Een hartig recept? Of zoetig?
19 nov 19 door lid: AviaMar
|
Avocado toast 🤤
- brood naar keuze (eventueel low carb)
- avocado geprakt met zout en peper
- gebakken ei met de dooier nog heel of geposeerd eitje
Echt mijn guilty pleasure
19 nov 19 door lid: femkeb00
|
Ik vind zelf avocado heerlijk om
zo te eten. Dus weet niet precies hoe aangepast je hem wilt proberen.
Je kan hem in stukjes in een salade verwerken.
Lekker ook om hem te lepelen met een sausje.
Fijnprakken met tonijn, zout, knoflook en peper is die ook lekker op crackers/brood oid. De ouderwetse guacamole vind ik ook lekker op brood.
In een smoothie verwerken kan ook, bijv kwark, avocado, banaan met wat spinazie.
Cake of mousse.. maken als je wilt. Noem maar op hehe.
19 nov 19 door lid: AviaMar
|
Ik vind het ook niks😅 Maar je schijnt er lekkere chocolademousse van te kunnen maken😬😋
19 nov 19 door lid: MiirjamO
|
Avocado met sla tonijn rode ui tomaat kappertjes en wat peper en zout, lekker met een crackertje
Succes!!!
|
Het liefst Zoet natúúrlijk AviaMar... net als ik 😊
Thanks tot zover dames... klinkt allemaal lekker
19 nov 19 door lid: Yoo69
|
Ja zoek even op Google: Avocado chocolademousse. HEERLIJK.
19 nov 19 door lid: naomi__94
|
🤣 Heb ik ook gedaan vandaag!🤡
19 nov 19 door lid: Sheilavanwijk
|
Haha ok ja bent zeker zoet.. komt goed uit met sinterklaas ;-).
Drie recepten voor je dan:
EERSTE RECEPT
2 avocado’s (240gr)
1/4 kop puur cacao poeder (50gr)
1/4 kop chocolade snippers (suikervrij, dit kan ook zonder...)
3/4 eetlepel melk (of vervanger, amandelmelk geeft wat extra zoete smaak)
1/2 theelepel vanille
1/8 theelepel zout
1/4 kop zoetmaker (als je dus suikervrij wilt zul je naar smaak moeten toevoegen natuurlijk, en als het past kun je ook een banaan gebruiken)
Alles samen blenden.
19 nov 19 door lid: AviaMar
|
TWEEDE RECEPT
Wil je iets ingewikkelder?
Mousse:
2 avocado’s
25 gram cacao
75 gram pure chocolade (kan suikervrij)
150ml kokosmelk
Zoet maken naar smaak, erythrol, stevia etc)
Topping:
Blikje kokosmelk (koud in de koelkast)
Bereiding:
Chocolade smelten (au bain Marie of magnetron)
Avocado, kokosmelk, zoetmaker, cacao en gesmolten chocolade helemaal glad blenden.
Verdelen in porties. Minimaal 4 uur laten opstijven.
Witte gedeelte van kokosmelk uit het blik afhalen en in een kom doen. Met wat zoetmaker opkloppen tot een room. (Niet te lang!) en over de mousse verdelen en serveren evt met cacao als garnering of wat geraspte chocolade.
19 nov 19 door lid: AviaMar
|
DERDE RECEPT
Voor een cake
200 gram amandelmeel
1 1/5 avocado
3 eieren
120g kokosroom
120ml amandelmelk
40 gr cacao poeder
40 gr erythritol of andere zoetmaker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille extract.
Bereiding:
Avocado, eieren, kokosroom, amandelmelk, vanille extract en cacao poeder samen blenden. Alles helemaal glad pureren evt van de zijkant even goed schrapen. Dan amandelmeel en bakpoeder toevoegen. Goed laten mengen. 30-35 minuten op 180 graden bovenkant iig stevig.
Kan ook een icing erop doen als je dat wilt hoor ik het wel weer. Nu even mijn gym sessie en dan weer aan de bak.
19 nov 19 door lid: AviaMar
|
Dank je wel AviaMar.... wat het van de week gaat worden gaat ik zeker plaatsen. En wat ik ervan vond... grappig dit, jezelf verheugen op een lekker recept waarvan je weet dat je een ingrediënt niet lekker vind... (mindfuck).
19 nov 19 door lid: Yoo69
|