijk niet van je plan afbrengen, maar in tegenstrijd tot sommige mensen (ook prima, ieder zijn ding!!) hier let ik minder op de dingen die ik tot me neem. Natuurlijk probeer ik gezonder te leven en eet ik overdag voornamelijk gezonde dingen. Die gezonde dingen beperkt ik tot een dagmenu van 850-900 kcal (zie logboek), wat bestaat uit ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Ik houd zo voldoende ruimte over voor andere dingen...zoals ik het benoem.. "het Bourgondische leven" (wijntje, hapje, knabbeltje of een extra stukje vlees of een kaasblokje). Ik zou zelf niet zonder kunnen en willen en heb met deze manier ook mijn draai gevonden. 7 kg afgevallen in 12 weken. Ik denk dat het vooral zoeken is naar wat bij jezelf past. Ik wil niet zonder koolhydraten, suikers of wat dan ook. Ik wil vooral alles kunnen eten...met mate en met (voor mij) plezier. Succes 🍀  
13 jul 18 door lid: Ollebol1980
Als je geen suiker meer eet dan worden snoeptomaatjes echt heel zoet. En dat kun je onbeperkt eten☺️ 
13 jul 18 door lid: cathyhofberg
Wauw dat klinkt goed! Misschien dat ik na verloop van tijd ook mijn draai kan vinden. Dit is ook echt mijn eerste dieet tot nu toe. Ik ben altijd een vrij slanke dame geweest die alles at maar nooit aankwam. Echt vreemd nu ik erover nadenk. 😐 Maar na 2 zwangerschappen ben ik in totaal 25 kilo aangekomen. Een klein gedeelte ging het eerste jaar vanzelf weg. De rest bleef. :( Ik wist niet eens wat kj en kcal was toen ik met dieten begon de afgelopen weken. Het was effe en zoektocht.. Maar voor nu.. Ik denk wel dat ik eerst even moet afkicken van al dat suiker dat mijn lichaam gewend is. Ik ben een echte zoetekauw.  
13 jul 18 door lid: oke88
@cathyhofberg: haha dat zou leuk zijn. :) Snoeptomaatjes i.p.v. bossche bollen. Dat is mijn favoriet :P 
13 jul 18 door lid: oke88
Ik heb hetzelfde gehad met koffie: daar moest altijd iets zoets bij (koekjes of koffiebroodjes) ... Geloof het of niet, maar ben daarom radicaal met koffiedrinken gestopt (drink nu twee keer zoveel thee per dag). Bleek uiteindelijk zeer goed te werken voor mij: sinds het stoppen met koffie heb ik geen koekjes of koffiebroodjes meer gegeten.  
13 jul 18 door lid: Nebulas
Lees ik vaker, stoppen met drinken van koffie. Zou gewoon net zoals mij 2 koppen koffie in de ochtend nemen zonder suiker natuurlijk. Drang naar lekkers is toch echt wel gewenning aan de suiker. Eenmaal afgekickt van de suiker is het iets gemakkelijker. Heel af en toe nog een snoepje, maar helemaal geen munchies meer ;) 
13 jul 18 door lid: bladetmx
@oke88 mijne ook. Heerlijk zijn die. Maar ook 500 kcal...  
14 jul 18 door lid: Marjeltje
Ik heb eiwit repen van de Body & Fit shop gekocht. Die zijn maar 180 kcal (als je de goede koopt) en zijn heerlijk!!! Zo heb je toch iets lekkers bij de koffie... 
14 jul 18 door lid: liselottemeijer
Afkicken van de suikers... Pak een stukje pure chocolade of 1 (bv digestive) biscuitje, dat helpt mij in ieder geval als ik zin heb in iets lekkers bij de koffie. 
14 jul 18 door lid: Tuinvrouw81

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


oke88's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.