Winanda!'s Logboek, 24 jun 17

Vanavond gezellig uiteten na een lange tijd, leuk! Nadeel is wel dat je nooit exact weet wat er geserveerd wordt, wat dus weer voor onzekerheid zorgt... Ik ben benieuwd wat dit met mijn gewicht zal doen!

Ps: ervaren jullie deze "onzekerheid" ook?

Bekijk Dieet Kalender, 24 juni 2017:
2142 kcal Vet: 53,16g | Eiwit: 206,97g | Kolhy: 191,06g.   Ontbijt: Gember, Golden Sun Zilvervliesrijst Volkoren, AH Kaneel, Fair Trade Biologische Cacaopoeder, Water, Jumbo Magere Melk, Jumbo Magere Franse Kwark, Lidl Nederlandse Scharreleieren, AH Biologisch Biologische Havermout, Landjonker Kalkoenfilet a La Minute, Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood. Lunch: Zwagerman Kalkoenfilet (16,5g), AH 100% Pindakaas Naturel, Statesman Tonijnstukken in Water, Lidl Nederlandse Scharreleieren, Lidl Avocado, Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood, Van Der Meulen Fries Bakkers Roggebrood. Diner: AH Speltmout, Jumbo Broccoli Roosjes, AH Witte Tonijnsteak, Jumbo Magere Franse Kwark. Snacks/Andere: Jumbo Rice Crackers, Landjonker Kalkoenfilet a La Minute, Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood, AH Winterpeen, AH Komkommer, Notenboer Ongezouten Cashewnoten, AH Kaneel, Fair Trade Biologische Cacaopoeder, Jumbo Magere Franse Kwark. meer...

3 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wijfie.... heb je je lekker tegoed gedaan aan stokbrood met kruidenboter, patat en sausjes etc? Maar bovenal? Heb je lekker gegeten en dus genoten? Dan hoop ik dat je weegschaal meer aangeeft, want dat is juist wat jij wil! Hou je ons op de hoogte? Ps... je mag in een restaurant altijd vragen hoe men een gerecht maakt he! Welke ingrediënten ze gebruiken etc... gewoon vragen! 
24 jun 17 door lid: R@chel035
ikzelf vind het altijd heel lastig als ik naar een restaurant ga die ik niet ken... soms zelfs paniek al ligt dat bij mij wel aan mijn verleden (eetstoornis) dat blijft toch altijd bij je en is dagelijks lastig... de kunst voor mij is om niet terug te vallen 
24 jun 17 door lid: fatchick26
Vooral ervan genieten ! Maar, eerlijk, gewoon uit echte belangstelling, waarom ben je onzeker? Je wil toch juist aankomen? Iemand die wil afvallen, en dan uit eten gaat, dan snap ik het wel. Bang om aan te komen! Maar jij wil dat juist. Of zie ik dat verkeerd?  
24 jun 17 door lid: annemiek rembil
Hoe is het gegaan? Was het gezellig ♡♥ 
24 jun 17 door lid: annemiek rembil
Hoi Winanda, aangezien niet iedereen dezelfde rugzak, motivatie of doelen heeft (en ik daar ook niet vanuit wil gaan), wil ik jou graag vragen wat de factoren voor jou persoonlijk zijn die jou onzeker maken?  
24 jun 17 door lid: Tijmpje
@annemiek&tijmpje: Bedankt voor jullie reactie en interesse! Ik kan dat wel waarderen. Het klopt inderdaad dat ik aan moet komen, en dat ik mij in principe geen zorgen hoef te maken over mijn gewicht, maar dat wil nog niet zeggen dat ik me dan maar helemaal vol kan stouwen met troep zoals friet/hamburgers/pizza/chips etc. etc. omdat ik bang ben dat dat ten koste gaat van mijn uiterlijk (meer lichaamsvet). Ook denk ik dat het gevolgen kan hebben op mijn stofwisseling en daarom heb ik besloten om deze voeding te vermijden. Maar als ze geen aardappelen/rijst/volkoren pasta in het restaurant serveren, dan wordt het weer lastig om aan je kcal te komen, zonder dat de macro's uit balans gerukt worden...  
24 jun 17 door lid: Winanda!
@Annemiek: Het was erg gezellig! En ik heb ook heerlijk kunnen eten, ondanks dat ik niet alles heb kunnen krijgen wat ik verwachtte. Het jammeren was wel dat we extra lang moesten blijven omdat ze ons "vergeten" waren, dus we waren pas om 11u! klaar met dineren... ik persoonlijk vind dat net iets te laat :p 
24 jun 17 door lid: Winanda!
Fijn dat je (extra lang) van gezelligheid en heerlijk eten hebt kunnen genieten. Je was vooraf nogal onzeker erover. Was dat achteraf bezien terecht, of viel het mee? En wat ik me afvroeg... De extra bezorgdheid die jij hebt vóór zo'n etentje ...heeft dat langer erna ook nog effect?  
25 jun 17 door lid: Tijmpje
Http://www.dehormoonfactor. nl/aankomen-in-gewicht (Ik heb achter de .nl even een spatie gezet om te voorkomen dat-ie onleesbaar afgekort werd.) 
25 jun 17 door lid: Tijmpje
Ja winanda, ik herken dat ook wel. Ik wil graag zelf de controle hebben.. Ik plan ook altijd een dag van te voren wat ik de volgende dag ga eten zodat ik het goed kan uitstippelen en ik zeker weet dat ik dan goed uitkom aan het eind van de dag.. als je dan uit eten gaat, dan kan dat dus niet! Geen idee wat je voorgeschoteld krijgt, en dus geen idee wat ik dan de rest van de dag moet eten. Ik probeer dan maar om de rest van de dag neutraal te houden en een beetje lager dan anders en bedenk me dan maar dat je door die momenten van uit eten gaan het een beetje los moet laten en vooral moet genieten! Dan kan ik er daarna weer vol tegenaan! 
25 jun 17 door lid: elntien
Winanda, ik kan me heel goed voorstellen dat jij vaak te maken krijgt met veel onbegrip.. het is voor buitenstaanders heel makkelijk om te zeggen, eet dan een zak chips leeg! Ik herken dat wel, mijn man is 1.83, weegt 65 kilo en een vetpercentage van 12%, toch zal hij er alles aan doen om dat zo te houden. Hij kan wel veel eten maar komt niet aan. Hij wil dat dus idd ook niet compenseren met junk food, terwijl de buitenstaanders dan zeggen.. jij kan het wel hebben! Ik denk altijd maar zo, laat iedereen in zijn waarde en laat iedereen doen waar die zich goed bij voelt! 👊🏻 
25 jun 17 door lid: elntien
@elntien: sorry dat ik je berichten niet meer gelezen heb, het is echt een schande, stoute ik! :p Anyway, toen ik ze las voelde ik een enorme erkenning en ik werd er ook een beetje door geraakt. Jij hebt precies de juiste woorden gebruikt, waar ik naar opzoek was! Dat doet mij veel, want niet iedereen kan zich in mij verplaatsen inderdaad. Ik wil je daarom ook ontzettend bedanken dat je gereageerd hebt en dat je de tijd hebt genomen om zo'n grote lap tekst te schrijven xd Je hebt me erg gesteund hiermee, bedankt! :)  
30 jun 17 door lid: Winanda!
Ja het is oid een schande!! 😡😉😁 Nou graag gedaan.. ja dat is ook een beetje de bedoeling he.. dat we elkaar door barre tijden sleuren..☺️ Fijn dat je er wat aan hebt! 
30 jun 17 door lid: elntien
O ja... die onzekerheid ken ik ook. Ik moet rigoureus afvallen (van mij zelf) en de knop is geloof ik nu eindelijk om. Let erg op mijn eetpatroon, sport veel meer en "vreet" geen pak koeken of zak chips meer op. Ik probeer alléén nog maar zo gezond mogelijk te eten. Wil niet zeggen dat ik ook rustig eens uit eten zal gaan maar daarna weer erg ga letten op de dagen erna om de ying/yang in evenwicht te houden. Het is net als stoppen met roken... jarenlang vele pogingen ondernomen met de meest uiteenlopende methodes totdat ik (tussen de oren) er echt zat van was na 30 jaar en ben gaan stoppen zonder ook maar enige moeite. 😜 Bijkomstig nadeel dat alles nog lekkerder ging smaken bij deze ras Bourgondiër 😂 Maar daar werk ik nu aan. 💪 
01 jul 17 door lid: Dolfing
@Dolfing: Haha, wel knap dat het je überhaupt gelukt is om te stoppen! Mijn broer heeft ook een poging gedaan, maar hij heeft een beetje een gebrek aan motivatie, dus dan gaat het ook niet werken. En nog bedankt voor je reactie trouwens! :) 
01 jul 17 door lid: Winanda!
Graag gedaan 😊 
01 jul 17 door lid: Dolfing

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Winanda!'s Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.