Elfje69's Logboek, 02 feb 18

minibroodjes gebakken, lowcarb uiteraard. volgens zoon zijn ze erg lekker, ik test vanmiddag wel :-)

Bekijk Dieet Kalender, 02 februari 2018:
1642 kcal Vet: 103,72g | Eiwit: 81,83g | Kolhy: 91,34g.   Ontbijt: AH Conference Peren, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Alesto Nuts Royal Naturbelassen, Funksjonell Sukrin Gold, Mama Natuur Biologische Magere Kwark, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: Brood enzo, Muffinbroodjes van Amandelmeel en Lijnzaadmeel, AH Tomaat, Ei, Avocado, Brood enzo, Lijnzaadbrood. Diner: Podravka Ajvar, Italiamo Provolone Piccante, Olijfolie, AH Roomboter Ongezouten, Milsani Kookroom, Bloemkool, AH Gekruide Kipworst. Snacks/Andere: AH Gezouten Cashewnoten, Energybars / balls, Pecan fat bomb bars, Sweet Corner Zoete Drop Suikervrij, Chocola & Snoep, Avocado-Chocolade Truffels, Sugarfree Maple Syrup, Jumbo Frambozen Vries Vers, Mama Natuur Biologische Magere Kwark. meer...
2594 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

12 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 26
Reacties 
ziet er lekker uit! Zijn die broodjes eivrij of niet? 
02 feb 18 door lid: Leannha
hoi Leannha, ze zijn niet ei-vrij, maar je kan natuurlijk zelf vegan-eieren maken en dat erdoor doen ipv kippeneieren. zal zo ff recept erop zetten. 👍 
02 feb 18 door lid: Elfje69
net trouwens een halve genomen, ze zijn echt heel lekker geworden en ze vullen goed! 
02 feb 18 door lid: Elfje69
Oehw heerlijk hoor😍 
02 feb 18 door lid: SkatePower
die kan je ook rustig een paar nemen op je challenge-dag hoor ;-) 
02 feb 18 door lid: Elfje69
Haha wie weet ga ik dat ook wel doen. Ligt eraan hoeveel zin ik op dat moment heb in bakken 😂 
02 feb 18 door lid: SkatePower
jaaaaaah ressepie 
02 feb 18 door lid: Lindavanzand
Staat genoteerd op het boodschappenlijstje 👍🏼 
02 feb 18 door lid: Jinnn1202
Bedankt weer voor het recept. Ziet er keilekker uit. Even een vraagje over die psylliumvezels (die ik niet mag hebben), kan je dit recept ook zonder maken? Of is het een soort bindmiddel? 
02 feb 18 door lid: Nellebellie
O eh Elfje, hoeveel lijnzaad bij de ingrediënten? 😳 
02 feb 18 door lid: Jinnn1202
Oeps...heb niet goed gelezen...Ik zie dat het dus een bindmiddel is. 
02 feb 18 door lid: Nellebellie
je kan ze weglaten Nellebellie, mag je wel xanthaangom hebben? want dan zou je daarvan een halve theelepel kunnen doen. (niet meer, want dan wordt de struktuur niet lekker) 
02 feb 18 door lid: Elfje69
ho stop, niemand bakken! ben twee ingredienten vergeten met kopiëren/plakken! komt er zo aan!! Thx Jinnn...... 
02 feb 18 door lid: Elfje69
Ik verwijder even het hele recept en plak m opnieuw, anders wordt het een rommeltje in div keukens.... sorry.... 
02 feb 18 door lid: Elfje69
HET CORRECTE RECEPT: Ingrediënten 2 grote eieren 1/2 theel zout 60 gr zure room 5 druppels stevia (optioneel) 30 gr roomboter 83 gr amandelmeel 28 gr lijnzaadmeel 1 theel arrowroot 1 theel wijnsteenbakpoeder 1 theel psyllium vezels Bereiding Oven voorverwarmen op 190 graden en (siliconen) muffinvorm klaar zetten. Boter smelten en weer iets af laten koelen. Dan goed met rest van de natte ingrediënten mengen. De droge ingrediënten in een kom doen en goed door elkaar mengen met een vork of garde voor je de natte ingrediënten toevoegt.. Doe de droge bij de natte ingrediënten en meng het met een lepel goed door elkaar. Verdeel het over de 6 muffin-gaten. Laat het 5 min staan voor je het in de oven zet, de psylliumvezels en het lijnzaadmeel kunnen dan optimaal binden met het vocht. Bak ze in ongeveer 15-18 min gaar (iedere oven is anders) Macro’s per stuk bij 6 stuks: Kcal 187 Vetten 15,1 gr Koolhydraten 4,6 gr Eiwit 6,5 gr Ok, bij gebruik van vegan-eieren ipv kippeneieren dus een halve theelepel meer bakpoeder gebruiken. En 1 theel psyllium zou je kunnen vervangen door een halve theelepel xanthaangom. 
02 feb 18 door lid: Elfje69
@Elfje hoe maak je vegan eieren? Daar ben ik wel benieuwd naar, ik heb een intolerantie voor eieren, dus een vervanger is best handig ;)  
02 feb 18 door lid: Leannha
Ze zien er heerlijk uit! 
02 feb 18 door lid: annemiek rembil
@Leannha, per ei: 1 eetlepel chiazaad OF lijnzaadmeel mengen met 3 eetlepels heet water. paar minuutjes laten staan, dan zie je dat het een beetje lijm-achtig gaat binden en voila! ei-vervanger! (gebruik wel een "officiele" eetlepel uit zo'n setje, want dat ding waar wij soep mee eten heeft geen standaardmaat zeg maar. een officiele eetlepel is 15 ml, nou ja, behalve bij die eigenwijze australiers... daar issie 20 ml) Maar dus wel wat extra bakpoeder toevoegen want een vegan-ei bindt wel, maar geeft geen rijs. Succes, laat je het weten?! 
02 feb 18 door lid: Elfje69
@ Leannha: Daar zijn veel mogelijkheden voor, ik had onlangs een ei te weinig en heb toen ook een alternatief opgezocht. Kijk maar eens hier https://lisagoesvegan.com/ei-vervangers/ 
02 feb 18 door lid: Zomerspruit
Oh te laat 😂😜 
02 feb 18 door lid: Zomerspruit

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.