Tijmpje's Logboek, 30 jul 22

Goede tekst, goede mindset:

"Je hebt vakantie. En met pijn en moeite heb je er voor vertrek een paar kilo af weten te lijnen. Of…
Je hebt vakantie. En terwijl je aan het zwembad zit en om je heen kijkt bekruipt je het gevoel dat je beter voor de vakantie nog even had kunnen lijnen.

Het gif zit 'm in het gebrek aan zelfacceptatie. 𝐉𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭, je hoeft niet voor vertrek 'nog even' wat kilo's kwijt.
Het gif kan 'm ook in de vergelijking zitten: als je je alleen focust op iedereen met een - in jouw ogen - mooier of beter lichaam, heb je a) geen fijne vakantie en b) genoeg stof om jezelf continu naar beneden te halen.
𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐠𝐢𝐟𝐛𝐞𝐤𝐞𝐫 𝐣𝐞 𝐨𝐨𝐤 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬 𝐧𝐞𝐞𝐦𝐭: 𝐬𝐭𝐨𝐩 𝐞𝐫𝐦𝐞𝐞.

Want of je nu wel of niet op vakantie bent, je kunt altijd genieten van eten wat jij kiest. En ja, dat is als het warm 's een ijsje. Of misschien watermeloen of iets heel anders. Zo lang je maar bewust geniet van je keuze.
En zit je eerder vol dan je hoopte? Stop gewoon met eten. Geef de rest van je eten weg of doe het in de prullenbak. Anders word je zelf de kliko waarin alles verdwijnt, of je er nu zin in hebt of niet.

Even lijnen voor de vakantie. Het klinkt onschuldig, maar is het niet. 𝐙𝐨𝐫𝐠 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐞𝐧 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐞𝐞𝐫 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭. 𝐖𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐰𝐚𝐭 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐧𝐮 𝐛𝐞𝐧𝐭? Kies dan niet voor het zoveelste crashdieet met alle gevolgen van dien (aankomen...), maar voor een duurzame oplossing."

Zonder enige intentie tot reclame, moet ik uiteraard wel doen aan bronvermelding: https://vitalityadventures.nl

Bekijk Dieet Kalender, 30 juli 2022:
1796 kcal Vet: 75,46g | Eiwit: 130,68g | Kolhy: 89,78g.   Ontbijt: Water, Water, Myprotein Impact Whey Protein Vanilla, Water, Holland & Barrett Vezel Complex Forte, Koffie (Gemalen). Lunch: Zonnatura Brandnetel Thee, Rabeko Sweet Hot Chili Zero, Lidl Yorkham, Milbona Jong Belegen 48+ Kaas, Jumbo Tosti Sneetjes. Diner: Zwagerman Kalkoenfilet (16,5G), Hardgekookt Ei, Water, AH Runder Soepballetjes, Bloemkoolsoep. Snacks/Andere: Lidl Knabbelspek, Cheese Onion Chips, Eiwit/skyrtaartje, Water, Water, Le Rustique Tomme Fruitée, Merlot, Koffie (Gemalen). meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
welke gifbeker...🤔 Tja,....ik hou nou eenmaal van cocktails🤷‍♀️ Maar t klopt zeker. en om t zo te lezen is best confronterend eigenlijk.  
30 jul 22 door lid: smootylaatmaar
Genieten is altijd belangrijk en voor jezelf afwegen of dat lekkers het waard is. Lekker in je vel zitten hoeft niet aan de kilo's te liggen. Ik ben veel minder onzeker dan toen ik jong en veel slanker was (toen voelde ik me ook dik). Inmiddels 55 en ik weet wie ik ben en waar ik voor sta. Vroeger wilde ik graag door iedereen leuk gevonden worden, nu denk ik "ik vind ook niet iedereen leuk dus jammer als iemand mij niet leuk vindt maar ik zit er niet mee". Voordeel vh ouder worden mss 😜 
31 jul 22 door lid: PeetjePuk
@peetjePuk, zeker verandert er een hoop qua mindset als je de overgang voorbij bent. Je hoeft niet meer vooraan te lopen, hoeft niks meer te bewijzen, en hoeft niet meer het lichaam van een 20-jarige na te streven, enz.... Tenminste, de rust komt voor de meeste mensen dan, uitzonderingen daar gelaten.... 
01 aug 22 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.