Biene Mays's Logboek, 29 jan 19

DE VRAAG VAN DE DAG:
Waarom zou ik een smoothie willen drinken als ik de groente kan verwerken in een lekkere maaltijd en heerlijk kan opeten ipv te drinken. Echt kauwen geeft toch een verzadigder gevoel,bij het kauwen maak je enzymen aan om te verteren.

Bekijk Dieet Kalender, 29 januari 2019:
941 kcal Vet: 25,16g | Eiwit: 63,80g | Kolhy: 99,99g.   Diner: Lidl Doperwten, Jools fishpie. Snacks/Andere: Quaker Proteïne Havermout, Verstegen Kaneel, AH CHIAZAAD Thuis, AH Conference Peren, Milbona Halfvolle Melk 1,5% Vet, AH Blauwe Bessen. meer...

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
WIE drinkt regelmatig een smoothie en kan mij uitleggen welke voordelen ik heb als ik de groenten drink ipv op te eten.Ik kom makkelijk aan 200 - 400 gram groenten per dag en ben juist blij om het te kunnen eten.Alleen voor soepen wil ik nog wel eens de pureerstaaf gebruiken al hou ik van een groentesoep met stukjes groenten om op te kunnen kauwen.  
29 jan 19 door lid: Biene Mays
Dat vraag ik me ook altijd af! 
29 jan 19 door lid: Scarlet3
Wat echte voordelen betreft weet ik niet. Maar voor mij persoonlijk is het om extra boost aan vitamines en of vezels, en omdat je de groentes niet kookt of wokt, dus geen verlies van vitamines door koken (ik weet niet of dit waar is maar hoor ik altijd..) of extra calorieën door de olie van het wokken. En de belangrijkste reden voor mij is de afwisseling, en het feit dat ik een smoothie als lunch of tussendoor neem zodat ik in de avond nog andere groente op een andere manier binnen krijg. Bijvoorbeeld als ik ijzer of vezels of iets dergelijks te kort kom. Spinazie zit bijvoorbeeld ijzer in, maar dat lust ik alleen door een smoothie, bereid niet.🙈 Maar op groentes kauwen is ook lekker! Ik bereid dingen nooit te lang omdat ik die bite wel lekker vind. Mijn nieuwe favo snack is btw rauwe wortels met humus. 😊 
29 jan 19 door lid: Dappere-Dodo
Lang verhaal geworden!😳😂 Ik hoop dat je er iets aan hebt. 
29 jan 19 door lid: Dappere-Dodo
Ik maak smoothies eigenlijk alleen wanneer ik haast heb en zoveel mogelijk binnen wil krijgen. Of als ik een giga luie dag heb :)  
29 jan 19 door lid: Leftie80
INGE bedankt voor je uitgebreide reactie. Als je spinazie niet lust maar wel in een smoothie snap ik je keuze. Voor de lunch gebruik ik vaak bij de wrap of cracker sla of rauwkost of maak een lekkere maaltijdsalade of maaltijdsoep .Dan heb ik het gevoel echt iets " gegeten " te hebben. Als ik een glas milkshake met banaan drink dan zie ik dat altijd als snack/ toetje. Zo een glas heb ik zo op en verzadigd niet gelijk dus mijn valkuil is dan dat ik nog iets extra's pak om mijn honger te stillen.  
29 jan 19 door lid: Biene Mays
LEFTIE het is inderdaad wel gemakkelijk 😉 De vraag is alleen is het ook net zo gezond als het lijkt als alle vezels al klein gemalen worden. Hoe gaat je lichaam bij het verteren hiermee om. 
29 jan 19 door lid: Biene Mays
Ik doe het ook niet in plaats van. Maar als extra groente tussendoortje. Vind persoonlijk 250 gr groente veel te weinig op een dag. 
29 jan 19 door lid: Yvyvie
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/155641-de-gevaren-van-groene-smoothies.html  
29 jan 19 door lid: Biene Mays
https://groenevrouw.nl/groene-smoothies/ 
29 jan 19 door lid: Biene Mays
Voor mij is het pure en toch redelijk gezonde verwennerij. Maar goed punt! Misschien kan ik een liter maken en dan in porties van 100 ml invriezen ofzo 😄 
29 jan 19 door lid: TahaniAlJamil
Als ik nou toch een groentesmoothie zou willen proberen wie heeft er dan tips voor me?  
29 jan 19 door lid: Biene Mays
ik doe het nog wel eens als ontbijtje de groente fruit combie maar eet het dan als soep. wel koud maar doe er dan een klodder kwark door en pompoenpitten voor de bite. 
29 jan 19 door lid: bianca114,7
Dat klinkt ook goed Bianca!  
30 jan 19 door lid: TahaniAlJamil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.