Toetje achter de kiezen, dus ff loggen... Ontbijt was weer het keto witbrood met boter, aardbeien en xylitol. Lunch, alsnog de hotpockets gemaakt die gisteren al op de planning stonden, deze keer met kip/geitenkaasvulling, gelijk ook voor morgen gemaakt.
|
1480 kcal
|
Vet: 117,73g | Eiwit: 77,19g | Kolhy: 16,53g.
Ontbijt: Thenewfood Aardbeien, Milbona Bio-Roomboter, Brood enzo / Keto - Doughtein Turks Brood. Lunch: Lunch / Gnom-gnom, Hotpockets, Mayonaise van El Zelf. Diner: Sauzen, Pesto-mayonaise, Gazi Grill- Und Pfannenkäse, Thenewfood Broccoli, Thenewfood Kastanjechampignons, Thenewfood Paprika, Rood, Olijfolie. Snacks/Andere: Buxtrade Xylitol, Suiker, Milbona Verse Slagroom, Koekjes / Oahn's - Oranjekoeken. meer...
|
|
Reacties
Ja, ik denk ongeveer 1,5 cm dik denk ik. Tijdens het bakken rijst het dan heel veel en daarna is het weer plat. Ik doe er 1/4 theel Mahlep doorheen (bij Turkse winkels te koop) en een beetje zout uiteraard. En eroverheen strooi ik een paar sesamzaadjes en nigellazaadjes (ook bij de Turkse winkel te koop) Ik bak m op 180 gr en dan 25 min
02 mei 21 door lid: Elfje69
|
02 mei 21 door lid: keto_danny
|
Het wordt ook wel weichselzaad genoemd het wordt gebruikt in is Turks brood en kaaskoekjes
02 mei 21 door lid: Elfje69
|
02 mei 21 door lid: keto_danny
|
Heb je receptje van het brood ? Ziet er goed uit !!
02 mei 21 door lid: Krisje1256
|
Keto Witbrood
(naturel of hartig - 1 pers portie)
Ingrediënten:
90 gr vloeibaar eiwit
snuf zout
¼ theel xanthaangom
¼ theel bakpoeder
15 gr gedroogd ei-eiwit of whey naturel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 gr (hetelucht) of 180 gr (boven-/ onderwarmte) Ik gebruik het liefst de onder-/bovenwarmte functie voor dit baksel.
Zet een blik/brownievorm klaar, de bodem bekleed met een stuk bakpapier, dat je alsnog ook invet met een klein beetje olie.
Zorg dat je mengkom en gardes volledig vetvrij zijn! Klop op hoge snelheid het eiwit met het zout, xanthaangom en bakpoeder helemaal stijf. (je moet de kom op zn kop kunnen houden)
Mix dan op medium snelheid het eiwitpoeder of de whey er goed doorheen, niet te lang.
Spatel het luchtige mengsel op het bakpapier (het is behoorlijk klef) en vlak het een beetje tot een flatbread vorm van ongeveer 1,5 cm dik.
Bestrooi met wat sesamzaadjes en een paar nigellazaadjes als je dat hebt!
Bak in ongeveer 25 lichtbruin en gaar. Kijk zelf even aan, want iedere oven is anders.
Het rijst heel veel tijdens het bakken en zakt na het bakken weer in, dit is normaal.
Af laten koelen op een rooster.
Als je m hartig wilt maken, bijv voor bij kaasfondue of weet-ik-veel-wat, kan je er tegelijk met het eiwitpoeder (niet daarvoor al!) ook wat knoflook- uien- of ander kruidenpoeder doorheen mixen. En/of tijm, oregano, whatever!
Je kan het flatbread ook als pizzabodem gebruiken, dan na het afkoelen beleggen met je toppings en nog 10 min bakken op 180 gr.
Je kan ze ook vormen tot 2 (hamburger)bollen. ik denk dat ze dan echt wel 25-30 min moeten bakken.
02 mei 21 door lid: Elfje69
|
03 mei 21 door lid: Krisje1256
|
Hoeveel koolhydraten zitten in het brood sorry vergeten te vragen
03 mei 21 door lid: Krisje1256
|
Krisje, hou je vast anders val je vd bank vh lachen!! In deze hele portie zoals beschreven 1 gr Kh !! 🥳🤩🥳
03 mei 21 door lid: Elfje69
|
Is écht een giller hè Ellen😂
03 mei 21 door lid: keto_danny
|
Woooow ja ben inderdaad hard gevallen haha 😂
Bedankt !
03 mei 21 door lid: Krisje1256
|
Ik waarschuwde je nog Krisje!
Ja echt Danny, heerlijk dit 🤡
03 mei 21 door lid: Elfje69
|
03 mei 21 door lid: Dappere-Dodo
|
Whey naturel nog goed merken hiervoor ?
04 mei 21 door lid: Krisje1256
|
Ik vertel gewoon altijd een huismerk, bij een webwinkel waar ik dan toch al iets bestel. Dus de ene keer heb ik die van Body en fitshop, de andere keer van Supspace. Als ie maar zonder smaakje is, dus ècht naturel en dan even op de ingrediënten-/voedingswaarde lijst kijken of er ECHT geen suikertroep in zit
04 mei 21 door lid: Elfje69
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|