Elfje69's Logboek, 09 jul 21

Pink marshmallows in de maak! Nieuw recept, zònder eiwit. Heb de spatel afgelebberd en smaakte al veelbelovend. Nu 6 uur laten drogen....

Bekijk Dieet Kalender, 09 juli 2021:
1387 kcal Vet: 114,79g | Eiwit: 57,62g | Kolhy: 16,54g.   Ontbijt: Babybel Babybel, Broodbeleg, Eiersalade, Leev Biologische Low Carb Crackers Lijnzaad . Lunch: Thenewfood Radijs, Silifke Zachte Kaas 60% Vet, Thenewfood Bosui, Nevo Gele Paprika, Rauw, Kesbeke Augurk, Olijfolie, Mayonaise van El Zelf, Nevo Little Gem, Baby Romaine, Thenewfood Veldsla. Diner: Diner / TNF - Frikandellen, Thenewfood Ui, Gewone, Verstegen Ketchup zonder Suiker, Mayonaise van El Zelf, Brood enzo / Keto - Hamburger buns mypcoskitchen. Snacks/Andere: Chocola & snoep, Marshmallows van gnom-gnom, Thenewfood Aardbeien, Jumbo Verse Slagroom, Cake / Keto - Amandelcake van Yoo. meer...

18 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
@mo.mo je bent te goed🤣🤣 
09 jul 21 door lid: asjege
❤️❤️ 
09 jul 21 door lid: Dappere-Dodo
Marshmallows van Gnom Gnom (ca 24 stuks) Macro’s per stuk: (geschat) 13 kcal 0 gr vet 0,03 gr Kh 0,73 gr eiwit Ingrediënten: 60 gr water 20 gr poedergelatine 80 gr water 80 gr xylitol (of allulose) ⅛ theel zout Heel klein beetje vanille of ander aroma (ik gebruikte Daweth van Jo-La / toko) Heel klein beetje neutrale olie om je bakplaat èn je bakpapier in te vetten 10 gr xylitol (of allulose) om onder- en bovenkant te bestrooien 10 gr xylitol (of allulose) om later te husselen Bereiding: Omdat je alles heel snel achter elkaar moet doen is het belangrijk om alles van te voren klaar te zetten! Zet een bakplaat klaar met wat olie ingevet (zodat je bakpapier zo niet gaat glijden). Leg daarop je bakpapier en vet dat ook in met een beetje olie. Bestrooi dan met ongeveer 5 gr xylitol en zet aan de kant. Leg ook een paletmes of rubber spatel klaar die je een klein beetje invet met olie. Doe de poedergelatine en 60 gr water in de mengkom van je mixer. Roer het kort door elkaar en laat het dan minstens 10 min staan om goed te wellen. Doe de 80 gr xylitol in een steelpannetje met 80 gr water en swirl even met de pan rond om het te mengen. Je gaat de siroop NIET roeren. Breng het water met de xylitol aan de kook. Als het (zachtjes) kookt zet je een wekkertje op 2 min. en je zet je mixer aan op lage stand om de gewelde gelatine los te maken. Als je siroop 2 min. kookt ga je snel werken. Je wilt het nl al mixend (medium stand, anders krijg je een zootje) toevoegen aan de gelatine! Vervolgens zet je de mixer op hoge stand en mix je in totaal 15 min. Het volume gaat dan gigantisch toenemen. Na 8 min. voeg je het zout toe en na 12 min. je vanille. Na een kwartier mixen heb je een prachtige dikke fluffy massa, maar het droogt als een gek, dus kiep het snel om op je beklede bakplaat en strijk het zo snel mogelijk glad met je ingevette paletmes of spatel. Bestrooi met nog ca 5 gr xylitol en zet weg om te drogen. (niet afdekken ofzo, gewoon lekker laten drogen. Min. 6 uur, maar de hele nacht is nog beter. Ik heb m na 6 uur in stukjes gesneden, maar toen vond ik m nog steeds héél klef. Nog 3 uur later heb ik in een ruime, goed afsluitbare bak ongeveer 10 gr xylitol gedaan, de stukken erin gedaan en met de deksel erop goed gehusseld. Vervolgens heb ik ze in mn bakplaat ‘s nachts verder laten drogen in de koelkast. ‘s Ochtends vond ik ze echt perfect.  
10 jul 21 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.