MadCat61's Logboek, 01 aug 23

En weer is er een maand voorbij gevlogen. Ik ben erg actief geweest (gemiddeld 8 km per dag gehiked of gewandeld). Ik hoor echt wel bij de "oudjes" wanneer ik de andere hikers op de paden zie! Maar je bent zo jong als je je voelt en dus blijf ik mijn best doen om zulke activiteiten zo lang mogelijk vol te houden.

Iemand zei ooit tegen mij toen ik op het gezond eten en geen drinken ging letten (ik ben al bijna twee jaar alcoholvrij en voel me veel beter) dat ik mezelf “tekort” deed, “je leeft toch maar 1 keer, etc”.

Mijn reactie was toen dat ik mezelf tekort zou doen als ik de activiteiten die me gelukkig maken niet meer zou kunnen doen. En dat maakt de keuze om beter en gezonder te eten en veel te bewegen toch wel makkelijk(er) vol te houden.

Bekijk Dieet Kalender, 01 augustus 2023:
1425 kcal Vet: 57,74g | Eiwit: 69,14g | Kolhy: 166,34g.   Ontbijt: Silk Pure Almond Milk - Original, Great Lakes Collageen, Cinnamon, Coffee, Blueberries, Banana. Lunch: Coffee, AH Ongezouten Pinda's, Raisins, Coffee, Apple. Diner: Chili Con Carne with Beans, Plain Yogurt (Lowfat), Activia Aardbei. Snacks/Andere: Gouda Cheese, Apples, AH Ongezouten Pinda's. meer...
2095 kcal Activiteit: Wandelen (Stevig) - 5,5 km/h - 3 uren en 44 minuten, Rusten - 12 uren en 16 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

21 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Het is toch raar dat als je niet drinkt daar wat van gevonden wordt, terwijl alcohol zo schadelijk is. Of dat ik nooit een taartje neem op een verjaardag terwijl ze ook weten dat ik veel te dik was en naar een gezonder gewicht wil. Het zou fijn zijn als je keuzes daarin gerespecteerd zouden worden. 
01 aug 23 door lid: gien55
Er zijn zoveel rare mensen... Maar zie je graag hiken of ik bedoel je foto's.. Geweldig wat jullie afleggen en doen. Weet van mezelf af en toe een wijntje werkt niet voor mij.  
01 aug 23 door lid: Yoo69
ien55, het is niet eens dat ik anderen van hun glaasje wijn of biet afhou. Mijn man geniet ook af en toe nog van een wijntje of biertje. Waar ik het meeste moiete mee heb, is de associatie van alcohol met gezelligheid. Dat is toch zo'n onzin! Yoo69, ik denk dat dat bij mij ook zo werkt. Dus als ik een keertje twijfel, zeg ik tegen mezelf dat ik toch wel veel beter slaap nu ik AV ben. En da pak ik maar een glaasje fris of een kopje thee. 
02 aug 23 door lid: MadCat61
Ik heb weleens gelezen dat je zulke vrienden of familie kunt vergelijken met een mand vol kittens. Jij bent de kitten die op het punt staat om uit de mand te komen en kruipt omhoog, maar alle andere kittens gaan aan je hangen. Het is dan voor de kitten die eruit wil bijzonder lastig om er echt helemaal uit te klimmen, want al die kittens die hangen zeggen wel hoe fantastisch je bezig bent, maar diep in hun hart willen ze niets liever dan dat je gewoon in de mand blijft. Jammer genoeg kan ik het niet zo mooi navertellen als het origineel, maar het maakte diepe indruk op me. 
03 aug 23 door lid: Faat68
Ik vind het knap dat je AV bent 😊 jij bent de enige die beslist wat je wel en niet eet of drinkt, het is jouw leven en lichaam 🥰 
03 aug 23 door lid: Rommeltjes

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


MadCat61's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.