haludiel's Logboek, 10 jul 21

Ik zit in een dipje. Sinds eind januari heb ik een plateau. Ik probeerde al 1500 kcal eten en 1 uur crosstrainer per dag. 1250 kcal eten en 45 minuten wandelen per dag. Met al die dingen zou ik vrij vlot moeten afvallen, maar het gebeurt niet.
Het super strikt afwegen van mijn voeding doe ik ook tot op de gram. Mijzelf wegen doe ik nu 1x per week of zelfs om de 2 weken. Het is een 700 gram naar beneden gegaan in totaal de voorbije 2 maanden. Nu heb ik opeens mijn maandstonden en is het weer hoger natuurlijk. Dit is sowieso vocht, maar ik wou die 66kg nooit meer zien staan. Ik ben echt lastig omdat ik zo hard mijn best doe en het maar niet lukt om onder de 62kg te geraken en er ook nog te blijven.

12 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
De volhouder wint altijd 😉 opeens ga je wel aan die 62kg geraken 😀 
10 jul 21 door lid: werner1109
Bedankt Werner, ik zag jouw posts btw! Knap werk en je probleem is herkenbaar. Ik denk dat ik bijna aan mijn 62 zou zitten als ik het overtollige vel op mijn bovenarmen, buik en bovenbenen kon laten weghalen. Ik probeer nu dry body brushing en verstevigende olie maar ik denk dat ik me een geldverspillend trucje heb laten aanpraten want ik zie geen resultaat. 
10 jul 21 door lid: haludiel
Het is verschrikkelijk duur om dat vel te laten weghalen he 😩 ik kan mij zoiets momenteel niet permitteren  
10 jul 21 door lid: werner1109
Soms moet je jouw voeding aanpassen en niet altijd hetzelfde hoeveelheid calorien innamen Volg een week strekte dieet en andere week eet normaal zonder snoepjes en vettige dingen.  
10 jul 21 door lid: Elyas12345
Gij kunt het, ik bn in 4 weken van 71 naar 62 gekomen. Dus bij mij werkt wel, hoop ook voor je.  
10 jul 21 door lid: Elyas12345
hey... moet inderdaad enorm frustrerend zijn. je zit idd al efkes op een plateau. volgens wat ik allemaal lees doe je alles prima.zou het kunnen dat je veel sport en daardoor meer spiermassa krijgt? ik heb in ieder geval geen ervaring met sporten 🤣🤣ik zit ook met veloverschot en het stoort me enorm. heb op 12 augustus afspraak bij de plastisch chirurg. dus ben es benieuwd. veel sucses nog en hopelijk val je gauw terug wat af. in ieder geval volhouden meid 🍀👍 
10 jul 21 door lid: molligske
Heb je je calorie-inname al aangepast aan je gewichtsverlies? Ik zat ook al tijdje op plateau, maar had geen rekening gehouden met de kilo's die ik al kwijt was. Heb toen m'n BMR opnieuw berekend met m'n nieuwe gewicht, en toen bleek dat ik door m'n lichtere gewicht ook weer minder calorieën verbruikte in rust. Sindsdien heb ik m'n calorie-inname weer iets verminderd en ik ben weer vertrokken: kilo's gaan weer naar beneden. 
11 jul 21 door lid: Fateje
hoe groot ben je? 
11 jul 21 door lid: Ines2000
Eet je gevarieerd? probeer eens elke maaltijd anders te eten dus niet altijd hetzelfde ontbijt, middagmaal en avondeten. Kies eens voor gezonde voedingsmiddelen die je nog niet at. Breng uw lichaam even in shock dat kan helpen. Succes!  
11 jul 21 door lid: Nancy080966
Niet opgeven, je mag al super fier zijn op wat je wel al bereikt hebt. Misschien val je niet meer af omdat je spiermassa opbouwt via het sporten?  
11 jul 21 door lid: kellyMn15
Ik ben 1m58. Mijn BMR is zo'n 1350. Daar heel ver onder gaan wil ik niet omdat ik toch zo'n 9000 stappen per dag zet en erbij nog crosstrainer doe en soms wat buik- en beenspieroefeningen. Ik eet al vrij gevarieerd, mijn ontbijt is de ene dag granola zonder toegevoegde suiker, anders een snee of 2 van proteïnebrood, een kommetje havermout met fruit en noten en in het weekend eens een rijsttaartje. Lunch eet ik meestal elke paar dagen een andere soort zelfgemaakte soep. Avondeten is altijd 300g groenten en dan iets van pasta, aardappels of rijst en een stuk mager vlees van zo'n 120-160g. Vroeger heeft iemand eens gezegd dat ik te weinig eiwitten at dus ben ik dat meer gaan beginnen doen. Minstens 60g per dag. Misschien heb ik sindsdien inderdaad meer spier opgebouwd, maar ik snap het niet goed hoe ik echt al maanden op gewicht blijf. Ik heb al eens 5/2 vasten gedaan met vastendagen van 500 of 800 kcal per dag, maar hier kreeg ik eetbuien van. Ook het gewone intermittent fasting 16/8 of 18/6 was te streng voor mij, ik eet nu om 12u - 15u - 18u - 20u, soms als ik heel vroeg opsta wijk ik er van af. Ik heb al heel veel geprobeerd. Het enige wat in mij bovenkomt is nog minder kcal eten, maar overal lees ik dat onder de 1200 gaan slecht is. Meer krachtsport om echt spieren op te bouwen in plaats van cardio waar ik meer honger van krijg is ook nog 1 optie, maar ik heb het geld niet voor een fitnessabonnement en geen eigen vervoer. 
11 jul 21 door lid: haludiel
Beste, de grootste fout die mensen maken tijdens het afvallen is teveel cardio doen. Tijdens het afvallen verliest een mens niet alleen vet maar ook spiermassa, verlies van spiermassa betekent een trager metabolisme, dus alleen cardio doen gaat dit alleen maar verslechteren. Om doe verlies van spiermassa tegen te gaan (eventueel wat spier op te bouwen) moet je krachttraining doen (dit verbruikt ook kcal hoor) en spieren opbouwen als je onder ADH zit is al wat moeilijker voor je lichaam… Dus op je eiwitten letten is hier dan ook weer heel erg belangrijk. 1,6g eiwitten/kg(lichaamsgewicht) is de hoeveelheid waarop je lichaam efficiënt spier kan opbouwen. (Bij meer dan 1,6g-2g is er een afnemende meeropbrengst). Als ik zelf wat kilootjes wil afvallen doe ik zelfs bijna geen cardio. Ik hoop dat dit je wat helpt… 
11 jul 21 door lid: Mago2060
Ja hier was ik ergens al bang voor, ik heb de laatste maanden veel cardio gedaan en heb net het idee dat ik meer losse huid en minder spieren krijg. 1,6g per kg is wel heel veel eiwitten tho. Een Amerikaanse vriend die aan bodybuilden doet had mij gezegd 0,5g per pond lichaamsgewicht. Dus zo'n 73g per dag voor mij momenteel.  
11 jul 21 door lid: haludiel
Wat Mago zegt klopt grotendeels. Ideale range voor spieropbouw zou 1,8-2,2gr eiwit per kg lichaamsgewicht zijn. Ik hou 2gr aan, dat rekent makkelijker. Vergeet ook het belang van gezonde vetten niet… Best is om daar 1gr per kg aan te houden. Dus als je 60kg weegt: 120gr eiwit, 60gr vet en de rest aanvullen met koolhydraten. Sowieso niet onder je BMR gaan, dat is op lange termijn schadelijk voor je organen! Cardio is prima als je ervan houdt of als extraatje om net dat ietsje sneller in vet% te zakken. Wil je je lichaam meer ontwikkelen, dan is krachttraining key. Ook thuis kun je daar een voor doen hoor. Meet je je omtrekken trouwens? Misschien ben je effectief vet kwijt, maar merk je het gewoon niet qua gewicht. Hoe voelt je kledij in vergelijking met januari? Wat zegt de spiegel? 
11 jul 21 door lid: FemkeCT
Hoi Femke, bedankt voor dit antwoord. Ik ga eens proberen meer eiwitten en vetten te eten dan in plaats van redelijk veel koolhydraten. Ik ga niet echt fel onder mijn BMR, nu zat ik er mss 50 kcal onder en het kan dus zijn dat ik er eigenlijk net op of over zat als ik iets verkeerd uitreken. Ik probeer sowieso aan mijn acht- a negenduizend stappen per dag te zitten met te wandelen. Soms doe ik wat crosstrainer terwijl ik netflix kijk. Ik doe dit best graag. Krachttraining wil ik mij wel eens in verdiepen wat ik hiervan kan met de middelen die ik heb. Mijn borstomtrek is bijna 5cm vermindert en mijn bovenbeen ook 2cm. Mijn taille en heupen zijn hetzelfde gebleven, ik denk dat er toch wat vet afgegaan is. 
12 jul 21 door lid: haludiel
Dat er cm's af zijn is hét bewijs dat je wel degelijk bent afgevallen :). Wat het je thuis ter beschikking als het om KT gaat? Iets van gewichtjes, banden,...? 
12 jul 21 door lid: FemkeCT

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


haludiel's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.