Ikdenkkris's Logboek, 05 jan 21

Ja hoi! Ik ben hier al een tijdje weer. Maar ik wil eigenlijk niet op de weegschaal. Niet omdat ik bang ben, ik voel aan mijn kleding wel ongeveer hoe veel ik weeg. Ik wil me niet meer laten leiden door het getalletje op de weegschaal. Dus het voelt een beetje vreemd om hier iets te plaatsen zonder gewicht. Ik eet netjes, drink heel veel water en beweeg iedere dag. Ik wil me niet laten demotiveren door een tegenvallende weegschaal. En eigenlijk voelt dat heel prettig.

Bekijk Dieet Kalender, 05 januari 2021:
1350 kcal Vet: 63,62g | Eiwit: 63,31g | Kolhy: 114,03g.   Ontbijt: Quaker Havermout, Campina Halfvolle Melk, Appel, Vanille Extract. Lunch: Bruine Boterham, Uien, Blue Band Koken, Bakken, Braden , Champignons. Diner: AH Broccoli Roosjes, Bram Ladage Patat, AH Olijfolie Traditioneel, Gebraden Kippenpoot zonder Coating (met Vel). Snacks/Andere: Whisky, Calvé Slasaus Yoghurt, AH Pijnboompitten, Cherrytomaten, Komkommer, Maïs. meer...

32 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Super knap van je! 
05 jan 21 door lid: keto_danny
Herkenbaar! Helaas is mijn ervaring dat het uiteindelijk toch weer fout gaat. Natuurlijk merk je aan je kleding dat je aankomt, maar het is zonde dat je dat pas na 10-15 kilo echt merkt. Ik hoop dat het bij jou niet zover komt🍀 
05 jan 21 door lid: powervrouw!
Dat is bij mij ook het geval, als ik mij niet meer weeg. 
05 jan 21 door lid: keto_danny
Met wel wegen kom ik ook aan, dus dat is geen argument. 😂 Als ik weeg dan ben ik met afvallen bezig. Terwijl ik nu met niet wegen bezig ben met gezond leven. Het afvallen zou een leuke bijkomstigheid moeten zijn.  
05 jan 21 door lid: Ikdenkkris
Goed bezig! Geeft rust 
05 jan 21 door lid: Lost68
Misschien kun je juist kijken hoeveel je weegt wanneer je je lekker in je vel voelt, niet zo prikkelbaar, genoeg energie. Dat je kleding goed zit enz. Voor mij helpt het juist om te weten hoeveel ik weeg omdat ik vaak te weinig heb gewogen. Dus nu ben ik vaak moe en heb weinig energie en m'n emoties gaan alle kanten op. Mijn man begon al te zeggen dat ik meer moest gaan eten omdat ik er ongezond uit zag. Eigenlijk pas toen ik me ging wegen zag ik dat het inderdaad aan m'n gewicht lag. Ik denk dat elke vrouw echt mag leren om tevreden te zijn met haar lichaam. En ook dat het er om gaat dat we goed voor ons zelf zorgen. Nja, ik snap dat het onderwerp eten altijd een lastige is. Maar tevredenheid en een duidelijk/haalbaar doel met logische en merkbare gevolgen werkt het best denk ik. In mijn geval knap ik helemaal op als ik wat meer weeg. En het is voor mij juist lastig om genoeg te eten. En ik zie er dus niet zo mooi uit als ik te weinig weeg. Haha mijn man wil graag love handles.  
05 jan 21 door lid: saarbamm
Maar waarom moet er een getal horen bij hoe ik me voel? Ik voel me zoals ik me voel met of zonder getal op de weegschaal. Ik ben zo dik of dun als ik ben zonder getal op de weegschaal. Mijn kleren zitten los of strak zonder getal op de weegschaal. Ik ben er klaar mee dat de weegschaal invloed op mij heeft.  
05 jan 21 door lid: Ikdenkkris
Er hoeft geen getal bij te horen. Maar ik weet dat dat bij mij het geval is. Als jij er geen getal aan wil vast knopen is dat prima. Maar ik denk dat het getalletje niet het probleem is. Zoals je zegt: de invloed die het heeft op je is het probleem. En als jij nu denkt ik weeg me niet is het prima. Maar eigenlijk zou dat getalletje niet de doorslaggevende factor moeten zijn of iets goed is of niet goed. Maar zoals bij mij andersom. Dat getalletje is 'goed' omdat ik me dan goed voel en weet dat ik gezond ben. Want ik vind dat veel vrouwen super mooi zijn met hun rondingen. Mijn moeder is nooit slank geweest, maar het is heel duidelijk wanneer ze af moet vallen. En ik heb dus het tegenovergestelde. Ik moet nu weer aankomen. En ik weet welk getalletje daar bij hoort. Als ik de kant op zou gaan van getalletjes zoals de media daarmee om gaat zou je juist denken hoe minder hoe beter. Maar zo werkt het niet. Het is beter om gewoon de maat kleding te dragen die goed staat dan om verdrietig of blij te zijn over welke kleding maat je hebt. Ik weet niet of het duidelijk is wat ik probeer over te brengen. Maar oké. Ik ben erg blij voor je dat je je zo lekker voelt nu. We moeten ook niet de hele tijd bezig zijn met getalletjes.  
05 jan 21 door lid: saarbamm
Heel sterk van je :) 
05 jan 21 door lid: Sheilavanwijk

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Ikdenkkris's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.