Elfje69's Logboek, 16 mrt 24

1180 kcal/37 gr Kh
ontbijt: fage met 1/2 appel
lunch: prot.sparing broodjes met mettwurst & witte kaas
avond: kipsalade en boontjes met callowfit knofsaus
toe: mandarijnenijs en keto mini glacé

Bekijk Dieet Kalender, 16 maart 2024:
1179 kcal Vet: 65,51g | Eiwit: 101,31g | Kolhy: 37,07g.   Ontbijt: AH Sprank Appel, Kruidvat Zoetstof, Fage Griekse Yoghurt 5%. Lunch: Melkan Witte Kaas, Heidegrund Zwiebelmettwurst, 30% Minder Vet, Voedingscentrum Eidooier, Rauw, Brood enzo / Keto - Doughtein Turks Brood Small. Diner: Callowfit Fancy Garlic Sauce , Thenewfood Sperziebonen, Kerriepoeder, Fage Griekse Yoghurt 0%, Mayonaise van El Zelf, Aldelis Kipfilet Naturel Blikje. Snacks/Andere: Basis / Glacé - glazuurlaag, Basis / Glacé - koekdeel mini's, Debic Slagroom 35%, IJs / mandarijn-roomijs. meer...

30 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Mag ik je om een gunst vragen? Heb jij het recept voor jouw chocoladeganache nog ergens staan waar je hem ff makkelijk kunt kopiëren plakken? Ik wil hem voor Pasen maken 🐰🐣  
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Ja tuurlijk mag altijd. Maar ik moet ff denken welke chocolade ganache je bedoelt? Wat had ik ermee gedaan? 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Een klein taartje, in kleine vorm. Erg vullend. Het was met tenminste 78% pure chocola, erytrhritol en ei. En iets bakpoeder. Maar wat waren de verhoudingen ook alweer ..😆 Komt dit je bekend voor?  
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Ohhhh jaaaa!! Toevallig dacht ik laatst nog "dat bommetje moet ik ook weer eens maken" 😍 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Heb hem al! Bedacht me dat ik hem vorig jaar voor het kraambezoek van mijn collega’s heb gemaakt dus moest ff naar die dag zoeken want wist wel zeker dat ik screenshots had gemaakt toen ik dat wou maken. En dat klopte 🫶🏻 
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Ingrediënten S (of M): 110 gr extra pure chocola, min 85% (of 170 gr) 130 gr roomboter (of 195 gr) 40 gr xylitol of erythritol of wat suikervrije maple syrup (of 55 gr) 1/2 theel vanille extract (of 1 theel) ⅛ theel zout 2 eieren, M of L (of 3 st) Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 gr en bekleed een 15 cm (of 18 cm) springvorm helemaal met (licht vochtig) bakpapier. Smelt de chocolade en de boter op laag vuur in een steelpan. Niet te heet laten worden, alleen zachtjes smelten! Haal de pan van het vuur. Meng met een spatel de xylitol, het zout en de vanille erdoor. Klop met een mixer of de eieren er 1 voor 1 doorheen. Wacht tot ieder ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei erbij doet. Als je goed mixt zie je het mengsel dik en romig worden, dan is het goed Doe het beslag in de vorm en tik zachtjes aan om de lucht te verwijderen.. Bak ca 21 min (of 25) tot een kerntemperatuur van 60 gr en er een dun korstlaagje begint te ontstaan. Daaronder hoort hij heel wiebelig te zijn. Laat de taart in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur en daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast. Haal de taart een uur voor het serveren uit de koelkast en neem hem uit de vorm. Bestrooi met erythritol poedersuiker of cacao. Serveer op kamertemperatuur.  
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Wat was het voordeel van xylitol tov ery ook al weer? Heb beide nog. Het recept noemt xylitol. Weet zeker dat ik toen ery heb gebruikt en dat maakte hem mogelijk wat korrelig?  
17 mrt 24 door lid: SabineS85
De hoeveelheden die ik tussen haakjes achter de eerste hoeveelheden heb gezet zijn dus voor een groter formaat taartje 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Onze berichtjes hebben elkaar gekruist. Toch nog bedankt voor het opzoeken 😘 
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Psies, ery maakt m wat korrelig, xylitol lost op en kristalliseert niet terug daarna. 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Yw beeb, ben benieuwd naar je foto met de Pasen 😋 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Yes, dankjewel. Dan maak ik hem met xylitol! Je gaat de foto’s zeker zien 1e paasdag. Maar heb nachtdienst dus wil alles dag er voor al voorbereiden. Hoe ik het nu heb bedacht wordt het procureur uit de slowcooker, aardappel/pastinaakpuree met crème fraiche, verse rode kool, ik maak een rode bietensalade met ui en ei en wellicht wat aardappelkroketjes of toch weer zoete aardappelfriet. Voor die tijd nog even een keer stoofvlees maken voor een goede kruidige jus. Na dus het chocoladeganachetaartje.  
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Klinkt goed! Maak jij dan zelf aardappelkroketjes? Zoooo lekker 😋 Wat ik graag doe met procureur in de slowcooker: op de bodem 3 of 4 lange plakjes ontbijtspek leggen, de procureur rondom bestrooien met goed grof zout. Met vettere kant naar boven erin, paar kleine sneetjes erin maken en gehalveerde teentjes knoflook daarin steken. Tegen de tijd dattie kleer is, is er zoveel vet uitgekomen dat je geen jus meer nodig hebt! Ik trek het vlees dan met vorken uit elkaar en meng het weer helemaal door dat vet/vocht 🤪 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Screenshot gemaakt, dankjewel 😃 Simpel en toch lekker. Wou al niet met allerlei ingewikkelde rubs aan het werk maar hoe dan wel wist ik ook nog niet. Maar of ik het ga ‘pullen’ weet ik niet. Zou ik het ook nog enigzins fatsoenlijk kunnen snijden nadien en het als plakken kunnen serveren? Als ik alle tijd, en energie, van de wereld zou hebben die dag zou ik de kroketjes zelf maken. Maar nu doet Aviko dat maar fijn voor me. 
17 mrt 24 door lid: SabineS85
tuurlijk kan je er ook plakken van snijden. ik vind echt fijn pullen soms ook teveel werk hoor. dan snij ik het bijvoorbeeld grof op een flinke plank. of plakken idd 😋 
17 mrt 24 door lid: Elfje69
Top! Dan nog 1 vraag. Hoe lang en op welke stand(en) doe je hem in de SC?  
17 mrt 24 door lid: SabineS85
Ik zet m op stand 1, laag dus. En dan een beetje afhankelijk van het gewicht. Ik heb meestal een procureur van ca 1,5-2 kg en die doe ik er zeker 8 a 9 uur in. Langer kan natuurlijk ook, maar ik heb niet altijd zin om mn wekker te zetten om de SC aan te zetten 🫣 
17 mrt 24 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.