metjenn's Logboek, 21 mei 20

Stomme vraag misschien... Laatst las ik iets over eten wegen na de bereiding. Als ik bijvoorbeeld rookkaascrackers maak, wegen ze voor bereiding 25 gram en erna 12. Ik hou het eerste aan in FS, maar moet ik het anders doen?

Bekijk Dieet Kalender, 21 mei 2020:
1997 kcal Vet: 171,96g | Eiwit: 97,36g | Kolhy: 10,65g.   Ontbijt: Jumbo Gekookte Achterham, ERU Goudkuipje, Ei, Jumbo Roomboter Ongezouten, Zaanse Mayonaise, Euro Shopper Spekreepjes, Jumbo Rookkaas. Lunch: Chocolate Chip Cookies. Diner: Komkommer (met Schil), Vanille IJs, Zaanse Mayonaise, Heinz Ketchup zonder Toegevoegde Suikers, Jumbo Rookkaas, Jumbo Grillburger. Snacks/Andere: Jumbo Blokjes Oude Kaas 48+, Jumbo Katenspek Roomkaas. meer...
2286 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Niet gek hoor. Ik weet t eigenlijk ook niet. Maar weeg wat je erin doet , en vul dat in. Denk dat dat ergens wel te vinden is of het bereid is of niet🤔 
21 mei 20 door lid: annemiek rembil
ik vind dat ook heel lastig te bepalen. Ik doe hetzelfde als Annemiek, ik weeg alle ingrediënten vooraf.  
21 mei 20 door lid: natusannie
Meestal zijn de kcal gegevens gebaseerd op het product zoals ze verpakt zijn. Echter als jij ze warm hebt gemaakt en er dus vet vanaf is dan is het praktisch minder maar niet hetzelfde als in dit geval 12 gram. Simpelweg zou je de 25gr dan moeten aanhouden en dan weten dat je iets minder aan kcal hebt toegenomen ;-). 
21 mei 20 door lid: AviaMar
Gelukkig, ik ben niet de enige die twijfelt. Ik dacht inderdaad ook, Aviamar, het klopt dan beiden niet. Ach, beter zo dan andersom, toch?  
21 mei 20 door lid: metjenn
Bij mijn rookkaas komt er erg weinig vet uit, maar voornamelijk vocht. Ik voer dus het gewicht in van ervoor. Met vlees doe ik het wel na bereiding. 
22 mei 20 door lid: keto_danny
Wat bedoel je met dat beide dan niet kloppen Kikki? En ja beter teveel rekenen dan te weinig zou ik denken afhankelijk van hoe nauw het komt natuurlijk. En anders er ergens tussen in als het heel nauw komt voor je omdat je dan teveel trek zou houden bijv. Of te weinig kan eten.  
22 mei 20 door lid: AviaMar
Duidelijk, Danny. Dankjewel. @Aviamar: ik bedoelde dat het gewicht voor en het gewicht na niet helemaal klopt. Ik hou met kaas e.d. toch maar het gewicht voor bereiding aan en ga eens kijken naar het verschil met vlees.  
22 mei 20 door lid: metjenn
Ah ja precies. Dat blijft idd altijd verwarrend. Met kaas en vlees maar ook bijv met bereide peulvruchten , pasta etc. Droog en of bereid hebben allemaal andere waarden. Kaas en vlees meestal die van de verpakking gaat om niet voor bereid Iig. Vlees zit ook veel vet en vocht in. En kipfilet (wordt meestal vleeswaren bedoeld) is bijv niet hetzelfde als chicken breast dus je moet goed kijken. Succes Iig ;-) 
22 mei 20 door lid: AviaMar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


metjenn's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.