15 jan 23 door lid: linkelouitje
|
Mmm... oké, niet uit de vorm te krijgen. Vrij natig, kaneel overheerst... dus gaan helaas de kliko in. (Nat door misschien vers gerapste bloemkool en yoghurt ipv kwark) vorige keer gevuld speculaas gemaakt ook weg gegooid door kaneel. Nu ook minder gedaan maar denk volgende keer gewoon koekkruiden doen waar kaneel staat. Wel lekker bezig geweest
15 jan 23 door lid: Yoo69
|
15 jan 23 door lid: claudet57
|
15 jan 23 door lid: Dappere-Dodo
|
15 jan 23 door lid: linkelouitje
|
15 jan 23 door lid: MDW80
|
Houdt je niet van kaneel?
15 jan 23 door lid: keto_danny
|
Zonde! Ze zien (zagen…) er zó geweldig lekker uit!
15 jan 23 door lid: AMH20
|
Ik hou zeker van kaneel. En heb het al gehalveerd naar 1 tl. Maar nog steeds overheersend.
15 jan 23 door lid: Yoo69
|
Inderdaad zonde maar er zijn ergere dingen bedenk ik me dan... en weer door!
15 jan 23 door lid: Yoo69
|
Heb je een recept? Klinkt wel interessant ☺️
16 jan 23 door lid: HélèneNoordhoek
|
Bloemkool Chocoladekoekjes
Oven: 170 graden
Baktijd: 13 min
Aantal koekjes: 14
Bewaren in luchtdichte bak
Het is geen hard koekje maar meer een soort Brownie dat jullie dat wel weten!
Ingrediënten
100 gr Bloemkool rijst
40 gr Amandelmeel
10 gr Kokosmeel
1 El Kwark
2 eieren
15 gr kokosolie de harde uit een pot
½ tl Bakpoeder
35 gr Erytritol
10 gr Cacao poeder
10 gr Chiazaad (dit zorgt dat het vocht van de bloemkool iets wordt opgenomen)
Snufje zout
2tl Kaneel
1 tl Vanille extract
Garnering
1 handje Walnoten in stukjes
Optioneel een paar cacounibs of walnoten voor erdoorheen
Bereiding
Smelt de kokosolie in de magnetron
Klop de eieren los samen met de kwak en meng de overige droge ingrediënten behalve de chiazaad in een andere kom ook even door elkaar.
Voeg de 2 delen bij elkaar en doe dit samen met de smaakmakertjes door elkaar. Voeg nu de kokosolie en de chiazaadjes toe.
Nog even los mengen en proef even of het zoet genoeg, ik smokkel met een flesje natrena en doe hier vaak nog een scheut van in.
Hak de walnoten in stukjes (niet te klein).
Zorg dat de oven 170 graden is (ik had de hetelucht oven aan gedaan. Maar gok even hoe jouw oven is. Het moet vooral niet donker worden dan wordt de chocolade bitter. Als de nootjes donker worden zijn ze wel klaar.
Laat het mengsel heel even rusten. De Chia gaat dan iets vocht opnemen.
Maak mooie ronde bergjes op je bakplaat en steek er 3 stukjes noot in.
Zet de koekjes voor ongeveer 13 min in de oven. Laat even iets afkoelen op de bakplaat en mmmm ook lekker als ze warm zijn
Echt geloof me ik vond ze heerlijk, mijn zoon en ook mijn moeder hebben niet geraden waar het van gemaakt was.
Iets van tarwe dacht mijn moeder. Dit komt door het zaadje van de Chia.
Het witte op de foto is poedersuiker (Zoetstof uiteraard, niet nodig was meer voor de foto)
Laat je me even weten hoe je ze vond.
Bewaar in een plastic zakje en bakje, prima om in te vriezen denk ik.
16 jan 23 door lid: Yoo69
|
16 jan 23 door lid: HélèneNoordhoek
|
Ooh wat zonde zeg..ik gad ze in zo'n siliconen ding gedaan ging welmgoed en vond ze zelf heerlijk niet te kanelerig..zonde Yoo, maar wel n happy kliko denk ik🙈
18 jan 23 door lid: !neke-
|
Dit was ook een silicone vorm. Hij zij ook dank je wel Yoo 😅😅.
18 jan 23 door lid: Yoo69
|
Ja snap ik was er in ieder geval 1 met n gevuld buikje🤣🤭
18 jan 23 door lid: !neke-
|