Lost68's Logboek, 09 jun 14

De kilo's vliegen me om de oren, ik heb een blessure en de afgelopen weken (bijna) niet gesport, nu fysio en diclofenac en hopen dat het snel beter wordt. Want hier word ik niet blij van (en dan druk ik me zwak uit)....

Bekijk Dieet Kalender, 09 juni 2014:
1216 kcal Vet: 64,32g | Eiwit: 47,44g | Kolhy: 106,16g.   Ontbijt: sojamelk, havermout. Lunch: Goudse Kaas Jong Belegen 48+, waldkorn. Diner: Olijfolie, Knoflook, Slagroom, Bladspinazie, Reuzen Garnalen. Snacks/Andere: Paprika Chips, Banaan, Original, Ingevroren Frambozen, Ongezoet. meer...

4 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 25
Reacties 
Oh getver! beterschap. 
10 jun 14 door lid: Marja22
Beter eten. 
10 jun 14 door lid: Elirosenau
beter eten?! :((((  
10 jun 14 door lid: Lost68
jij hebt mijn voeding bestudeerd en dat is je conclusie. thnx 
10 jun 14 door lid: Lost68
Meer eten, waarschijnlijk verlies je nu spieren in plaats van vet waardoor je verbranding omlaag gaat. Bereken hier: http://www.fitness-weetjes.nl/basisregels-voeding/bereken-jouw-caloriebehoefte/ je onderhoud met de harris-benedict formule en ga daar ongeveer 500 cal onderzitten om af te vallen. Let er op dat je niet onder je BMR uitkomt. Probeer ook wat meer eiwitten binnen te krijgen om te zorgen dat je niet teveel spieren kwijtraakt. 
10 jun 14 door lid: KeukenKeizerin
thnx medacindy....toen ik sporte zat ik op 1700 kalorieen aan eten, maar daar viel ik ook niet van af en ben gezakt naar 1200 ook omdat ik niet werk en verder niet veel doe en nu ik niet sport kom ik nog meer aan....ik probeer nog even die 1200 calorieen aan te houden. Hopelijk wordt mijn geduld beloond....maar vind het een zware beproeving. 
10 jun 14 door lid: Lost68
shit voor je..dat je ziek bent..maar zeker ook dat je nu bijkomt! Kan me goed voorstellen hoe jij je voelt daarbij.. maar probeer niet op te geven!  
10 jun 14 door lid: Petra Hoopvol
Thnx Maja en Petra! Ik geef niet op! 
10 jun 14 door lid: Lost68
Ik hoop niet voor je dat hetgeen je invoert op FS qua voeding alles is wat je eet. Anders ben je jezelf flink aan het uithongeren. Daar wordt je op den duur alleen maar dikker van 
10 jun 14 door lid: L3and3r
Eet veel (rauwe) groenten, volkoren granen, gezonde vetten en eiwitten! Ik denk dat 1200 kcal wat weinig is, ik zou voor 1500 gaan, maar dat is aan jezelf ! Heel veel succes  
10 jun 14 door lid: kimmedepim
@L3and3r en Kimmedipim, ik zit per dag op 1200 en 1500 kcal Rauwkost, fruit en drank hou ik niet bij hier op FS...maak je geen zorgen ik drink alleen verse sap of zelfgemaakte smooties koffie/water/thee. Ik zit op zo'n weinig calorieen omdat ik werkloos ben. Met 1700 viel ik nl niet af. Het ligt niet aan mijn voeding, ik eet nl gezond, zoals havermout, want in volkoren granen zitten meer koolhydraten!  
10 jun 14 door lid: Lost68
Fruit en groente zijn wel degelijk belangrijk om bij te houden. Bovendien bevat ook verse sap veel suikers waardoor je meer opslaat dan je lief is. Probeer eens álles bij te houden wat je eet, en dat voor een week. En kijk dan eens het verschil met de week daarvoor. 
10 jun 14 door lid: Elirosenau
@L3and3r kun je dit eens uitleggen? Ik snap niet dat mensen steeds zeggen dat je van weinig eten uiteindelijk dikker wordt. Spaarstand wordt er dan als antwoord meestal gegeven..maar de aanhouder wint toch zeker?  
10 jun 14 door lid: Petra Hoopvol
is ook onzin, kijk maar naar mensen met anorexia.  
10 jun 14 door lid: Lost68
Het is heel simpel uit te leggen. Als je heel weinig eet val je heel veel af, dat klopt. Maar zodra je minder eet dan je BMR gaat je lichaam energie halen uit andere dingen, spieren zijn dan de snelste oplossing. Je valt dus niet alleen af in vet maar nog meer qua spieren, het gewicht op de weegschaal is wel minder maar dat hoeft niet perse goed te zijn. Dit wordt ook wel skinny fat genoemd. Zodra je spieren verliest gaat je metabolisme naar beneden, oftewel je verbrand minder vet, daarom gaat afvallen ook steeds langzamer. Mocht je dan een keer weer meer gaan eten, dan heb je een dermate lage verbranding dat het niet goed verbrand kan worden en alles als vet wordt opgeslagen. Hier komt ook het zogeheten JOJO effect vandaan.  
10 jun 14 door lid: KeukenKeizerin
Is absoluut geen onzin. Mensen met anorexia zijn ziek en gaan door met uithongeren tot ze letterlijk omvallen. Een gezond persoon wat zich gaat uithongeren zal uiteindelijk falen, doordat deze de drang om te eten niet meer kan weerstaan. Het probleem hierbij is dat je uiteraard wel eerst een hoop kilo's bent kwijtgeraakt, maar dit grotendeels uit je spiermassa is gekomen. De energie die je daaruit haalt is een stuk eenvoudiger te benaderen voor je lichaam dan vet. Bovendien zitten in vet zoveel calorieën dat je daar ontzettend lang over doet om dat te verteren. Je lichaam denkt na de periode van uithongeren dat de periode is aangebroken om weer energie op te slaan en gaat dit ook als een gek doen. Je resultaat is dat je weer op je oude gewicht komt (of nog meer) en dat het gewicht nu meer uit vet bestaat dan ervoor. Kortom, je moet zorgen dat je genoeg eet en zo ongeveer 10% meer energie verbrandt dan dat je inneemt. Op die manier voorkom je dat je teveel spiermassa kwijtraakt (anorexia patiënten hebben overigens ook vrijwel geen spiermassa meer) en zorg je dat je metabolisme op gang blijft. Hierover is overigens een schat aan informatie te vinden op internet en ik heb mezelf als proefpersoon genomen en kom tot fantastische resultaten. Kijk maar in mijn voedingsdagboek. Je ziet dat ik grote hoeveelheden calorieën naar binnen werk, maar natuurlijk ook veel aan lichaamsbeweging doe. Mocht je nog meer willen weten dan hoor ik het graag. 
10 jun 14 door lid: L3and3r
Lieve Lost, wat vervelend voor je :( Allereerst wens ik je veel sterkte ;)Dit is voor mij dus de reden dat ik nooit voor overmatig sporten ben... op het moment dat je sport gaat het hartstikke goed... maar als je stopt vliegen de kilo's er vaak aan omdat je ander bent gaan eten met het sporten... probeer niet te streng voor jezelf te zijn, en probeer (zeker in deze herstelperiode) vooral gezond te eten ;) Ik ben weer ad studie voor mijn gewichtspraktijk geslagen, en als ik dus nog tips tegenkom waar je wat aan kunt hebben... hoor je van mij ;) Voor nu... verzorg jezelf goed en probeer alsnog te genieten... bv van het mooie weer ;) Liefs, Jacqueline 
11 jun 14 door lid: Jackie Bee
Overmatig sporten??? 
11 jun 14 door lid: L3and3r
L3and3r maakt een goed punt. Maar zomaar even uitleggen zal moeilijk gaan. Er zijn zoveel verschillende factoren gemoeid met gewichtsbeheersing en vetverbranding. Dit onderscheid is zoals hij zegt belangrijk. Het maakt behoorlijk uit of je vetten of spieren verbrandt. Wat belangrijk is om te weten is dat 1) kcal tellen! Als je geen gewicht verliest, verbruik je minder kcal dan je binnenkrijgt. 2) Als je lichaam kleiner wordt, gaat het minder kcal verbruiken (door adaptieve thermogenese). 3) Spieren verbruiken meer kcal dan vetten. Nogmaals, gewichtsverlies en vetverbranding zijn niet perse hetzelfde. 4) In kleine stapjes afvallen (+/- 0,5 kg per week) is effectiever voor op de lange termijn, want voorkomt/beperkt adaptieve thermogenese. 5) Koolhydraatarme diëten (<2 gr./kg. vetvrije massa) zijn vaak effectiever. Hoog bloedsuiker voorkomt verbranding van lichaamsvetten. 6) Hoge eiwitinname (>1,5 gr./kg. vetvrije massa) is een belangrijke factor in een succesvol dieet. 7) Stress, zowel fysiek als mentaal, speelt een belangrijke rol in de manier waarop je lichaam energie verbrandt en dus welke bronnen (koolhydraten, eiwitten of vetten) het gebruikt. Houd je lichaam groot door je spiermassa in stand te houden of te doen groeien. Eet voldoende eiwitten. Doe krachttraining. En ontspan voldoende.  
12 jun 14 door lid: SMART FITNESS
ik heb trouwens weer opnieuw mijn kcl verbruik uitgerekend, omdat ik werkloos ben en nu niet sport, mag ik zelfs nog minder eten dan de 1300-1500. Dus begrijpelijk dat ik niet afval.  
12 jun 14 door lid: Lost68

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Lost68's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.