Suzepluus's Logboek, 01 apr 24

Pas na twaalven in bed. Twee keer eruit geweest en dan schrik je om half tien wakker. F... Weer de dag een end verslapen!
Snel eruit, door de douche, beetje optutten, gezellige blouse aan.
Zwager geappt hoe of wat...
Eén uur lunch? Prima.
Een schaal kwark met een banaan gegeten.
Lief ging verder met onkruid in de voortuin.
Het viel me al een paar dagen op dat de vloer nogal smerig was. Lief ( is van het huishouden, grove werk) was gewend de vloer te doen als ik weekend dienst had... (dat ís al discutabel) Ik ben al ruim een jaar thuis.... inmiddels...
Zou hij inmiddels toch wel aan gewend moeten zijn. Not!!
Dus een veger erdoor, met de natte swiffer eroverheen.
Broodjes uit de vriezer, eitjes klaargelegd. Wilde de tafel dekken, bleek net de vaatwasser pas aangezet. Moest ik wachten tot ik de eierdopjes, gezellige koeien-bloem theekommen en de borden eruit kon halen.
Dus maar weer verder met het ontbijt.
De duifjes zijn voor het eerst sinds een paar jaar, weer een nest in de boom aan het maken. Maar ze schrokken zo van mij met mijn bezem... Hahahaha... dat klinkt creepy..., dat ze ervandoor gingen en ik heb ze niet meer teruggezien nog.
Net nog gekeken, maar er liggen nog geen eieren in. Gelukkig.
Broodjes gebakken, alles op grote borden gelegd. Wat beleg.
Helemaal drijfnat van het zweet en bekaf, toen zwager binnen wandelde.
Wilde het liefst in bed kruipen.
Was gezellig. Kreeg nog chocolade hartjes, die hij in Gent had gekocht vorig week.
Een kleine plak stol, één kaiserbroodje met kaas en snijworst, één matze met boter en suiker en twee eieren. En veel thee.
Tegen kwart over drie vertrok hij weer.
Mooi weer buiten. Lief ging weer verder met onkruid. Heb me even buiten gewaagd. Mijn hoofd zei steeds: Je moet gaan wandelen! Mooi weer. Bewegen. Goed voor je!
Maar mijn lijf zei: Ik ben moe!
Dit keer naar mijn lichaam geluisterd en lekker op de bank gaan hangen.
Later een kopje koffie en de film 'Ome Cor' (Martin van Waardenberg) gekeken.
De dieren verzorgd. Witoor zijn oogjes gedruppeld. Het gaat er beter uitzien, vind ik. Z'n linker doet ie nu op een spleetje open, niet meer zoveel troep eruit.
En ze verzorgen elkaar nu ook natuurlijk. Heeft ie bijna vier maanden moeten missen. Het verdriet om zijn broer. Sindsdien ook zijn ogen gedoe.
Maar ze genieten erg van elkaar. Ben ik erg blij om, vond het zo sneu dat ie nu hele dagen alleen zat. Vanmiddag lagen Twan en Nina ieder aan een kant van Witoor.
De laatste broodjes belegd en die als avondmaal gegeten. Twee kaiserbroodjes met oude kaas en snijworst, twee kleine stukjes stol, een goed kwart eierkoek en een gekookt ei. Niet overdreven toch?!
En nu is het klaar met dat gevreet!! Ben er gewoon niet lekker van.
En dan héb ik niet eens zoveel gegeten. 1700-1800 kcal per dag, met Pasen.
En dan had ik ook nog niet eens gebak!
Vanaf morgen weer drastisch minderen. De matzes zijn licht, die kunnen wel gegeten worden. Kwark heb ik ook nog. Fruit ook.
En morgen komen de boodschappen binnen. Van Picnic dit keer. Ook eens proberen.
Heb nog niet gekeken of dit makkelijker, handiger, goedkoper is, dan Jumbo. Jumbo kan ik op pc. Picnic moet in de tel app. Dát vind ik lastiger, maar het was niet ingewikkeld.
Morgen moet ik me ook nog even weer verdiepen in de re-integratie verslagen. Woensdag is het gesprek en dan kijken wat we (lees: ik) gaan ondernemen.
Ik vind het zooo belachelijk: Iedereen heeft me bij voorbaat al afgekeurd, maar toch moet ik de meest idiote stappen ondernemen voor maximaal zes uurtjes werk per week verdeeld over drie dagen. Twee uur per dag. Of twee keer twee en een half! Vind ik dan!
Ik snap ze wel, wettelijk gezien.. Maar toch..
Ik vind dit zoooo tien keer niks. Maakt me doodnerveus en gespannen. Begrijpend lezen lukt me niet. Ik word er erg boos van.
Waardoor nog minder lukt.
Als het me lukte om te werken, dan stond ik daar wel hoor!
Als de woonkamer en aangrenzende keuken vegen en swifferen me al uitput...
Hoe dan ook, moet het toch ondergaan.
Nu lekker bankhangen. En misschien op tijd naar bed, gezien dat ik best wel moe ben.
Zou fijn zijn.

Bekijk Dieet Kalender, 01 april 2024:
1808 kcal Vet: 91,79g | Eiwit: 72,45g | Kolhy: 171,57g.   Ontbijt: Water, Mennel Fromage Frais Battu, Banaan, Pickwick Original English Thee. Lunch: Gekookt Ei, Pickwick Original English Thee, Hollandia Original Matzes Naturel, Basterdsuiker, Delicieux Luxe Stol, Lurpak Roomboter Ongezouten, Old Amsterdam Oude Kaas 48+, Jumbo Snijworst, Gwoon Kaiserbroodjes. Diner: Jumbo Ambachtelijke Eierkoek, Gwoon Kaiserbroodjes, Jumbo Oude Kaas 48+, Jumbo Snijworst, Gekookt Ei, Jumbo Luxe Feest Stol, Lurpak Roomboter Ongezouten . Snacks/Andere: Koffie met Melk, Pickwick Thee Bosvruchten. meer...

18 Ondersteuners    Ondersteun   


     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Suzepluus's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.