heerlijke ovenschotel gemaakt van spruitjes en gehakt, met daaroverheen koolraappuree ipv de welbekende aardappelpuree. errug lekker geworden :-)
|
1646 kcal
|
Vet: 95,17g | Eiwit: 77,63g | Kolhy: 110,78g.
Ontbijt: AH Conference Peren, Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Alesto Nuts Royal Naturbelassen, Funksjonell Sukrin Gold, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: Lunch, Citroen Cheesecake met rood fruit, Gebak Groot, Chocolade-Noten Cake. Diner: Diner / Ovenschotels, Spruitjes gehakt en koolraappuree. Snacks/Andere: Koekjes, Citroen Macadamia, Chocola & Snoep, Avocado-Chocolade Truffels, Raw Super Food Kokoschips, ISIS Choko Crunch, Optimel Chocoladevla. meer...
|
|
Reacties
hoeveel koolraap gebruik je daarvoor?
29 jan 18 door lid: Lindavanzand
|
ik had 400 gr koolraap gebruikt, zal het hele recept ff plakken
29 jan 18 door lid: Elfje69
|
VOOR 2 PERSONEN:
Ingrediënten
400 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft
200 gram gehakt
100 gr ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl kerriepoeder
400 gram koolraap, in blokjes (hoeft niet geschild, mag wel)
70 ml kookroom
20 gr geraspte kaas
Bereiding
Verhit de oven voor op 200 graden
Kook de koolraapblokjes in ongeveer 15 min gaar en pureer ze met een staafmixer met de kookroom en wat nootmuskaat tot een mooie puree. Bewaar wat van het kookvocht, als de puree wat te stevig is kan je er wat van het kookvocht doormixen.
Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Doe de ui erbij en fruit deze even mee. Bestrooien met zout, peper en kerrie en dit 1 min meebakken. dan de gehalveerde spruitjes en de knoflook erbij en nog 4 min bakken.
Doe er een klein beetje water bij en doe een deksel op de pan. Zo kunnen de spruitjes iets gaar “stomen”. Meestal is ongeveer 8 min wel genoeg, want ze moeten niet te gaar worden. Als het water verdampt is het mengsel in een ovenschaal doen.
bedek het met de koolraappuree en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in ongeveer 30 min mooi bruin.
Macro’s per portie:
Kcal
492
Vetten
29,9 gr
Koolhydraten
30,7 gr
Eiwit
29,1 gr
29 jan 18 door lid: Elfje69
|
ziet er héérlijk uit. deze komt op het menu eerdaags
29 jan 18 door lid: Lindavanzand
|
wij vonden m ook echt heel lekker. ik had er trouwens ook nog een flinke theelepel sambal badjak in gedaan... en de koolraappuree met het kookvocht iets dunnen maken dan je normaal met puree zou doen, dan kan je m makkelijker verspreiden over de spruitjes
29 jan 18 door lid: Elfje69
|
Oh jeah dat is zo lekker die spruitjes schotel. Hier thuis motten ze het niet. Maar des te meer voor mij :D
29 jan 18 door lid: Nellebellie
|
ik denk dattie met bloemkool ook heel lekker is. of met bonntjes met een beetje pindasaus... hmmmmm. Of je bent gewoon voor jezelf voor 2 dgn klaar ;-)
29 jan 18 door lid: Elfje69
|
Anders kunnen we het altijd nog in bakjes doen zoals onze bakjesman :)
30 jan 18 door lid: Nellebellie
|
heb ik vanmiddag gedaan met m'n soeppies, allemaal in bakjes in de vriezer 🤗
30 jan 18 door lid: Elfje69
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|