Tijmpje's Logboek, 21 aug 22

BBQ gisteren bij vrienden was gezellig en lekker.
Stukje zalm, wat garnalen en een ienie-mini spekfakkeltje.
Sla en watermeloen.
Helaas toch wat klein spul ook bij gekomen.
Eetdagboek geschat, maar kwam boven m'n dagtotaal uit. Geen ramp voor ene keer.
Stand weegschaal vanmorgen: + 0,2. Nou, dan heb ik het tóch niet heel verkeerd gedaan.

Gezellige mensen die het nu maar raar vinden dat ik nu ineens niet meer met elke ronde wijntjes mee doe. En ook de hele avond aan het water ernaast zit.
Na 2,5 kleine glaasjes Chardonnay (250 ml totaal) en tóch een nog in de maag gesplitst glas met een proefje appelwhiskey (wel héél lekker), was mijn antwoord standaard "nee" als de wijnfles weer voorbij kwam.
Op een bepaald moment werd ondanks 'nee', m'n glas toch bijgeschonken. Gelukkig kwam de boodschap over en was het maar een bodem. Uit beleefdheid opgedronken (dus toen op 300 ml wijn = 2 glazen) en daarna resoluut m'n glas naar de keuken gebracht. Waar geen glas is, kan ook niets meer ingeschonken worden.

Mss denk je nu, waar maak je je druk om? Maar ik wíl gewoon niet meer zo veel drinken. Het past me niet meer, en eigenlijk ben ik daar blij mee.
Ik had mss gewoon nog een glas kunnen nemen, maar de grens verdwijnt door alcohol en dan waren er meer gevolgd. En dat wil ik gewoon niet meer.
Bovendien stopt je afvalproces door alcohol, en hoe meer alcohol je neemt hoe langer dat proces stil ligt. Dus naast max 2x alcohol in de week, wil ik ook per keer niet te veel (max 2 glazen).
En ondanks niet zo veel gedronken, uiteindelijk en met enige moeite, had ik toch last van vanmorgen. Duf hoofd, niet vooruit te branden.

Dat niet vooruit te branden knapte gelukkig op na m'n 1e koffie. Dus toen wel al buiten gaan lopen: 30 minuten/4000 stappen.
Lekker, heb ik die alvast binnen.

Vanavond nóg een etentje bij andere vrienden.... Gezellig, maar *zucht

Bekijk Dieet Kalender, 21 augustus 2022:
1806 kcal Vet: 57,79g | Eiwit: 103,85g | Kolhy: 158,27g.   Ontbijt: Myprotein Impact Whey Protein Vanilla, Milbona Karnemelk, Water, Milbona Skyr Aardbei, Koffie (Gemalen), Water. Lunch: Milbona Belegen Kaas, Pickwick Groene Thee Lemon, Tastino Baguettes, Jumbo Ierse Rosbief, Milbona Roomboter Ongezouten, Gekookt Ei. Diner: AH Mini Donut Chocolade, Koffie (Gemalen), Water, AH Fruitsalade Ananas, Meloen, Appel en Druif, Sauvignon Blanc, Jumbo Stokbrood, AH Olijfolie Extra Vierge, Salade met Sla, Ei, Kaas, Tomaat en/of Wortelen, AH Excellent Vispannetje, Galia Meloen, Witte Rijst (Lange Korrel, Gekookt). Snacks/Andere: Abrikozen, Koffie (Gemalen), Water. meer...

27 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Toevallig had ik het er vorige week met iemand over, hoe raar mensen kunnen doen over mensen die niet of weinig drinken 🤔. Als ik voor iedere keer dat iemand zei "hè, wat ongezellig" (oid) een tientje had gekregen had ik nu een klein bootje kunnen kopen (of iig een elektrische fiets 😝). Mijn alcohol inname ligt hooguit op 1 fles wijn per jaar, en dan heb ik de champagne met oud en nieuw ook al mee geteld. Terwijl ik een mooi glas wijn wel echt lekker vind hoor, maar ik word er duf en moe van 🤷 En ik ben een control freak 😂 En ik vind het gewoon "niet nodig" ofzo. Maar wat ik dus eigenlijk wilde zeggen... superknap hoe jij dit doorbreekt, want juist als je omgeving van je gewend is dat je "gezellig meedoet" is het héél lastig 💪🏼 
21 aug 22 door lid: Elfje69
Wat goed van je!! Patronen doorbreken ís lastig, dus complimenten voor hoe je het doet! Zeker als je merkt van binnenuit dat het je niet meer past en niet meer wilt. Dat is een krachtige motivator 😊 Succes vanavond bij de volgende 'horde'! 💪🏼 
21 aug 22 door lid: Madeloesje
Knap hoor 👏🏻 
21 aug 22 door lid: Rommeltjes
Goed bezig! Je hebt meerdere keren je grenzen aangegeven, aan de ander om ze te respecteren, bijzonder hoe zij dan vanuit gewenning blijven pushen hè. Ongeacht jouw reden, dat zou niet uit moeten maken. Glas wegzetten is een topreactie! Dan kunnen ze niet anders dan jouw keuzes respecteren 💪👍 
21 aug 22 door lid: MDW80
Dank jullie wel.  
22 aug 22 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.