Mizz098's Logboek, 06 jun 20

Ik ben nu iets langer dan een week bezig met koolhydraatarm eten. Nu heb ik sinds gisteren hoofdpijn gekregen (hier heb ik normaal bijna nooit last van) en ik heb ook meer honger gekregen. Nu had ik al wel gelezen dat dit door het koolhydraatarm dieet kan komen. Maar is het normaal dat die bijwerkingen pas na een week ontstaan?
Heeft er iemand tips hoe je hier het beste mee om kan gaan?

Bekijk Dieet Kalender, 06 juni 2020:
1828 kcal Vet: 122,24g | Eiwit: 107,78g | Kolhy: 67,35g.   Ontbijt: Johma Tonijnsalade, Wasa Vezelrijk Cracker, AH Blauwe Bessen, Dr. Oetker Bakpoeder,  Kaneel, Mattisson Erythritol, Mattisson Kokosmeel, AH Citroensap, AH Verse Slagroom Light,  Ei. Lunch: Bertolli Aceto Balsamico, Walnootolie, Remia Mayonaise, John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie, AH Basic Mozarella, AH Romaatjes, AH Bleekselderij, Jumbo Jonge Bladsla met Rucola. Diner: AH Geraspte Oude Kaas 48+, Vita D'or Mayonaise,  Wortelen, Pesto Saus, AH Olijfolie Traditioneel,  Rode Uien,  Courgette,  Rode Paprika, AH Kipfiletblokjes. meer...
2432 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

13 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Hoeveel koolhydraten eet je per dag? 
06 jun 20 door lid: keto_danny
Deze week zat ik nog op de 50 koolhydraten per dag. Ik heb net amandelmeel en kokosmeel binnen gekregen, dat wil gaan gebruiken om dingen te bakken. Op die manier wil ik nog iets om laag te gaan met mijn koolhydraten.  
06 jun 20 door lid: Mizz098
Als je mindert in kh, dan moeten je vetten wél omhoog hè! Ik eet ketogeen, en dan word je lichaam vet verbrander, in plaats van kh verbrander. Daardoor heb je op een gegeven moment, helemaal geen honger of trek meer.  
06 jun 20 door lid: keto_danny
Koolhydraten zijn suikers en je lichaam gebruikt deze om energie te verbranden. Kom je die te kort door koolhydraatarm te eten dan raakt je lichaam van slag, soort van error, want die moet nu gaan zoeken naar een ander brandstof. Ook speelt de afname in suiker een rol, in de zin van 'suikerverslaving' je lichaam is gewend aan suiker en moet nu 'afkicken'..daar krijg je o.a. ook hoofdpijn van en je gaat je even erg vermoeid voelen.. net als bij afkicken. Het komt goed! Je lichaam heeft ongeveer 3 weken (21 dagen) nodig om aan een nieuw patroon te wennen. Blijf in ieder geval veel water drinken! 
06 jun 20 door lid: kks88
Oh ja en meer honger? Eet meer langzame eiwitten. Denk aan kipfilet, eieren, magere kwark, zalmfilet, kalkoenfilet, etc. Je kunt googlen op langzame eiwitten. Hierdoor raak je langer verzadigd. En heb je langere tijd geen honger meer! 
06 jun 20 door lid: kks88
Bedankt voor de reacties. Ik probeer 10% koolhydraten, 70% vet en 20% eiwitten aan te houden. Ik merk dat ik het van de week nog erg lastig vind om aan de 70% vetten te komen. Nu was het meer 15% koolhydraten 60-65% vetten en 20-25% eiwitten. Aan calorieën zit ik zo rond de 1800 per dag.  
06 jun 20 door lid: Mizz098
Ik ontbijt altijd met griekse yoghurt 10% vet, en eet ook veel natuurlijke producten. Voor mijn gevoel zit ik al goed in de langzame eiwitten. De hele week heb ik er geen last van gehad. Daarom vind ik het ook zo gek dat ik na een week nog afkickverschijnselen krijg.  
06 jun 20 door lid: Mizz098
Veeeeeeel water drinken en wandelen helpt mij. 
06 jun 20 door lid: Nizellanukic

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Mizz098's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.