MadCat61's Logboek, 01 sep 21

Ik zie hier niet zoveel informatie over NSV waarden oftewel Non Scale Victory waarden, letterlijk vertaald "Overwinningen niet gerelateerd met de waarde op de weegschaal". Toch kunnen NSV waarden belangrijke motivators om naar een gezond gewicht te gaan of een gezond gewicht te behouden.

Het introduceren van een NSV kan helpen om de motivatie erin te houden om de gezonde levensstijl vol te houden, om niet op te geven omdat "het toch niet helpt". Voor mij zijn de Non Scale Victories na een maand weer bewust gezond eten en drinken:
- veel beter slapen: Mijn Fitbit laat zien dat ik de laatste maand dieper en langer ben gaan slapen. Geen wonder, want nu drink ik nauwelijks wijn door de week, alleen in het weekend.
- mijn kleding past weer beter. Mijn buik is minder opgeblazen nu ik meer eiwitten en minder koolhydraten eet.
- ik zit niet te snaaien. Mijn eten is gebalanceerd. Ik heb gewoon geen trek tussendoor. En het grote voordeel: ik zeg gemakkelijker wanneer iemand me iets lekkers aanbiedt, "Nee, dank je wel!" En af en toe zeg ik natuurlijk, Ja, graag!"
- een betere en gelijkmatige stoelgang, ik kan er bijna de klok op gelijk zetten. Wat zoals gezegd leidt tot een minder opgeblazen gevoel!
- Meer een "laat maar waaien", "pick your battles" of "control what you can control" houding en daarmee vrolijker en meer energie hebben.

Deze NSV's laten zien dat mijn lichaam en geest het weer fijn vindt dat ik weer gezond eet en leef. In een maand tijd! Dus wees niet ontmoedigd wanneer je je gewicht niet naar beneden ziet gaan terwijl je van jezelf weet dat je gezond eet en drinkt, lekker beweegt, en er alles aan doet om nu eindelijk eens die (vele of paar) extra kilo's kwijt te raken. Er zijn veranderingen aan de gang zonder dat de weegschaal het effect laat zien!

Bekijk Dieet Kalender, 01 september 2021:
1105 kcal Vet: 48,99g | Eiwit: 45,30g | Kolhy: 126,16g.   Ontbijt: Krentenbol, Koffie. Lunch: Mandarijn, Jumbo Cacao Truffels, Banaan, Koffie. Diner: AH Goudse Kaas Jong Belegen 48+, AH Wit Bolletje, AH Groentesoep Verspakket. Snacks/Andere: SPA Touch of Lemon, Old Amsterdam Oude Kaas 48+, Jumbo Cacao Truffels. meer...
1649 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Zo is het! 
01 sep 21 door lid: keto_danny
Amen to that ! 
02 sep 21 door lid: mo.mo3

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


MadCat61's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.