haludiel's Logboek, 14 dec 20

Mijn gewicht zit weer enorm vast rond de 69kg. Ik heb nog zo'n 7kg te gaan voor ik geen overgewicht meer heb.
Ik eet zo'n 1200 kcal. Soms tot 1600, maar probeer hier niet over te gaan want het is ongeveer wat ik per dag zou verbranden volgens de app. Als ik meer heb gegeten neem ik een dagje van 800-1000kcal om wat langer te vasten.
Als beweging doe ik af en toe een wandeling, wat op de crosstrainer, of gaan winkelen voor familie.
Minder dan 1200kcal wil ik niet voor langere tijd gaan, dus ik zit een beetje vast met wat ik nog kan doen om af te vallen.
Intermittent fasting doe ik dus ook al btw, ik eet tussen 13 tot 20u ongeveer. Low carb of keto heb ik geprobeerd, maar ik miste fruit, sommige groenten en aardappelen te hard.

Bekijk Dieet Kalender, 14 december 2020:
800 kcal Vet: 8,90g | Eiwit: 30,53g | Kolhy: 152,01g.   Ontbijt: Bruine Boterham, Leerdammer Lightlife. Lunch: Banaan, King's Crown Erwtjes, Colruyt Everyday Soepgroenten, Liebig Groentenbouillon. Diner: Spaghetti, Manna Bolognaise Vegetarisch. Snacks/Andere: Boni Augurken op Azijn, Frambozen, Banaan, Appel. meer...
1769 kcal Activiteit: Winkelen - 30 minuten, Crosstrainer - 10 minuten, Rusten - 10 uren en 20 minuten, Slapen - 13 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Hoi Haludiel, soms is het moeilijk allemaal he. Maar je let wel goed op je dieët en dat is het allerbelangrijkst ❤️ Wees niet ongeduldig, in de winter afvallen is ook niet makkelijk, in de zomer grijpen we meer naar frisse dingen zoals fruit ipv nu chocola of speculaas. IF is heerlijk, probeer dit regelmatig te doen ☺️ Ik probeer 1500 kcal per dag te eten, maar ik snoep ook graag, en ik ga m'n chocola niet links laten liggen 😂 Ik jog wel bijna dagelijks en verbruik 400 kcal per dag. Dan zeg ik altijd dat ik zo een maaltijd kwijt ben. Bewegen doe je ook goed he 😀 Ik ga eerlijk zijn dat ik niet aan keto ben, je mag veel vettige dingen eten maar velen dingen ook niet. Ik doe lekker aan calorie arm, koolhyraten hou ik echt niet in de gaten, al die wiskundige berekeningen 😂 
14 dec 20 door lid: Merysom
Hoi Merysom! Het probleem is dat ik door medicatie heel veel eetbuien had en gewoon sowieso meer bijkom. Dus als ik nu even niet oplet gaat mijn gewicht weer omhoog. Ik verbrand met sport maar zo'n 200kcal per dag, in totaal zogezegd zo'n 1700-1900 maar daar geloof ik niks van. Volgens de app moet ik ook 1500kcal eten. Als ik meer dan 1200 kcal eet kom ik al bij vrees ik. Chocola eet ik niet zo veel, maar wel chips of koekjes. Keto is inderdaad toch niet zo mijn ding ook niet hoor, ik zie het mij vooral niet voor altijd doen. Dus erna zou ik alles weer bijkomen. Volgens mij word ik ook gewoon een beetje ongeduldig, een gezond bmi komt in het zicht en dan wil ik het zo snel mogelijk. Ik wou het tegen januari al halen, maar gaat nu zeker nog een paar maanden duren.  
14 dec 20 door lid: haludiel
Ah zo, ik begrijp je helemaal meid 🥺 Niet makkelijk he om te dieëten icm medicatie. Maar jij bent toch supergoed bezig? Je komt bijna van 90 kilo lieverd! Ik doe mijn petje af voor jou 👏🏼 Dat snap ik ook niet echt aan die app, die geeft bij mij ook iedere keer aan dat ik 1000 en calorieën heb verbruikt met slapen/rusten, klopt toch niet? Als dat waar zou zijn zou ik heel de dag "slapen/rusten"!😂 Ik weet het, die zoutjes zijn ook zo verleidelijk he 😍 Ik begrijp dat je voor een goede gezondheid wilt afvallen maar hé, be kind to yourself ok? ❤️ Is het geen januari, dan maar maart of april..  
14 dec 20 door lid: Merysom
Ja, ik kom van zo'n 89kg en nu weeg ik er dus zo'n 69... maar het duurt al bijna 2 jaar terwijl ik op 5 maand was bijgekomen. En ja dat bedoel ik dus met 1700kcal per dag , zo'n 800 al met slapen??? Dan denk ik ook bijna van ja ik zal gewoon de hele dag slapen. Ik ben vooral ook super bang dat ik nooit meer 'normaal' kan eten zolang ik mijn medicatie neem en ik dus alles weer ga bijkomen.  
14 dec 20 door lid: haludiel
Hey! Het verschilt van persoon tot persoon natuurlijk, maar ik kan wel zeggen wat mij hielp. Ik val heel traag af en nu heb ik gevonden hoe het vol te houden! Ik train met gewichten, wat ervoor zorgt dat je na de training nog steeds kcal verbrand. Dat doet cardio niet. Ik eet 1200-1300 kcal per dag, nooit minder! Het beste is eigenlijk daar op te blijven ( een hele week lang) en 1x goed “cheaten” in een week. Dan zijn al die “goestingskes” van een week er uit. Focus je vooral op eiwitrijke voeding, daarvan blijf je langer vol. Probeer ook zo weinig mogelijk calorierijke dranken te drinken, drink voornamelijk water of zwarte koffie. Je kan nog altijd chocolade eten of snoep op een “niet cheat-day” maar dan zorg je er gewoon voor dat het in de 1200 kcal past. Ik hoop dat het je geholpen heeft! x 
14 dec 20 door lid: margauxsmet
Ik denk dat ze bedoelen dat ons lichaam sowieso kcal verbrandt. Als we slapen is het iets minder dan rusten. Maar onze spieren en organen hebben nog steeds energie nodig of we ze nu intensief gebruiken of niet. In de app lijkt het om ons rustmetabolisme te gaan. 
15 dec 20 door lid: Meli.1993
Als je op een plateau terechtkomt moet je volgens mij gewoon eens een periode exact de kcal eten die je verbruikt, zodat je metabolisme terug een hoger aantal kcal gewoon is, zonder dat je bijkomt. Als je dan opnieuw daalt in je kcal zal je weer afvallen.  
15 dec 20 door lid: Lies_Ann_22
ik reken op 100gr. af per dag, enkel door 16/8 periodiek vasten, en ik tel geen calorieën, maar let gewoon een beetje op, zoals bvb. niet meer dan 2 sneedjes bruin brood, en niet te veel snoepen, behalve met fruit. Er is op 28 dagen 4,7 kg af. Zelfs met amper 50 gr./dag af, is er tegen het begin april 10 kg af. Vind ik prima zo 
15 dec 20 door lid: tjutas
@tjutas ik doe al periodiek vasten 16/8 soms 18/6 en ik val niet meer af. De eerste 2 weken ben ik er zelfs 2kg per week mee afgevallen. Nu blijft het gewoon gelijk. @Annelieze93 Ik durf niet zo goed meer te eten dan 1200 kcal, ik heb het gevoel dat ik dan bijkom. Ik hoop dat het plateau zo ook opgelost raakt. @margauxsmet Ik probeer idd op 1200 kcal te blijven, maar als ik er heel fel over ga bv. 2500 op 1 dag durf ik daarna wel eens 800 kcal te doen. Bewust een cheat dag doe ik niet. 
15 dec 20 door lid: haludiel
Shock the system/metabolism. Bij een plateau is er een gewenning opgetreden die je moet doorbreken. (1) Maar allereerst zeker niet minder dan 1200 kcal per dag eten (je mag zelfs meer eten), maar je kan wel eens 24-32 uur vasten (best, gemakkelijkste laatste maaltijd voor het slapen gaan). (2) Je kan ook eens een 5 dagen-1 weekje keto (geen koolhydraten) eten. Gemakkelijkste is keto te doen na een periode van vasten waardoor je zonder problemen in ketosis bent. Keto werkt maar vraagt wat voorbereiding. (3) Sporten, bewegen, zelfs 30 min wandelen maakt een groot verschil. Regelmaat is essentieel, niet af en toe. Zelf ben ik terug gaan lopen want ik had mijn eetpatroon niet veranderd toen fitness dicht ging en dit maakte wel een verschil van 2000-3000 kcal per week. Nu loop ik 4x per week 5K, zelfs in dit rotweer en in het donker (heb winterspulllen gekocht). BTW slaap is ook belangrijk en mijn Achilleshiel, ik slaap gemiddeld maar 5 uur en heb eigenlijk 6-7 nodig (zoals deze nacht om 01:00 gaan slapen en toch wakker geworden om 05:30 en kon niet meer slapen). Te weinig slaap heeft invloed op jouw metabolisme en maakt je dik. Ik denk dat ik nu in het donker voor de dag begint een rondje ga lopen. 
15 dec 20 door lid: 001.dark.horse
@haludiel 16/8 zie ik meer als een nieuwe eetgewoonte. ik merk dat ik niet zo fanatiek met dat afvallen bezig ben, hoewel ik toch elke morgen op die weegschaal sta, haha. ik word niet langer gek als het een tijdje status quo is. ik wil gewoon niet dat ik het totale plaatje als een dieet moet ervaren, want dat loopt elke keer mis voor mij. Goeie moed verder. Misschien een tip (wat ik ook meer zou moeten doen) : meer water drinken ? 
16 dec 20 door lid: tjutas
Wat 001.Dark.Horse zegt: sporten helpt echt. Tegelijk ook, die 1200 is volgens mij laag, en inderdaad, het lijkt erop dat je lichaam zich daaraan heeft aangepast en minder gaat verbruiken. Als je goeie info wilt over Intermittent Fasting en waardoor je een plateau kan bereiken etc, dit is een goed YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCZP1pu-K5ln7GQfv4oQQ00Q . Ziet er wat macho uit, de man, maar hij benadert de informatie wetenschappelijk en praktisch. 
17 dec 20 door lid: mvereecken

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


haludiel's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.