Mizz098's Logboek, 26 aug 20

Hallo Allemaal,
Ik heb over anderhalve week vakantie. Ik zit een beetje te twijfelen hoe ik het met mijn keto dieet in de vakantie zal doen. Ik wil mij wel zo veel mogelijk aan keto dieet houden maar ook een beetje genieten van de vakantie.
Ik ben wel van plan af en toe te cheaten maar ben ook bang dat ik uit ketose raak.
Hebben jullie tips over hoe je keto tijdens je vakantie doet?
Ik blijf wel in Nederland vanwege corona enzo.

Bekijk Dieet Kalender, 26 augustus 2020:
1468 kcal Vet: 114,02g | Eiwit: 80,09g | Kolhy: 28,02g.   Ontbijt: AH Verse Slagroom, De Notenshop Omega Zadenmix, De Zaanse Hoeve Yoghurt Griekse Stijl 10%, AH Hollandse Aardbeien. Lunch: AH Eikenblad Slamelange, AH Advocado, Albert Heijn Speklapjes Smokey Bacon, AH Mozzarella. Diner:  Lasagne. meer...
564 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

19 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik doe geen keto dus geen tips😊maar wens je wel een fijne vakantie! 
26 aug 20 door lid: dani.p2
Dankjewel 😊 
26 aug 20 door lid: Mizz098
Mij lukt dat niet om op vakantie in ketose te blijven! Op vakantie betekent voor mij ook lekker op terrasje, biertje... Wat eten betreft zou het wel kunnen, maar ja ik laat het dan wel een beetje gaan. Ik neem maar op de koop toe dat ik dan daarna weer opnieuw in ketose moet raken. Voor de een is dat vervelender dan voor de ander, ik heb er niet zoveel moeite mee. Als je het écht wil: eten zou moeten lukken, gewoon alleen vlees/vis/kip,eieren en groente. Geen toetjes en tussendoortjes. En dan alleen water en thee erbij. Als je al heel goed en lang in ketose bent kun je wél sterke drank drinken (met mate) dus een tequila of wodka (geen mixje). Of misschien een glaasje droge witte wijn.  
26 aug 20 door lid: Wien67
Als je het écht wil, dan is het prima te doen hoor! 
26 aug 20 door lid: keto_danny
Ik weet niet of het je nieuwe leefwijze is of je dieet? Als het je nieuwe leefwijze is moet je er eigenlijk mee doorgaan toch 😀 
26 aug 20 door lid: annemiek rembil
Vind ik ook Annemiek😊 
26 aug 20 door lid: keto_danny
Wens je ook een fijne vakantie. Maar ik sluit me aan bij Annemiek. Als je keto doet zou je dat eigenlijk als een levensstijl moeten zien... dus waar je ook heen gaat kan je het aanhouden. En dat zou geen probleem moeten zijn als je het echt wilt. 
26 aug 20 door lid: AviaMar
Prima als je het als leefwijze wilt aanhouden. Ik benader het toch meer als paleo/oermens idee. Je lichaam heeft meerdere mogelijkheden om energie te gebruiken. Ik denk dat de oermens ook in- en uit- ketose ging. Net hoe de omstandigheden waren. Daar zou je lichaam heel goed tegen moeten kunnen. Ik heb er in elk geval geen moeite mee. Alleeen... tijdens ketose voel ik me wel fitter en slaap ik beter, dus dat is voor mij een goede reden om het langere tijd vol te houden.  
26 aug 20 door lid: Wien67
Ketose is een heel ander proces in je lichaam dan welk ander dieet ook. Je maakt je lichaam van een koolhydraat verbrander voor ver verbrander in een vet verbrander voor vetten. Dit kan bij sommige mensen zelfs desastreus zijn! Dus ketose is niet iets waar je mee zou moeten “spelen” de aanslag die je op je bloedvaat wanden doet bij het verliezen van je ketose door een suiker piek is behoorlijk.  
26 aug 20 door lid: AviaMar
Mizz ik wens je een fijne vakantie en laat je niet bang maken :-D  
26 aug 20 door lid: Wien67
In én uit ketose, is inderdaad mega ongezond. Daarom is keto een keuze voor je leven, en niet voor even. Buiten dat, kun je in een paar dagen, maar zo 5 kilo aankomen. Waar ook niet erg aantrekkelijk is. Want daar heb je tenslotte niet je best voor gedaan. 
26 aug 20 door lid: keto_danny
Tjsaa.. ik doe niet aan keto, maar ik denk altijd je moet ook kunnen genieten! Ik heb me levenstijl ook aangepast, sport 5x in de week let op me voeding (calorieen en macro's) .. maar ik heb 3 weken lang gewoon lekker genoten. Toch maak je onbewust goede keuzes, maar je laat je soms ook meegaan. Ja het is je levenstijl geworden.. maar je bemt ook een mens & je moet ook kunnen genieten😊. Maar het is en blijft jouw keuze, fijne vakantie alvast 😊🤗 
26 aug 20 door lid: FitTwinMom.24
Bedankt voor alles reacties. Ik ga proberen mij zo veel mogelijk aan keto te houden maar ben ook wel van plan af en toe wat te cheaten. Ik ben voornamelijk bang dat ik na een broodje of een wat chocola ofzo al meteen uit ketose raak. Ik doe nu al ruim 4 maanden keto en ben fat adapted.  
27 aug 20 door lid: Mizz098
Ik ga ook wel in en uit ketose. Geen probleem hoor. Maar ik neem dan geen suiker of dergelijke. Ga lekker op je gevoel af en doe wat goed voelt. Als je een borrel wilt nemen omdat je je daar op dat moment goed bij voelt wat is er dan mis mee? Beetje ontspannen he. Altijd gespannen alles perfect willen doen helpt je niet mee😉fijne vakantie 
27 aug 20 door lid: a.feenstra1
Ook al ben je fat adapted, bij een broodje of (gezoete) chocola ga je echt wel uit ketose hoor! Zoiets doe ik dus niet, geen suiker, brood of pasta. Bij mij is het meer dat ik net teveel kh krijg, bijv door een keer wat groente die ik normaal nooit eet (wortels, peulvruchten e.d.), en dan ga je wel uit ketose, maar niet direct met een enorme glucosepiek.  
27 aug 20 door lid: Wien67
Vecasimic, dat is ongeveer als je A: er geen enkele moeite mee hebt om een of meer maaltijden over te slaan. B: de hele dag een constant energieniveau hebt zonder dips C: je voluit kunt sporten zonder dat je eerst kh moet eten. Dat geeft aan dat je lichaam zich volledig heeft ingesteld op ketonen als brandstof.  
27 aug 20 door lid: Wien67
Zie mijn logboek post ook van vandaag.  
27 aug 20 door lid: Wien67
Vraag je dat nou 3 keer Veca? Als 1,2,3 niet aan de orde is, dan ben je wél in ketose, niet fat adapted 
28 aug 20 door lid: keto_danny
Ik meet de ketonen met keto strips. Als je net begint met keto scheid je redelijk veel ketonen uit. Op het moment dat je langer bezig bent gaat je lichaam de ketonen meer gebruiken. De ketonen zullen na verloop van tijd afnemen en als je fatadapted bent scheid je bijna geen ketonen meer uit omdat je lichaam deze verbruikt.  
28 aug 20 door lid: Mizz098
Als je ketonen strips geen ketonen meten kan dat ook een teken zijn dat je niet (meer) in ketose bent. Ik heb een bloed-ketonen meter, dan weet ik het i.e.g. zeker. Heb even bij je dieet-kalender gekeken, ik zie bij jou regelmatig hoge kh waarden van 40gr of meer. Hoe weet je dan dat je nog in ketose bent?  
29 aug 20 door lid: Wien67

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Mizz098's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.