MadCat61's Logboek, 21 jul 23

Weet je wat ik nu zo fijn vind nu ik weer bijna 7 weken weer bewust aan het eten ben?

Ik heb geen snaai momenten meer. Ik eet vet- en eiwitrijk. Ook eet ik veel koolhydraten maar ik mijd producten met een hoge glycemische index (wat betekent dat het snel wordt opgenomen, bloedspiegel stijgt snel, sugar rush) Dus bijna geen aardappelen, wit, bruin en volkoren tarwebrood, bewerkte graanproducten, rijst, of een gewone pizza. Maar wel peulvruchten, fruit en zuivel.

Ik merk het meteen als ik soms toch eens een broodje met kaas met lunch neem. Dan heb ik na twee uur alweer trek. Maar met een in calorieën vergelijkbare lunch met nootjes, kaas, groente en een appel of sinaasappel hou ik het makkelijk tot het avondeten vol.

Meer info: https://fitchef.nl/blog/gezondheid/glycemische-index

Ik geloof zelfs dat het eten van een hoog glycemische index voeding juist zorgt dat ik nog meer zoetigheid wil eten. Alhoewel 1 zoet koekje dus geen kwaad kan, versterkt dat wel het hongergevoel bij mij, en wordt het een stuk lastiger om die paar kilo kwijt te raken.

Nu ik weer in dit schema zit en weer bewust van mijn eetgedrag ben, is het helemaal niet meer lastig voor mij om te zien dat mijn man geniet van zijn appeltaart of zijn plakje citroen cake na zijn rondje hardlopen. Hij hoeft het niet meer "stiekem" te eten, lol!

Bekijk Dieet Kalender, 21 juli 2023:
1339 kcal Vet: 45,61g | Eiwit: 54,04g | Kolhy: 178,33g.   Ontbijt: Great Lakes Collageen, Alpro Amandelmelk, AH Blauwe Bessen en Frambozen (Diepvries), Banaan, Kaneel, Koffie. Lunch: AH Ongezouten Pinda's, Rozijnen. Diner: Sperziebonen, Mayonaise, Gebakken Aardappelen, Vegetarische Hamburgers, Activia Aardbei, Yoghurt (Mager). Snacks/Andere: Gemberthee, Gember, AH Doosjevol Kersen, Kaas, Mandarijn, Gatorade Orange. meer...
2003 kcal Activiteit: Wandelen (Stevig) - 5,5 km/h - 1 uur en 26 minuten, Hardlopen (Joggen) - 8 km/h - 37 minuten, Rusten - 13 uren en 57 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

21 Ondersteuners    Ondersteun   


     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


MadCat61's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.