Dappere-Dodo's Logboek, 07 sep 20

Beetje een gekke vraag, niet over afvallen maar over koken. (Ik kan het nergens op internet vinden) Ik had een pannenset bij blokker vandaan iets meer als twee jaar geleden. Alles word goed afgewassen voor het de kast in gaat of voor het gebruikt word. Met de kleinere pannen helemaal geen problemen, maar de grootste pan is iets merkwaardigs aan de hand. Zodra het vuur (oud huis, nog op gas dus) eronder gaat, maakt de pan tikkende geluiden. Die ik nu bijna 4 uur later nog hoor. Daarnaast zodra de pan warm is gaan mijn ogen prikken en word ik misselijk, wat ook uren aanhoud tenzij de buitendeur open staat voor frisse lucht, of zodra ik de beneden verdieping een tijdje verlaten heb. Ook mijn visite merkt dit, en echt puur alleen bij deze ene pan. 😳 Iemand enig idee?

10 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Snel afscheid nemen en een nieuwe kopen. 
07 sep 20 door lid: MeneerMarcel
Alsof de handles die wellicht van plastic zijn verhit worden? (Gifstoffen die vrij komen...) Ik zou er mee terug naar de winkel. 
07 sep 20 door lid: AviaMar
Bij ons tikt het ook maar dat is alleen als het vuur er nog niet is, dan komt er enkel gas vrij. Als je goed doordraait en vuur is zou het tikken moeten stoppen en die rare geur er niet moeten zijn anders ligt het idd aan de pannen en zou ik terug gaan of in ieder geval nieuwe halen 
08 sep 20 door lid: [McFatty]
Dan heeft ie waarschijnlijk een giftige teflon laag? 
08 sep 20 door lid: keto_danny
Van 2 jaar geleden, nog niet eerder gebruikt dan? 🤷🏽‍♀️ 
08 sep 20 door lid: annemiek rembil
McFatty, dat wat jij hoort is waarschijnlijk de ontsteking, dat hebben wij ook.  
08 sep 20 door lid: annemiek rembil
of de handvaten zetten uit door de hitte, of er zit vocht in of tussen afdichten /randen van de pan/deksel. Ik heb ook pannen, van BK ook van Blokker die dat na al die jaren blijven doen. " vroegee" had je veel pannen met handgrepen van Bakeliet . zwarte grepen, waar ook wel stukken afbraken, en als ze heet werden ging je gewoon over je nek van de meur. namen ook wel water op als ze poreus werden en water zet uit bij verhitting wat ook steeds krakende, knappende en tikkende geluiden tot gevolg had. 
08 sep 20 door lid: smootylaatmaar
Ooit ook gehad net of het handvat aan het branden is ofzo een zeer chemische lucht . Pan maar vervangen geen idee hoe het kan zou misschien terug kunnen gaan 
08 sep 20 door lid: melanievanbaardewijk
Thanks, ik ga er inderdaad maar mee terug. Zijn volledig zilveren pannen, ik kan me niet bedenken wat daar voor stofje in zit wat last geeft. Ik ruik overigens geen vreemde geur, maar er komt wel echt iets vrij wat blijkbaar voor pijnlijke ogen en dergelijke zorgt. Ik heb trouwens een verhaal van iemand gehoord met dezelfde pan waarvan de vogels plots dood neer vielen tijdens het koken. 🥺 Maar ik hoop dat dat een spookverhaal is. Doet me wel denken aan de vogeltjes in een kooitje die mee gingen met de mijnwerkers vroeger. Als die iets gingen mankeren onderweg was dat een waarschuwing dat de mijnwerkers moesten maken dat ze terug naar boven gingen.. Voor welk gas/stof was dat ook al weer? 
09 sep 20 door lid: Dappere-Dodo
Dat is dus wél er echt waar Inge. Papegaaien gaan dood in hun kooi, vanwege teflon 
09 sep 20 door lid: keto_danny
Wat zielig... 😔 
09 sep 20 door lid: Dappere-Dodo

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dappere-Dodo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.