lonnekevan toledo-henneveld's Logboek, 24 jul 20

Intervaltraining gedaan (les 6 van Evy 5-10km) ik pak alleen de intervaltrainingen, de anderen 2 dagen kijk ik waar ik zin in heb😊.

Bekijk Dieet Kalender, 24 juli 2020:
1302 kcal Vet: 22,95g | Eiwit: 77,22g | Kolhy: 190,52g.   Ontbijt: Campina Magere Milde Kwark Naturel, Aardbeien, Mymuesli Super Fruit Muesli, Banaan, Friesche Vlag Balance, Blauwe Bessen, Koffie. Lunch: Plus Ovengebakken Kipfilet, Lidl Filet Americain Mager, Bolletje Lichte Crackers Spelt, Philadelphia Bieslook. Diner: All Seasons Gemengde Sla, AH Yoghurt Sla Dressing, Milbona Skyr Bosbessen, Conimex Thaise Pad Thai. Snacks/Andere: Friesche Vlag Balance, Koffie, Gedroogde Abrikozen, AH Medjoul Dadels. meer...
2335 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

32 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik ben 10 jaar geleden met de lessen van Evy Start to Run begonnen. Ze doet Start to Run 5km, en 5- 10km. 5-10km zijn 30 lessen en elke 3e les is een interval les. Ik heb die 30 lessen nooit afgemaakt. Kijken hoever ik nu ga komen. 
24 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Dit zijn 30 lessen naar een hardloopronde van 10km, die intervallen zijn in het begin 30 sec. per keer en dat volgens mij 6x in een les. 1 interval per week, maar misschien doe ik het per 2 weken 😊. Het gaat er bij mij om of ik de snelheid weer wat omhoog krijg. 
25 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Interval probeer ik nu ook wat vaker te doen. Ik loop zó langzaam... 🙈🙈😁.  
25 jul 20 door lid: Wien67
Nebulas, dat is ook mijn benadering, ik doe het voor mn plezier (nou ja soort van), lekker een halfuurtje/driekwartier. Dus hoeft ook echt niet hard. Maar interval helpt misschien wel om het tempo iets op te schroeven, want nu loop ik ongeveer 6,5 km in een uur, dat vind ik toch wel vrij traag 🙄. Als t niet veel sneller meer gaat vind ik het ook prima hoor.  
25 jul 20 door lid: Wien67
Bij mij gaat het ook om het bewegen en niet om een hoge snelheid. Ik loop ook tussen de 5 en 10 km net waar ik zin of puf voor heb, dat vind ik meer dan genoeg. Ik wil kijken of ik het iets kan verhogen of m’n snelheid langer vol kan houden zodat ik niet bij de laatste 3 km van de 10km gaat sloffen en echt op mijn pas moet gaan letten.  
25 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Wat goed zeg! En wat een prestatie. Zo fijn dat je hier weer profijt van hebt. 👍🏽 
25 jul 20 door lid: AviaMar
Hahaha Ik lees dat mijn uitdrukking is blijven hangen! 🤣 En Lonneke; lekker bezig! Ik had vroeger (toen ik zeg maar nog niet stierf bij het langer lopen dan 5 minuten aan een stuk), ook zo’n hekel aan interval. Maar het werkt idd wel echt goed om je snelheid/conditie op te krikken! 
26 jul 20 door lid: Jude1985
Haha Nebulas, volgens mij staat ie in m’n bio. Maar ik gebruik hem vaker, dus hij zou ook best in een reactie kunnen staan!  
26 jul 20 door lid: Jude1985
Achtergrond informatie. De reden dat interval training zo goed werkt is dat je je lichaam uit zijn comfortvzone haalt en juist dat de prikkel is om sterker te worden. Je gaat even harder lopen dan je eigenlijk kan. Dat tempo dat je paar minuten doet, hou je niet lang vol. Maar hierdoor gaat je lichaam beter worden in het opnemen van zuurstof, vervoeren van bloed/zuurstof, je wordt efficiënter met lopen, spieren worden sterker, je lichaam kan beter melkzuur afbreken en bufferen en ook tussen de oren doet het een hoop. Een deel van de ervaring vermoeidheid is namelijk letterlijk je hersenen die zeggen: ho rustig aan, ik denk niet dat dit verstandig is, maar dan met gevoel. Doordat je dat gevoel van sterven op zoekt ga je daar aan wennen en wordt dat op een gegeven moment de nieuwe normaal. Waar je eerst het idee had dat je stervende was voelt dat nu normaal of in ieder geval dragelijk.  
26 jul 20 door lid: MrChappo91
dus goed bezig allemaal met die intervals! :D 
26 jul 20 door lid: MrChappo91
Ik doe 1 of 2x per week een intervaltraining, maar heb die stervende ervaringen gelukkig niet. Mss daag ik mezelf onvoldoende uit. Mijn hartslag gaat wel omhoog (150, 160) en de lol is er dan ook wel minder :) Of het me sneller maakt weet ik niet.. (of ik loop dus nog te sloom) 
26 jul 20 door lid: NB56
Ja, bedankt voor info MrChappo91👍🏻. We zijn idd allemaal goed bezig! Ik kijk eigenlijk nooit naar mijn hartslag tijdens het hardlopen. Ga zo mijn rondje weer doen, zal eens kijken of ik kan switchen tussen runceeper en hartslag op mijn horloge. Of ik kan zien wat er staat zonder leesbril is een ander verhaal 😂. Fijne zondag iedereen!  
26 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
@Nebulas; klopt, afhankelijk van het type interval zou je rond 90 of 95% van je maximale hartslag moeten lopen. Mijn max heb ik nooit laten bepalen, maar ik ben ook niet zo'n held in afzien 🙈 Maar stug blijven volhouden zoals MrChappo zegt! 💪🏻 
26 jul 20 door lid: NB56
Goed bezig iedereen! ik sterf gelukkig niet tijdens mijn interval rondjes. Wellicht doe ik iets te voorzichtig. Al geniet ik wel van de snelheid. Heb dan eindelijk het gevoel dat ik is niet 'strompel' op straat🙈 
26 jul 20 door lid: elsbethvisser
hahaha @Nebulas, Met leesbril gaat hem idd niet worden hahah. Ik kan idd switchen tussen afstand en hartslag op mijn horloge (bij de afstand staat hartslag ook onderin maar dat kan ik haast niet lezen hahah) 
26 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
(NB56), HIIT en interval training (tempo) lopen zijn niet helemaal 100% hetzelfde. Dus 90-95% van je hartslag is vooral leuk voor short bursts bij HIIT. Interval tempo lopen is net ietsjes anders. Wel idd probeer je zo lang mogelijk zo hard mogelijk te gaan, waarbij je een hoog hartslag niveau raakt. (Vandaar beter 4 dan 6 minuten, het tempo loopt namelijk toch terug...). HIIT zou dan bijv zijn dat je sprintjes trekt met rust ertussen..  
26 jul 20 door lid: AviaMar
@AviaMar, ik had niet in de gaten dat het over HIIT ging en ik dacht dat er verschil zat tussen een tempoloop en interval. Interval zijn versnellingen over een kortere afstand met een jog/wandelmoment ertussen en bij een tempoloop doe je bv 5x1000 of langer op je tempo dat je hoopt te lopen bij een langere wedstrijd. Dus bij een tempoloop loop je een langere afstanden op een lager tempo dan bij interval waarbij je harder loopt over een korte afstand.  
26 jul 20 door lid: NB56

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


lonnekevan toledo-henneveld's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.