Kapodas's Logboek, 24 aug 21

Hoi,
Ik wil graag een boek met jullie delen.
Laat je niet volvreten van David A. Kessler.
Een fantastisch boek.
Gaat over wat de invloed van eten is.
Ik ben al langer van mening dat afvallen niet alleen maar is een menu volgen, je daaraan een bepaalde periode houden en dan komt het wel goed.
Ik heb altijd gezegd dat er meer tussen mn oren afspeelt dan wat er naar binnen gaat.
Het boek gaat in het begin heel erg over hoe de voedselindustrie eten maakt waaraan wij verslaafd raken, combi vet, suiker en zout. Er wordt ook verteld wat er in je hersenen gebeurt bij het denken/zien/proeven van bepaald eten. Dat is wel ff bijna een half boek waar je echt doorheen moet, maar het 2e gedeelte gaat over hoe je met die prikkels moet omgaan, hoe herken je ze, hoe reageer je, hoe leer je jezelf ander gedrag aan.
Heb tijdens het lezen heel veel aantekeningen opgeschreven om voor mezelf als een soort naslagwerk te gebruiken.
Ik denk dat dit me weer een beetje geholpen heeft met vragen als "waarom niet 1 koekje maar een half pak" "zien eten doet eten" "als het monster los is, is er geen houden aan".
Dus als iemand extra handvaten zoek in de strijd tegen de kilo's en het op kan brengen de eerste hoofdstukken door te komen, dit boek lezen!!!

Welterusten ;-))

Bekijk Dieet Kalender, 24 augustus 2021:
1276 kcal Vet: 90,95g | Eiwit: 68,51g | Kolhy: 43,51g.   Ontbijt: Blauwe Bessen, Zuivelmeester Yoghurt Griekse Stijl Naturel 10% Vet. Lunch: Gekookt Ei, Rode Chilipepers, Oké Jong 48+, AH Gesneden Uien, AH Prei, AH Champignons. Diner: Aldi Grootmoeders Gehaktbal, Plus Spinazie a La Creme. meer...

14 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Dankjewel, slaap lekker 😴  
24 aug 21 door lid: annemiek rembil
Thanks!! Goede tip 👍🏻 
24 aug 21 door lid: Faat68
Wat goed! Mij helpen zulke boeken ook altijd. Hoe meer je beseft hoe “slecht” je bezig bent, hoe sneller je ermee stopt. Ik dan tenminste 🙃 
24 aug 21 door lid: ingridt
dat is een goede tip 👍🏻overgewicht gaat inderdaad vaker over de verkeerde redenen om te eten., Afvallen zou altijd vooral over gezondheid moeten gaan. Mijn ervaring is ook dat ik beter mijn focus kan houden als ik dagelijks lees over het onderwerp dat me bezighoudt, daarom ben ik ook zo blij met FS. ik ga eens kijken of de bieb het boek heeft. 
25 aug 21 door lid: mo.mo3

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Kapodas's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.