lonnekevan toledo-henneveld's Logboek, 26 jul 20

Mijn hardlooprondje voor vandaag weer gedaan. Ik heb nu op mijn hartslag gelet en die is de 1e 2 km rond de 165 en dan loopt hij op en blijft rond de 170 zitten. Er zijn genoeg hardlopers hier. Is dit te hoog of goed, kunnen jullie daar advies over geven en waar ik dan op moet letten. Op mijn horloge stond hij in het rood, dus te hoog neem ik aan.

Bekijk Dieet Kalender, 26 juli 2020:
1478 kcal Vet: 34,28g | Eiwit: 79,03g | Kolhy: 211,54g.   Ontbijt: Campina Magere Milde Kwark Naturel, Banaan, Mymuesli Super Fruit Muesli, Blauwe Bessen, Aardbeien, Friesche Vlag Balance, Koffie. Lunch: Aldi Filet Americain, AH Dikke Rijstwafels Meergranen, Lidl Rucola, Plus Ovengebakken Kipfilet, Bolletje Lichte Crackers Spelt, Philadelphia Bieslook. Diner: Nestlé Kvarg Stracciatella, Pastasalade met Avocado, Surimi en Griekse Yoghurt. Snacks/Andere: Nescafé Cappucino Cafeïnevrij, AH Snoeptomaatjes, Gedroogde Abrikozen, AH Medjoul Dadels. meer...
2366 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

25 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 26
Reacties 
Ik ben geen echte pro dus er gaat zeker beter advies komen, maar dat is inderdaad aan de hoge kant. Een hele basis manier om je max. hartslag uit te rekenen is 220-leeftijd, dat is natuurlijk maar een standaard inschatting. Ik ben 36; in mijn geval is dat dan 184/minuut. Een rustige duurtraining, waar je dus lang loopt maar niet super intensief, zou je zogezegd best aan 75-80% van je max hartslag moeten lopen. Bij mij dus rond 138-147 slagen per minuut. Als je prestatieverhogend wil trainen, mag dat iets hoger zijn, 80-85% (dus voor mij 150-160 ongeveer). Vetverbranding hou je best zo laag mogelijk, 60-70%, voor mij onder de 129 slagen per minuut. 
26 jul 20 door lid: bolleke333
Ik ben zeker geen pro, maar 165 lijkt me hoog voor een duurloop. Als je dit tijdens een wedstrijd zou hebben, dan lijkt het me beter passen. Ik ben vooral benieuwd hoe je je erbij voelt. In het boek De tien, de halve en de hele van Rob Veer staat dat de vuistregel 220-leeftijd en varianten daarop niet betrouwbaar zijn. Is een heel makkelijk geschreven boek trouwens, voor wie van alles en nog wat wilt opzoeken over hardlopen 😊 
26 jul 20 door lid: NB56
Bedank voor de reacties 👍🏻. Ik heb het even in mijn gezondheidapp terug gekeken maar die 174 is maar 1x heel even geweest. Hij zat het meeste rond de 170. Ik hield altijd alleen mijn afstand en snelheid in de gaten verder niets. Ga ik toch eens kijken als ik wat rustiger loop of mijn hartslag dan wat lager is, en wat hij doet als ik een interval gaat doen. Wel interessant dit 😊 
26 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Wow dat is een bijzondere hoge hartslag. De moeite waard om eens je daadwerkelijke Max hartslag op te zoeken. Voelde het makkelijk aan ondanks het rennen? Hoe voelde je ademhaling? Wat was het doel van de training? Want op zich de hartslag hoog is geen probleem als fysiek je lichaamshartslag hoger ligt. Of het een goede hartslag is hangt ook vooral af van wat je doel was. Als dit bedoelt was voor steady tempo training en verbetering van kh verbranding en jouw Max hartslag ligt hoog dan zou dit nog wel kunnen. Maar goed ik zou meer info nodig hebben om er er iets zinnigs van te zeggen. Nogmaals iig interessant voor jou om dus je Max hartslag eens op te zoeken omdat die dus schijnbaar hoger ligt dan standaard calculatie. 
26 jul 20 door lid: AviaMar
Geen probleem hoor! Die hoge hartslag. Is heel persoonlijk. Twee mensen die even oud, even lang en even zwaar zijn, en ook nog even fit kunnen hele andere hartslagen hebben. Mijn rusthartslag is 56, mijn max hartslag is 186. Formules als max hartslag is 220 - leeftijd is onzinning. Klopt wel, maar met een afwijking per individu van 50 naar boven of naar beneden, en dus onbruikbaar. Lopen op hartslag kan zinvol zijn, zodat je meer variatie in je training krijgt, en dus alle hartslagzones traint. Ook kun je zien hoe snel je herstelt, dus weer onder de 100 a 120 zakt.  
27 jul 20 door lid: monwol
Dat hij "in het rood komt" komt omdat jouw horloge in ingesteld op zo'n formule. De bedoeling is dat je zelf gaat uitzoeken wat je max hartslag is, en dat na een tijdje aanpast. Google maar eens op max hartslag bepalen. Er zijn diverse methodes voor, maar je moet dan eerst een minuut of 30 achter elkaar kunnen rennen voor het zinvol is om te doen. 
27 jul 20 door lid: monwol
Je zou nu al je max kunnen instellen op iets van 185, want zo te zien zou dat al beter kunnen kloppen dan wat je nu hebt. 
27 jul 20 door lid: monwol
Ik wist niet eens dat daar formules voor waren 😂. Het hardlopen op zich gaan wel goed, alleen de laatste 2 a 3 km naar de 10 dan komt de vermoeidheid in de benen wel. Die zou ik ook wat makkelijker willen lopen 😊. Misschien gaat dat met die intervallentraining lukken. 
27 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
@monwol, bedankt voor de info. Ik zal eens zoeken waar ik die hardslag kan instellen. Ik zal bij mijn volgende rondje er nog eens op letten, en als ik onder de 170 zit of hij dan idd uit het rood is. We gaan het zien. 
27 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Wat ik altijd van duurlopers geleerd heb is dat de hardslag niet boven de 160 moet komen omdat je lichaam daarboven het zuurstof niet meer snel genoeg rond kan krijgen en verzuring begind (meestal in de zit van buiten adem raken en van daar gaat het bergafwaarts). Je lichaam heeft immers de tijd nodig om het zuurstof bij de spieren te krijgen. Zit hij er even boven dan is het geen probleem maar verlaag dan je tempo iets om weer onder de 160 te komen om een prettiger loop te hebben. Dat is wat mij is verteld 😄 
27 jul 20 door lid: stefan003
Wat is je hartslag aan het begin van die laatste 2 zware km? Daar ligt waarschijnlijk je omslagpunt. Als je dat met 1,18 en met 1,08 vermenigvuldigt, vind je de grenzen waartussen je maximum hartslag moet zitten. Dan heb je een idee. Bij elk horloge kun je de max hartslag ook handmatig instellen. De max hartslag zelf bereik je niet met hartlopen. De meeste winst krijg je door in alle zones te trainen. Dus hele rustige duurlopen, waarbij je onderweg kunt praten en zingen,, de duurlopen zoals jouw 10 km waarbij je het op het eind zwaar krijgt, én de intervaltraining, waarbij je loopt boven wat nog comfortabel is, maar wel daarna met rust .  
27 jul 20 door lid: monwol
Helemaal eens met Monwol. Echter voor die berekening moet je wel echt even na die 10 km nog even een goede sprint trekken om echt te kijken hoe hoog die kan.  
27 jul 20 door lid: AviaMar
Wat stefan003 zegt klopt dus niet. Dat is voor iedereen anders. De een haalt 160 niet eens, de ander kan met 160 nog al lopend een hele aria zingen.  
27 jul 20 door lid: monwol
Als de laatste 2 km moeizaam gaat, is het omslagpunt al bereikt, dus hoef je voor de vermenigvuldiging met 1,18 en 1,08 niet meer te sprinten.  
27 jul 20 door lid: monwol
Monwol dat os naar mijn kennis niet correct omdat vermoeidheid ook kan komen door een tekort aan glycogeen en/of glucose. Omdat je dat van een afstand niet kunt vaststellen is een sprint ter verhoging van de hartslag dus wel degelijk meer precies.  
27 jul 20 door lid: AviaMar
Hangt idd af van de mate van getraindheid, maar ik vrees dat als ze nog gaat sprinten, ze dan te hoog uitkomt met haar max. Zo te zien heeft ze nog niet al haar zones getraind, beter eerst zo en na een paar maanden een andere test doen naar omslagpunt. Het eerste doel is om het horloge realistischer ingesteld te krijgen.  
27 jul 20 door lid: monwol
Te hoog uitkomen met haar Max bestaat niet. Max Is niet voor niets maximaal. Dus als haar hartslag hoger oploopt betekent het dus simpelweg dat haar Max hoger ligt. Ze heeft wellicht niet in meerdere zone getraind maar traint al veel langer dus dat kan zij makkelijk hebben.  
27 jul 20 door lid: AviaMar
Ik loop nu 10 jaar hard, met tussendoor pauzes i.v.m. blessures of het weer (ben geen regen loper). Ik heb me nooit in technieken verdiept omdat ik altijd met een vriendin liep te kletsen tijdens ons rondje. Laatste weken loop ik (door blessure die ze heeft) alleen, dus kan ik meer op andere dingen letten haha. Ik ben niet ergens voor aan het trainen, maar ga die hartslag gewoon eens in de gaten houden. Het gaat mij vooral om het bewegen en de conditie, en als ik die 10km makkelijker kan lopen ben ik al blij. Ik ben niet buiten adem na die 10km, het zijn vooral de spieren die dan niet meer willen. 
27 jul 20 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Dat lijkt me erg hoog voor de hartslag, in rust tussen 60 en 75. 
27 jul 20 door lid: Ringeloren
Aviamar, natuurlijk is max max, maar als ze gaat sprinten en ze gaat die waarde dan nog met 1,18 vermenigvuldigen komt ze toch echt te hoog uit als ze die uitkomst neemt als haar werkelijke maximum hartslag om in te voeren in haar horloge.  
27 jul 20 door lid: monwol

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


lonnekevan toledo-henneveld's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.