MWees's Logboek, 27 jun 17

Hmmm..ik eet al 10 jaar alleen biologisch vlees als ik vlees eet. Daarbij at ik al veel vegetarisch en na Cowspiracy is dat steeds meer geworden met maximaal 2 dagen vlees/vis. Ik heb alleen wel echt het gevoel dat de boodschap "go vegan" echt te extreem is. Ik kijk nu "what the health" op netflix (het vervolg van cowspiracy) en ik heb wel het idee dat het niet geheel objectief is. Stof tot nadenken :p.

Bekijk Dieet Kalender, 27 juni 2017:
1541 kcal Vet: 56,82g | Eiwit: 41,49g | Kolhy: 186,80g.   Ontbijt: AH Krokante Muesli Noten, AH Halfvolle Melk. Lunch: Nutella Hazelnootpasta, Tivall Vegetarische Tuinkruiden Paté, Bruine Boterham. Diner: AH Komkommer, Remia Knoflooksaus, Vivera Kaasschnitzel, AH Bruine Bollen. Snacks/Andere: Merlot, Jumbo Bloemen Honing, Grolsch Radler 0.0% Limoen, Galia Meloen. meer...
1743 kcal Activiteit: Wandelen (Langzaam) - 3 km/h - 15 minuten, Fietsen (Ontspannen) - <16 km/h - 22 minuten, Rusten - 15 uren en 23 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

2 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik eet geen vlees omdat ik gruwel van bloed, spieren enz. Dat het geleefd heeft, en hoe het eruit ziet. 
27 jun 17 door lid: annemiek rembil
Eet je wel ei en vis? 
27 jun 17 door lid: MWees
Ik vind in principe dat je als mens met mate dieren mag eten, mits met respect ermee om wordt gegaan en ze een volwaardig leven hebben gehad. Met de huidige industrie begin ik echter steeds meer richting vegetarisch te gaan. 
27 jun 17 door lid: MWees
Ik eet heel af en toe tonijn. Ei ook wel. Ik heb er meer moeite mee als ik zie hoe het eruit ziet. Kipfilet vind ik nog gaan , maar bv een halve kip vind ik vies om te zien. Als het gegeten wordt dan . Bij kipfilet snij ik meestal zoveel weg, dat ik een portie meer moet pakken om voor mijn man een redelijk portie kip te hebben. 
27 jun 17 door lid: annemiek rembil
Ik eet geen vlees, vis noch kip. Ik heb er genoeg van om als mens zo'n dierenleed te veroorzaken. Een mens heeft ook geen vlees nodig. Ik walg van al het leed dat wij als mens veroorzaken. Ik gruwel ervan net als Annemiek. Ik ben vegetarisch niet veganistisch.  
27 jun 17 door lid: Budgie1
ps : Cowspiracy zou iedereen moeten bekijken het zou veel meer mensen stof tot nadenken geven MWees. Fijne dag nog en ik ben blij dat je zo over dieren nadenkt, met heel veel respect. 
27 jun 17 door lid: Budgie1
Vind het altijd fijn om flexitariers/vegetariërs tegen te komen! Ik ben zelf vegetariër en eet zoveel mogelijk vegan(behalve als het ergens aan toegevoegd is enzo) en ik eet eitjes van mijn eigen kippen 😇 ik vind het een goede zaak als er minder vlees gegeten gaat worden, heb via mijn opleiding(diergeneeskunde) helaas moeten leren hoe het in de vlees industrie werkt maar dit is echt heen pretje 😪 
28 jun 17 door lid: kimmmm1994
Ik kijk veel docu's over eten de laatste tijd, en heb inderdaad ook What the Health gekeken. Vond het wel erg overdreven. Wat me vooral opviel was dat ze zeiden dat je via de dieren alle nare stoffen binnenkrijgt van fabrieken omdat dat in hun eten (het gras) zit. Maar toen dacht ik al meteen: Die stoffen zitten dan toch ook in ons groente en fruit? Waarom zou dat het dan overslaan? Maar daar hebben ze het niet over gehad. Ik probeer wel ook steeds meer plantaardig te eten - maar dat meer omdat ik het naar vind wat er met die beestjes gebeurd.  
28 jun 17 door lid: peeppelee
@Budgie dankjewel. @kimm mijn grootste bezwaar zit hem ook in de industrie, het is net als met kleren gemaakt in 3e wereld landen bizar hoeveel omstandigheden vanuit de overheid gedoogd worden. 
28 jun 17 door lid: MWees
@peeppelee Grappig dat was mij dus ook opgevallen XD. Vanaf dat punt kon ik het ook niet meer serieus nemen, omdat er zo duidelijk zo'n vertekend beeld getekend geschetst werd. Geef mensen wel de vrijheid hun dieetkeuzes te baseren op feiten. 
28 jun 17 door lid: MWees
@iedereen ik vind het ook erg fijn dat hier ook zo'n redelijk gesprek kan worden gevoerd. Zowel bij carnivoren als vegetariers wil men nog wel eens heel defensief worden :p. 
28 jun 17 door lid: MWees
HOE BEDOEL JE ...? Hahaha. 
28 jun 17 door lid: annemiek rembil
Hee hier nog een vega! Leuk om te lezen dat er hier nog meer vegetariërs actief zijn :) ik eet zelf al geen vlees meer sinds mijn 9e, omdat ik op die leeftijd besef kreeg dat je eigenlijk een lijk zit te eten 😅 ik probeer ook een beetje te letten op mijn consumptie van andere dierlijke producten zoals zuivel etc maar ik vind het dan toch wel erg lastig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, dus vegan eten wordt hem voor mij niet. 
28 jun 17 door lid: kuss_emmaa
Precies! Een lijk, bah ! 
28 jun 17 door lid: annemiek rembil
Ik houd wel van een vleesje/visje/eitje :)  
29 jun 17 door lid: Winanda!

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


MWees's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.