GruwelijkeVerhalenMeisje's Logboek, 25 mrt 18

Al een tijdje dacht ik erover na en zat ik ertegenaan te hikken over de vraag: wel of niet stoppen met dieetbegeleiding.

Vandaag heb ik mijn gevoelens over dit onderwerp op papier gezet en dit kenbaar gemaakt aan mijn diëtiste. Best lastig omdat ik het niet prettig vind mijn ontevredenheid te uiten en het voelt een beetje als falen.

Ik geef mezelf nog een week voor ik het definitieve besluit maak. Wel blijf ik doorgaan met proberen af te vallen maar ben er nog niet helemaal over uit of ik dat met begeleiding ga doen of beter alleen.

6 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik snap dat dat niet fijn voelt om je ontevredenheid te uiten aan de dieëtiste maar voor jezelf is het wel het beste, om een keuze te maken die voor jou goed voelt en bij je past. Je mag aan jezelf denken👍 
25 mrt 18 door lid: kimmmerd
Goed hoor dat je dat inzichtelijk hebt gemaakt voor jezelf zodat je het ook zo aan haar kunt uitleggen. Een diëtist is ook maar een mens, en geschoold of niet: elk lichaam reageert anders op voeding. Ik herken het dilemma wel; ik kan nu ook gebruikmaken van een diëtist op het werk van mijn man, maar voorlopig wil ik dat niet. Ik bepaal liever zelf wat ik belangrijk vind/ wat ik zie zitten. Ik vogel liever zelf tot ik iets vind wat voor mij oké voelt. Een diëtist heeft ook zo haar (favoriete of) succesmethodes, en dat is fijn, maar kan ook erg voelen als iets dat is ‘opgelegd’. Fijn als het bij je aansluit, maar als dat niet zo is, is ze misschien niet de steun aan de zijlijn die je eigenlijk nodig hebt. Succes met je beslissing en het volgen van je hart...! 
25 mrt 18 door lid: AnnePieter
Dankjulliewel! Waar ik enorm tegenaan loop is dat ik al vaak heb geuit hoe gefrustreerd ik me voel dat ik mijn best doe maar er niks af gaat. Dat ik me lelijk voel, verdriet heb als ik mezelf in de spiegel bekijk. Het enige wat ik terugkrijg is: vervelend en ik snap je gevoel. Je bent goed bezig dus ga zo door. Er wordt niet ingegaan op hoe ik me voel. Ik ben zelf met een alternatief gekomen waarmee afvallen iets beter lijkt te gaan maar dat is toch haar taak? Na toen maanden gebeurd er niks dan moet je als diëtiste gaan kijken waar het fout gaat toch? Plus dat ze op hun site zeggen te werken aan een positief zelfbeeld, een van de redenen waarom ik voor hen gekozen heb. 
25 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
Maar dat laatste lijkt steeds alsof eraan voorbij wordt gegaan. 
25 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
Ik heb zoiets vergelijkbaars ook met mijn coach gehad, niet een diëtiste maar een coach van PBP. Als ik zei dat ik niet meer wist hoe ik verder moet en ik echt geen motivatie meer had was het antwoord altijd dat ik me eroverheen moest zetten en doorgaan. Zit natuurlijk wel een kern van waarheid in maar of ik daardoor ineens weer zelfvertrouwen had? Niet echt. Heb toen ook besloten dat ik zonder coach verder ging na mijn periode en heb daar ook veel uitgehaald. 
25 mrt 18 door lid: Warrigeboel
Ik heb me grotendeels aan het dieet gehouden (wel eens missers gemaakt). Zij gaat wel uit van 1200 calorieën per dag maar daar red ik het niet op. Uiteindelijk zelf geopperd dat dit dieet wellicht niet bij me past en inmiddels heb ik het zelf aangepast en heeft ze gezegd dat ik wel eens gelijk kan hebben en wil ze mijn dieet gaan aanpassen. Ze denkt dat bij mij stress een grote factor is waardoor het stagneert. Kan maar dat zou betekenen dat afvallen dus geen optie is en daar pas ik voor. Ik wil een gezond gewicht bereiken en ben daarom zelf op zoek gegaan naar hoe anders.  
25 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
Laten we zeggen dat mijn privé situatie momenteel behoorlijk stressvol is. Daar wordt hard aan gewerkt en dat is ook iets waar zij niets veel aan kan veranderen. Ik heb wel het gevoel dat er vaak overheen wordt gepraat als ik aangeeft dat het niet goed werkt, dat ik vaak honger heb met dit dieet etc. Ik denk dat ik inmiddels mijn keuze wel heb gemaakt wat betreft stoppen of doorgaan met dieetbegeleiding maar wacht haar reactie ook nog even af.  
25 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
waarom ga je niet naar een andere dan? dat heb ik ook gedaan. en werpt zn vruchten af 
25 mrt 18 door lid: Lindavanzand
Ik vind 1200kcal ook wel erg weinig. Weet niet hoe actief je bent. 
25 mrt 18 door lid: jong1432
Mijn ervaring met diëtistes is dat ze elk dieet op 1200 zetten. Van Verschillende mensen gezien, allemaal hetzelfde.. het enige verschil dat er 1 regel staat met persoonlijke aandachtspunten. Minder melk oid. Er is niets persoonlijk op maat gemaakt en dat zou juist wel moeten.. ik doe de opleiding tot gewichtsconsulente he.. als je je bij zo iemand aan zou sluiten (met een eigen praktijk) ben ik er van overtuigd dat je dan beter geholpen wordt. Die diëtiste (eigenlijk alleen nodig indien medisch gerelateerd) krijgt haar geld wel. Iemand die voor zichzelf werkt zal altijd meer moeite voor je doen. 
25 mrt 18 door lid: elntien
Dankjewel voor de uitleg Elntien. Ik heb inderdaad het gevoel dat er niet naar mij als persoon wordt gekeken ondanks dat ik bepaalde dingen heb aangegeven die voor mij belangrijk zijn. 
25 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
Nee dat is idd wat ik ook ervaar.. ik heb het dieetschema van mijn schoonmoeder eens goed bekeken. (Van een diëtist) de haren gingen me recht overeind staan.. idd veel te laag in kcal, veel te veel khd, veel te weinig vet en eiwit. Wrs uit de tijd dat zij afstudeerde 50 jaar geleden..😅🤪 Zij viel dus ook niet (meer) af. Ik heb een voedingsschema voor haar gemaakt, op haar persoonlijke situatie en ze is nu al 8 kilo kwijt sinds januari. (Trots!) dus nee, ik heb het niet zo op diëtistes..(er zullen ongetwijfeld ook goede zijn) ☺️ als jij je er niet goed bij voelt zou ik er zeker niet mee doorgaan.. Heel veel succes met wat je beslist.. 🍀 
25 mrt 18 door lid: elntien
Wat fijn dat je je moeder hebt kunnen helpen en petje af dat ze al zoveel kwijt is! 
26 mrt 18 door lid: GruwelijkeVerhalenMeisje
Heel herkenbaar Elntien!!!! 
26 mrt 18 door lid: suzannevdv
wat een mooi resultaat Elntien!! Bizar eigenlijk hoe het werkt met diëtistes 
26 mrt 18 door lid: hannelore83

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


GruwelijkeVerhalenMeisje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.