MadCat61's Logboek, 02 okt 21

Ter info, tips en tricks! Voor de wandelaars en hardlopers onder ons.

Een 2 jaar geleden kreeg ik last van mijn knie tijdens het hiken en vooral hardlopen. En deed een knieband om als extra bescherming. Ik baalde hier erg van omdat ik nu eenmaal graag buiten in de natuur bezig ben. Ik postte dit op FS en een andere FS lid (op de Engelse versie van deze site) tipte me over collageen. Op een website voor hardlopen vond ik een artikel over collageen dat zou helpen bij het herstel voor hardlopers. Omdat gewone collageen van dierlijk materiaal wordt gemaakt heb ik toen de maritieme (vis) collageen versie gekocht (ik eet namelijk nog wel wild gevangen vis). Ik voegde ongeveer 10g smaakloze poeder (de helft van de aanbevolen hoeveelheid) dagelijks toe in mijn havermout ontbijt of yogurt.

Een paar weken later, tijdens een hike met veel up and downs, vroeg mijn man of ik nog mijn knie voelde. Ik realiseerde me dat het al een tijdje geleden was dat mijn knie voelde. Voorzichtig begon ik ook weer met hardlopen en tot op de dag van vandaag gaat het goed. Nog steeds voeg ik de poeder toe en wandel veel en ren nu regelmatig zonder de knieband om te doen.

Bovendien is het erg goed voor je huid, nagels en haar. Mijn haar is dik, sterk, en groeit snel net zoals mijn nagels. Meer info https://www.runnersworld.com/nutrition-weight-loss/a27239887/collagen-supplement/

Een fijne zaterdag allemaal!

Bekijk Dieet Kalender, 02 oktober 2021:
1847 kcal Vet: 71,87g | Eiwit: 106,42g | Kolhy: 193,99g.   Ontbijt: Rozijnen, Great Lakes Collageen, AH Basic Oatmeal, AH Amandelmelk Ongezoet, Kaneel, Banaan, Koffie. Lunch: Uien, Zoute Haring, Hard Broodje. Diner: Mandarijn, Activia Pruim, De Zaanse Hoeve Griekse Yoghurt 2%, AH Geschrapte Worteltjes, Jumbo Wilde Zalmfilet. Snacks/Andere: Amandelen, Rivella Rivella, Aldi Brie, Rivella Rivella, Appeltaart. meer...
1626 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Dank je wel. ik neem het ook al een tijd en ik neem er 1 per dag. maar waar koop je het poeder? 
02 okt 21 door lid: socrates56
@socrates56, ik bestel online bij viscollageen.nl 
02 okt 21 door lid: MadCat61
Bedankt voor de ti👍🏻. Ik heb tijdens het hardlopen ook altijd een knieband om i.v.m. pijn in mijn knie. Zal het ook eens gaan proberen. 
02 okt 21 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Hoi Madcat61’s, waar verwerk jij de viscollageenpoeder in? Drink het ‘s ochtends met lauw water, maar ga er bijna van over mijn nek 😝. Het is dat ik weet dat het gezond is, maar als het lekker smaakt zou ook wel fijn zijn. 😁 
06 okt 21 door lid: **Britta**
Ik verwerk het in mijn havermoutpap met amandel melk, kaneel, en rozijntjes. Of in een smoothie met allemaal bessen en ook weer amandel melk. Of door mijn yoghurt waar ik ook wat vruchten in doe!  
06 okt 21 door lid: MadCat61
Goed idee om het met iets fruitigs te combineren. Ik doe op sommige dagen aan IF en neem dan geen ontbijt. Dan is de collageen met alleen water echt niet te doen. Dank voor de tip.  
06 okt 21 door lid: **Britta**
*Britta**, inderdaad het lijkt me inderdaad niet te doen met alleen water. Ik denk dat ik het ook nog gewoon ga proberen met warme chocolade melk of zo wanneer het weer wat kouder wordt.  
06 okt 21 door lid: MadCat61

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


MadCat61's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.