Tijmpje's Logboek, 09 aug 22

Nou, feedback (per mail) gehad én vanmorgen door gesproken.
Ik moet er even bij zetten, dat ik met het blijven oplopen van het gewicht de afgelopen dagen, wél een deukje in m'n vertrouwen begon te vertonen. Ik was bang dat m'n calorieën tóch te hoog waren ingesteld...Zo gewend om 'minder, minder' te doen en nu is het ineens 'meer, meer'. Dat voelt nog steeds onwennig.
Gelukkig kon en mocht ik m'n zorgen delen in m'n weekverslag gisteren naar m'n coach. Vanmorgen echter was er met wegen al weer 4 ons ineens af, dus maakte de momentopname weer duidelijk, leek de rust toch weer te keren.

Ik deel even de kern uit m'n feedback hier, mss hebben anderen ook nog iets aan de inhoud:


De kcal blijven voor nu hetzelfde, het resultaat op de weegschaal per dag is maar een GETAL, ik moet dat loslaten.
Mijn weekgemiddelde was zelfs -0,1 dus dat is geen bijkomen!
Dagelijks gewicht is niet belangrijk, het gaat om de lange termijn, daarom kijken naar gemiddelden.
Ik mag me niet richten op resultaatniveau, want het is bewezen dat dit maar tijdelijk is (het winnen van één enkele wedstrijd).
Ik moet me richten op handelingen- en methoden-niveau, want alleen dat zorgt voor een blijvend resultaat… (en het winnen van élke wedstrijd).

Wat belangrijk is: een negatieve energiebalans levert stress voor het lichaam op. Met herstel van Burn-out is extra stress voor m’n lichaam absoluut niet goed.
Mijn lichaam moet eerst meer kracht en vooral méér energie krijgen zodat ik eerst goed herstel en daarom moet ik nu zoveel eten. En eigenlijk mág ik dus niet eens héél veel afvallen. Ze heeft me al op het randje ingesteld, ik mag er dus niet onder gaan zitten.
We gaan zeker van A naar B maar moeten nu een omweg maken ivm de Burnout-klachten, deze mogen we en kunnen we niet negeren.

Dus: eerste doel is "beter in m’n vel komen", méér energie krijgen. En daarbij moet ik het gewicht echt even loslaten (plus het feit dat het maar een getal is, een moment-opname en niet zo veel zegt over mijn werkelijke voortgang op lange/blijvende termijn).

Toegevoegde doelen voor komende week (naast de bestaande doelen):
- Als bij weegmoment weegschaal hoger is dan met een BIG SMILE hardop zeggen: “Het is maar een getal!!!”
- Dag voor dag, stap voor stap. Basis in orde houden en verder kijken óf en wat er kan.
- Elke avond, voordat ik in bed stap, 2 dingen die goed zijn gegaan die dag benoemen, ofwel eindig de dag altijd positief.

Nou, en toen wist ik weer héél goed waar ik aan toe was. Lekker doorgaan zoals we bezig zijn, het komt goed.

Bekijk Dieet Kalender, 09 augustus 2022:
1796 kcal Vet: 81,63g | Eiwit: 131,31g | Kolhy: 125,29g.   Ontbijt: Horizon Gemengde Noten Pasta, Sondey Rijstwafel Gezouten, Myprotein Impact Whey Protein Vanilla, Milbona Skyr Aardbei, Milbona Karnemelk, Water, Koffie (Gemalen), Holland & Barrett Vezel Complex Forte, Water. Lunch: AH Geraspte Kaas Voor Pizza, Jumbo Gegaarde Kip, AH Champignons, Uien, Aldi Pastasaus Tradizionale, Pizzabodem Spelt (Manlief), AH Snackkomkommer, Gekookt Ei, Molenland Belegen 48+, Bakkerij 'T Stoepje Slankelijntje, Aldi Magere Rauwe Ham, Milbona Roomboter Ongezouten, Milbona Karnemelk. Diner: Water, Jumbo Groene Salade Indiase Stijl, . Kipfilet Vers. Snacks/Andere: Snack Day Kroepoek Naturel, Lidl Kordaat 0.0%, Aldi Magere Rauwe Ham, Mineola, Kiwi, Cantaloupe (Muskmelon), Water, Snack Day Cassava Kroepoek, Jumbo Ongebrande & Ongezouten Notenmix, Koffie (Gemalen). meer...

11 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
💪👍 
09 aug 22 door lid: MDW80
Hele fijne constructieve feedback 👍 
09 aug 22 door lid: Nicole71A

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.