sam87nl's Logboek, 16 mei 23

Begonnen met ‘Fast this way’ van Dave Asprey. Intermittend fasting is de rode draad. Vandaag was ik van plan om 18 uur te vasten. Met gemak is dit 20 uur geworden. Na het avondeten van vandaag morgen de hele dag vasten.

Bij een bloedtest bleek dat door eenzijdige voeding ik richting diabetes type 2 kom. Om deze reden geef ik mijn lichaam een soort reset. Door te vasten ga ik in ketose en stabiliseert mijn insuline. Tegelijk gaat mijn lichaam in herstelprocessen doordat het geen energie kwijt raakt aan verwerken van voeding.

Iemand die dit ook wel eens doet?

Bekijk Dieet Kalender, 16 mei 2023:
1101 kcal Vet: 58,90g | Eiwit: 57,42g | Kolhy: 87,87g.   Lunch: Uniekaas Geitenkaas, Kalkoen of Kipfilet (in Plakjes), Glutenvrij Brood, Jumbo Roomboter. Diner: Biefstuk, Pijnboompitten (Pignolias), Tomaten, Veldsla, Jumbo Zachte Kruidenboter , Gepofte Aardappel (met Schil). meer...

24 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 22
Reacties 
Dat is heftig.. Succes 
16 mei 23 door lid: Dappere-Dodo
Het gaat best gemakkelijk eigenlijk.. vooralsnog… bedankt! 
16 mei 23 door lid: sam87nl
Geweldig om te horen dat je het boek "Fast this way" leest en experimenteert met intermittent fasting. Maar weet je, ik ben meer van het "Feast this way" principe! Ik bedoel, wie houdt er niet van om volop te genieten van heerlijk eten en zoveel mogelijk te smikkelen? Vergeet die ketose en stabilisatie van insuline, laten we ons concentreren op de ware kunst van het bulken! Waarom zou je jezelf beperken tot vasten en herstelprocessen als je kunt floreren in een wereld vol sappige biefstukken, romige pasta's en hemelse desserts? Laten we onze innerlijke carnivoor omarmen en ons doel stellen om zo vlezig mogelijk te worden! Wie heeft er immers tijd voor diabetespreventie als we kunnen genieten van de zoete geneugten van een goed gevuld leven? Dus Sam, blijf jezelf verwennen en ga voor die glorieuze, vlezige zelfvervulling! Proost op een leven vol smaakvolle overvloed! 🍔🍕🍩 
16 mei 23 door lid: Smerige Smikkelaar
🤦‍♂️😂 
16 mei 23 door lid: Vecasimic
intermittent fasting doe ik dagelijks. en keto eet ik ook al een aantal jaar  
16 mei 23 door lid: Rensie 1111
Ik vraag me af of je wel in ketose gaat, want zelfs 20 uur lijkt me aan de korte kant en vraag me ook af of ketose weldegelijk nodig is. IF an sich zal er waarschijnlijk aan bijdragen, maar verreweg het meest gewoon verlaging van het vetpercentage. Om de waarde te perfectioneren lijkt het dat juist een verlaging van eiwitten en verzadigd vet het meest van invloed is en daarnaast bepaalde voedingsmiddelen. 
16 mei 23 door lid: Vecasimic
@Rensie Wat zijn jouw glucosewaarden? 
16 mei 23 door lid: Vecasimic
Ik heb het heel lang gedaan en probeer dit weer op te pakken.. door een te lage ijzer gehalte schijnt dit mij niet te lukken.. flauwtjes word ik er dan van.. maar beetje kha en toch af toe de IF doe ik toch mn best.. Ff mn bloeduitslag afwachten en wellicht kan ik na de zomervakantie weer meedoen 😉 Succes 👍🏻😉 
18 mei 23 door lid: Sibel Bozkurt
@veca glucosewaarden weet ik nou iets. Wel mijn ketonen eergisteren gemeten, die zitten op 2,3. Maar zit nu wel in een eggfast. 
19 mei 23 door lid: Rensie 1111
Rensie, maar de poster wil juist haar glucosewaarden verbeteren. 
19 mei 23 door lid: Vecasimic
Ben ik de enige voor wie de reacties van Veca onzichtbaar zijn??? En niet alleen bij deze post, maar overal. 
19 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Ik zie ze nog gewoon  
19 mei 23 door lid: Smerige Smikkelaar
Hey, ja nu zie ik ze ook!!!! Hoi Veca👋👋👋 prepping King!!! 
19 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Oh huh ik niet  
20 mei 23 door lid: pieterjanpoepjes
Dank voor de reacties! Het vasten gaat me goed af. Amper trek en energiek gevoel juist. Het is ook goed kijken naar welke producten Dave Asprey aanraadt. Zo zullen sommige producten namelijk cravings in de hand werken en andere gewoon het lichaam voeden. Mijn doel is inderdaad om mijn glucose te verbeteren. Ook kan ik met deze methode zorgen dat de laagradige ontstekingen verminderen en mijn darmen ook gezonder worden.  
20 mei 23 door lid: sam87nl
Meet je eigen glucose? 
20 mei 23 door lid: Vecasimic
Zeker. Nu na 24 uur zit ik op 3,8 mmol/l als ik gewoon eet dan heb ik in de ochtend rond de 5. Omdat mn orthomoleculair arts vertelde dat ik richting insuline resistentie ga en daarmee diabetes type 2 wil ik dit systeem van me even opschudden.  
20 mei 23 door lid: sam87nl
Oké, het beste is focussen op de waarde van normaal eten. Je zit met 5,0 bijna goed, dan. Het beste is dagelijks voor het breken van je vast meten en kijken hoe de trend over een langere periode van de waarde zich ontwikkelt. Ik ben benieuwd of deze met keto zal verbeteren. 
23 mei 23 door lid: Vecasimic
ik zie veca ook niet 
23 mei 23 door lid: Yoo69
Ik zie Veca ook niet 
23 mei 23 door lid: PeetjePuk

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


sam87nl's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.