letsdoitnow2018's Logboek, 15 mrt 19

Trots op mezelf. Echt trots. Heb ca. 3 maanden meer gegeten dan handig was als ik wilde afvallen. Resultaat: niet afvallen, hooguit iets aankomen en weer ietsje terugschommelen. Desondanks betrekkelijk gezond gegeten.

En toen heb ik vrijdag een week terug enorm overgegeten. Ruim 3600 kcal. Geeft verder niet, maar heb toen besloten mn inname flink terug te schroeven om het afvallen weer op gang te helpen. En ondanks de superheftige migraine aanval afgelopen zondag (bijna 112 gebeld, was echt bang dat ik dood gevonden zou worden de dag erna) en de nasleep (overmatige vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieproblemen) supergezond gegeten en een gemiddelde van 1582 kcal tot nu toe. Supertrots. Resultaat op de weegschaal volgt tzt. Dat was mijn 'note to self' :-)

Bekijk Dieet Kalender, 15 maart 2019:
1460 kcal Vet: 54,74g | Eiwit: 67,89g | Kolhy: 161,26g.   Ontbijt: Tomaten, Wasa Vezelrijk Cracker, AH Karnemelk. Lunch: Galbani Mozzarella, Melkan Slagroom, AH Prei, Ei, AH Tortilla Wraps Meergranen. Diner: AH Zongedroogde Tomaten in Olie met Kruiden, Bettine Geitenkaas Naturel, Zoete Aardappel, AH Andijvie. Snacks/Andere: Wasa Vezelrijk Cracker. meer...

33 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 24
Reacties 
toppertje! rot van je migraine trouwens  
15 mrt 19 door lid: fitlifegoals
je mag zeker trots zijn op jezelf!!! houtlijm komt die migraine niet meer terug... 
15 mrt 19 door lid: bloempje666
Hoop dat het nu beter met je gaat 💐 
15 mrt 19 door lid: Rommeltjes
Trots zijn op jezelf, hoor.  
15 mrt 19 door lid: Tijmpje
Heb je die verergering in je migraine met je huisarts besproken? 
15 mrt 19 door lid: Tijmpje
Dankjewel, allemaal!! Nee, maar wel een afspraak ingepland voor a.s.woensdag, idd, @Tijmpje, want sinds eind dec. 4 x migraine, met het jaar ervoor slechts een paar keer. Daarbij wel in Q4 2 of 3 keer flinke aura migraine sans migraine. Wil liefst een mri om te zien of er geen afwijkingen zijn. 
15 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
Goed dat je het even gaat bespreken iig.. Better safe then sorry. 
15 mrt 19 door lid: Tijmpje
Precies, genoeg meegemaakt inmiddels op gebied van gezondheid om niet alles te willen uitzoeken 😅😊 
15 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
je mag zeker trots zijn. hopelijk geen migraine nu. goed dat je het na laat kijken. 
16 mrt 19 door lid: claudet57
@claudet dankjewel!! Nee, gelukkig geen migraine nu! Wel net terug met mijn lieve poezebeest vd spoedeisende hulp voor dieren. Maakte me veel zorgen. En niet gerustgesteld, is nog onduidelijk wat ze heeft. Maar duidelijk dat ze beroerd is en down ☹😿 
16 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
Owjee ☹️ Beterschap voor je kat... 
17 mrt 19 door lid: bloempje666
Poes doet het weer, heeft zichzelf weer gemaakt, begon vannacht rond 3 uur weer wat te eten. Toen kon slapen haha! Wel alert blijven vandaag en zsm even naar de eigen dierenarts.  
17 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
Beterschap voor jou en poes. Migraine sans migraine is echt een vreselijke ervaring, zeker de eerste keer (de keren erna niet veel beter), en zorgen over je kat maakt het niet veel beter. Ik ken beiden, en van de migraine heb ik gelukkig nu al twee jaar geen last meer van. Waarschijnlijk een voordeel van de overgang😸. 
17 mrt 19 door lid: MargreethT
Dankjewel Margreeth! Ja, 6 jaar geleden 1e keer, wist niet wat me overkwam 😳 kon niks meer zien. Woensdag even met de huisarts babbelen, maak me iets zorgen. En ben ik eindelijk hersteld van die aanval, begint mn lieve huisgenootje ineens met iets zorgwekkends!  
17 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
Ik kan het uit je bericht niet zo goed opmaken, maar zat dat enorm overeten in de een of twee dagen voor je migraine-aanval? Ik hoor dat nl vaak in mijn praktijk, dat mensen dat herkennen bij zichzelf.  
17 mrt 19 door lid: Tijmpje
Dit keer wèl, idd. Kan dat een link hebben? Heb ontdekt dat ik erg veel vlees, vis en kaas heb gegeten, en dat dat dus een trigger kan zijn. Net als rode wijn en koude. 
17 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
In mn logboek teruggekeken naar aantal kcal. Eind dec en begin januari niet heel specifiek te veel gegeten. Ook niet overdreven veel vlees, vis, kaas. 
17 mrt 19 door lid: letsdoitnow2018
Het zit 'm in het feit dat de galblaas zich uitstort tijdens een migraine-episode. Denk aan het spreekwoord: "wat heb je op je lever?". Dat is vaak ook de reden dat mensen misselijk zijn of zelfs moeten overgeven. (Er zijn trouwens meer herkenbare dingen mogelijk die 'mee komen' met zo'n aanval). In mijn praktijk zie ik vaak dat zo'n aanval een paar dagen van tevoren al word ingeluid (altijd achteraf te constateren) door een enorme hongerkick en dan vooral naar veel vet. Dat heeft uiteraard direct invloed op lever en galblaas. 
17 mrt 19 door lid: Tijmpje
De oogmigraine was bij mij te relateren aan menstruatiecyclus, slecht slapen en een lage bloedsuikerspiegel. Zodra ik dat door had kon ik ‘t redelijk voorkomen/beperken. 
17 mrt 19 door lid: MargreethT
En een kater op leeftijd begint mankementen te krijgen... 
17 mrt 19 door lid: MargreethT

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


letsdoitnow2018's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.