mamasuusje's Logboek, 09 sep 20

Volgens berekening mag ik rond de 1700 calorieën. ik eet volkoren boterhammen met gezond beleg. drink water of beetje slimpie. fruit groente. geen gesnoep maar ben nu 5 weken bezig en blijf op gewicht. wil graag nog 10 eraf. lager in calorieën gaan? maar dan krijg ik dus honger. hoe ik at was precies goed. geen honger. geen slap gedoe. geen gesnack.

Bekijk Dieet Kalender, 09 september 2020:
211 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

18 Ondersteuners    Ondersteun   

21 tot 40 van 70
Reacties 
meer eiwitten toevoegen en noten dat verzadigd ook meer. groente of fruit snacks tussendoor om ff de bite te hebben.  
09 sep 20 door lid: brigensam
Als je niet minder wil gaan eten, maar niet afvalt, heb je misschien maar 2 keuzes. Of gaan sporten, of helaas niet afvallen 🤷🏽‍♀️ 
09 sep 20 door lid: annemiek rembil
heb je al eens op pinterest gekeken voor ideeen. bv koolhydraden arm of beperkt eiwit rijke recepten etc😊 
09 sep 20 door lid: brigensam
Als je niet minder wilt eten dan zul je je verbruik moeten ophogen. Elke dag een wandeling in stevige tempo? 
09 sep 20 door lid: Catje73
Het is me eerder gelukt. Dus vandaar dat ik het vreemd vind. Ook met fatsecret en alleen eten bijhouden. Net als nu. Dus daarom snap ik het niet. Bedankt voor alle tips. Liever accepteren hoe ik nu ben dan een saggerijnige moeder🙈 
09 sep 20 door lid: mamasuusje
Meer bewegen! 
09 sep 20 door lid: manonbroersma
Mij helpt het altijd om weer even alles te wegen wat ik eet en dit ook consequent op te schrijven. Ongemerkt eet ik toch meer dan ik meestal denk. Met wegen blijkt iets snel meer te zijn dan ik op het oog inschat. Misschien helpt jou dat ook?  
09 sep 20 door lid: MDW80
oh en ik zie dat je sinds 3 augustus 3,5 kilo bent afgevallen! dat is toch niet niks?  
09 sep 20 door lid: MDW80
Met huishoudelijk werk verbrand je echt geen extra energie hoor. Daar moet je nog aardig wat voor sporten. Een wandeling verbruikt ook niet veel meer dan 150 tenzij je lekker door hiked. Ik zou ook niet teveel afgaan op een calculator. Dat is maar een ap. Luister naar je lichaam. Val je niet af dan moet je iets doorbreken. Je moet niet vergeten dat hoe ouder je wordt hoe minder je lichaam Nodig heeft aan voedsel. 
09 sep 20 door lid: a.feenstra1
Mandy de water. Zit er helaas weer op. Nu weer 79.5 die 3.5 waren de vakantiekilootjes en vooral vocht. Maar hoe langer ik dat deed hoe meer honger ik had. En ik gewoon 0 energie had. Ik wil vooral fit zijn. Afvallen liefst ook maar een fitte mama zijn vind ik belangrijker. 
09 sep 20 door lid: mamasuusje
Mamasuusje, mijn bmr is 1328, mijn calorie behoefte ligt veel hoger. En net als jij sport ik niet, maar zit ook niet de hele dag op de bank. Ik denk dat jij je calorie behoefte hebt uitgerekend, die ligt bij mij ook rond de 1800  
09 sep 20 door lid: keto_danny
Hoe bereken je bmr dan? Samsung health geeft door tracken van mijn horloge rond 1700 verbruik aan  
09 sep 20 door lid: mamasuusje
Als ik het zo lees is het je eerder gelukt om af te vallen dus toen was het door je gewicht je calorie behoefte ook hoger. Nu dat je lichter bent moet je dan ook de calorie inname er op aanpassen. Eigenlijk bij elke 2 kg die je afvalt moet je je energie behoefte weer bepalen. Maar om kort te zijn, het komt er op neer dat je calorieën inname lager moet zitten dan je calorieën gebruik. En natuurlijk verbrand je ook wel calorieën met huishouden. Niet veel maar natuurlijk altijd wat. Ik hou ook niet van sporten omdat ik de pest heb aan al dat zweten ed. Maar ik ben erachter gekomen dat ik zwemmen wel prima vind. Het verbrandt misschien niet meteen veel maar het traint alle spieren. En meer spier betekent ook een hoger calorieën gebruik. Verder zorgt zwemmen ervoor dat je vetverbranding een tijdje hoog blijft ook nadat je klaar bent bent. Misschien een idee? 
09 sep 20 door lid: Catje73
En je BMR ed berekenen kan bv hier: https://happyhealthy.nl/bmr-berekenen/ 
09 sep 20 door lid: Catje73
Ik zou zeggen probeer eens gewoon iets van 100 kcal minder per dag, dat is te overzien en daar zal je ook niet overdreven hongerig van worden... 
09 sep 20 door lid: Rommeltjes
Zwemmen is misschien een idee inderdaad. Wel durf ik me nog niet te vertonen dus die drempel moet ik nog over. 100 eronder gaan zitten zit ik soms wel maar misschien moet ik dat op langere termijn doen. Ik zal eens kijken hoe mijn eetschema's er precies uitzagen toen ik zo afviel dat was in 2017. Wat ik wel weet is dat ik toen gewoon best vaak honger had.  
09 sep 20 door lid: mamasuusje
Bij happy healthy komt uit 1326. Daar ga ik dus echt niet op overleven 🙈  
09 sep 20 door lid: mamasuusje
En als ik terug kijk naar die periode. At ik niet veel anders.  
09 sep 20 door lid: mamasuusje
Je durft je niet te vertonen? Dat klinkt als ik:‘eerste afvallen anders durf ik niet naar de diëtist’. 🤣 Kom op meid, dat moet jou echt niet weerhouden. Alsof iedereen die wel gaat zwemmen zo een topmodel is. Zet hem op! 
09 sep 20 door lid: Catje73
Je at in die periode niet anders maar je was wel 20 kg zwaarder toch? Tenminste als ik in je profiel kijk. Daardoor was je calorie behoefte hoger. Nu dat je lichter bent is die minder. 
09 sep 20 door lid: Catje73

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


mamasuusje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.