Elfje69's Logboek, 04 feb 18

lowcarb bruin brood van amandelmeel en lijnzaad. heb het recept vd muffinbroodjes van afgelopen week iets aangepast om deze bjoetie te bakken. recept en voedingswaarde zet ik in de reacties

Bekijk Dieet Kalender, 04 februari 2018:
1388 kcal Vet: 77,69g | Eiwit: 81,41g | Kolhy: 77,55g.   Ontbijt: Jumbo Frambozen Vries Vers, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Alesto Nuts Royal Naturbelassen, Funksjonell Sukrin Gold, Mama Natuur Biologische Magere Kwark, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: AH Tomaat, Avocado, Ei, Brood enzo, Lijnzaadbrood. Diner: Podravka Ajvar, AH Roomboter Ongezouten, Olijfolie, Groko Gebroken Sperziebonen, Lidl Zalmfilet met Huid. Snacks/Andere: AH Gezouten Cashewnoten, Avocado's, Joseph's Sugarfree Maple Syrup, Mama Natuur Biologische Magere Kwark, Jumbo Frambozen Vries Vers, Sweet Corner Zoete Drop Suikervrij. meer...
2051 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Bruin brood van amandelmeel en lijnzaad, 16 plakjes: Ingrediënten 4 eieren 125 gr zure room 8 druppels stevia (optioneel) 40 gr roomboter 165 gr amandelmeel 40 gr lijnzaadmeel 15 gr gebroken lijnzaad 2 theel arrowroot 1 theel wijnsteenbakpoeder 1 theel baking soda 2 theel psyllium vezels 1/2 theel (grof) zout Bereiding Oven voorverwarmen op 190 graden en (siliconen) cakevorm klaar zetten. Boter smelten en weer iets af laten koelen. Dan goed met rest van de natte ingrediënten mengen. De droge ingrediënten in een kom doen en goed door elkaar mengen met een vork of garde voor je de natte ingrediënten toevoegt.. Doe de droge bij de natte ingrediënten en meng het met een lepel goed door elkaar. Doe het in de cakevorm. Laat het 5 min staan voor je het in de oven zet, de psylliumvezels en het lijnzaadmeel kunnen dan optimaal binden met het vocht. Bak in ongeveer 40-45 min gaar (iedere oven is anders) Macro’s per plakje bij 16 stuks: Kcal 129 Vetten 10,4 gr Koolhydraten 3,4 gr Eiwit 4,6 gr  
04 feb 18 door lid: Elfje69
Ik zie bij je recept staan dat je een siliconen bakvorm aanraadt, is daar een speciale reden voor? Ook geef je aan dat je baking soda én wijnsteenbakpoeder gebruikt, zo ver ik weet is dat je baking soda alleen gebruikt als je een zuur zoals karnemelk (in dit geval zure room) in je recept gebruikt en wijnsteenbakpoeder als je geen zure middelen gebruikt of heeft het effect op elkaar? Ik ga hem zeker ook maken! Bedankt voor het delen van je recept 😊👍🏻! 
04 feb 18 door lid: Ahart88
lowcarb brood heeft de hatelijke neiging om verschrikkelijk aan je vorm te kunnen gaan plakken. ik bekleedde in het begin steeds mn vormen helemaal met bakpapier, maar toen ik bij de Action tegen een goedkope siliconen cakevorm aanliep heb ik mezelf daar direct op getrakteerd, geweldig! de combi baking soda en (wijnsteen)bakpoeder vind ik fijn omdat het voor mn gevoel net iets betere rijs geeft, maar je zou ook gewoon 2 theel baking soda kunnen gebruiken. Baksze! 
04 feb 18 door lid: Elfje69
Thnx voor de uitleg! 
04 feb 18 door lid: Ahart88
Mooi broodje hoor ❤️ 
04 feb 18 door lid: SkatePower
Wouw....prachtig breudje :) 
04 feb 18 door lid: Nellebellie

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.