fitlifegoals's Logboek, 25 jun 19

non food related: deze vrouw is mega happy met haar werk. lekker recreeren met de liefste kindjes die ik ken. ik gooi nu t zwembad vol voor ze waarna ik ze van school haal en de kleine uit bed haal. wel duizelig van t opblazen met mn astma longen haha

Bekijk Dieet Kalender, 25 juni 2019:
2565 kcal Vet: 123,37g | Eiwit: 105,48g | Kolhy: 258,31g.   Ontbijt: Milka Milka Daim, Jumbo Kibbeling Gebakken, AH Banaan. Lunch: Propercorn Peanutbutter Almond, Lidl Magere Kwark, AH Amandelmelk Ongezoet, AH Havermout Grove Vlokken. Diner: OLA Raket Ijsje, Deen Sla Schotel. Snacks/Andere: Euro Shopper Maria Biscuit, Céréal Praliné, Jimmy's Popcorn Sweet & Salt. meer...

31 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 41
Reacties 
Oke, je werkt tóch! Ik denk steeds dat je WAO hebt 🤭 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Wajong! Maar verdien nu zelf. Wajong betaald nog 25%! 😁 
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Betaalt*😅 
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Maar uh werk wel 50 uur per week haha. 40u vast, maar vaak ook extra er bij  
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Mooi! Maar hoezo krijg je nog 25%? Is dat het percentage dat je in de Wajong zit. 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Nee hoor ben 100% afgekeurd. Wajing betaald gewoon nog 25% van t minimum loon. Weet ook niet precies waarom. Normaal is t als ik niet werk 70% van t minimumloon 
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Dan heb je geluk! Misschien is dat ook omdat je werkt? Dat ze dat meerekenen?  
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Maar je hebt wel ooit gewerkt? Ik kan mijn vragen in een pb toelichten als je het hier niet vertellen wil, snap ik best wel. 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Ik heb altijd gewerkt!! Eerst naast mn opleiding elke dag 6 uur en daarvoor werkte ik al op mn pa zn reclame bureau en later nog in de horeca. Ik hou nieetvan stilzitten. Heb wel 4 a 5 jaar stil gezeten, crashte superhard met mn fibromyalgie 
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Oke , dank je wel. Vraag me af of iemand na bv de bijstand kan overgaan in Wajong? Daarom vroeg ik of je gewerkt hebt. 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Oh denk van wel maar momenteel zijn de voorwaarden vn bijstand beter hoor! Iik had geen recht op bijstand. Moest vanwege mn ziektes perse wajong. Je kunt het altijd proberen. Hoe oud ben je? 
25 jun 19 door lid: fitlifegoals
Ja dat kan. Moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Handicap (duurzaam) vóór je 18e, of na je 18e en voor je 30e als je minimaal 6 maanden een studie volgde (regels 2015). 
25 jun 19 door lid: boobyfrog
Daarnaast geldt: woont in NL, minimaal 18 jaar en nu geen opleiding volgend. 
25 jun 19 door lid: boobyfrog
Oke, ff dan maar wat info. Mijn zoon is nu 28 , woont sinds een paar maanden met zijn vriendin ( met haar kind) samen. Ze hebben bijstand . Mijn zoon werkte een jaar ergens,sinds anderhalf jaar geen werk. Hij is behoorlijk depressief . Wachttijden voor hulp is heel lang. Gelukkig heeft hij een coach die hem wat helpt. Vandaag heeft hij 3 uur gewerkt in een kringloop Dit om wat zelfvertrouwen te krijgen, en weer onder de mensen te komen. . Hij voelt zich niks waardig en heeft het gevoel steeds te falen. Na 3 uurtjes vandaag was hij kapot en moest naar bed. Ik vraag me af of hij eventueel afgekeurd kan worden , of dat hij in de bijstand moet blijven als hij het niet redt. Ik weet dat er mensen zijn, die uitkering hebben, en toch werken, maar zij durven dat niet , omdat het gewoon niet mag. Maar als hij het echt geestelijk niet aan kan, hoop ik dat hij wél afgekeurd wordt, want dan kan zijn vriendin iets bij werken, hoewel ook zij niet helemaal in orde is.  
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Ok Annemiek, duidelijk. Het zit nu iets anders in elkaar. Sinds 2015 is de toegang tot de Wajong voor nieuwe gevallen niet meer mogelijk. Daarvoor is de participatiewet in het leven geroepen, deze wordt uitgevoerd door de gemeenten (de Wajong door het UWV). Het belangrijkste criterium van de Wajong is dat de handicap/ziekte moet bestaan vóór het 18e jaar. M.a.w. ben je gezond en krijg je later iets dan val je niet onder Wajong, maar wellicht onder WIA (vroeger WAO). Is er nu (dus na 1 januari 2015) wel sprake van een ziekte bestaande van voor het 18e jaar dan kan je bij de gemeente meer info krijgen m.b.t. de participatiewet. 
25 jun 19 door lid: boobyfrog
Oke, ik denk dat hij het al had, maar nooit iets mee heeft gedaan helaas. We wachten het maar af. Dank je wel boobyfrog 👍 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
O, en als blijkt dat hij het nu niet kan? Blijft het dan bijstand voor hem? Of is toch eventueel een afkeuring nog mogelijk? 
25 jun 19 door lid: annemiek rembil
Misschien zijn er wel mogelijkheden. 1) wat ik eerder noemde: WIA, is een arbeidsongeschiktheidsuitkering voor mensen met arbeidsvermogen en b) voor mensen met een duidelijke afstand tot de reguliere arbeidsmarkt: Beschut werk. Dit was vroeger (voor 2015) de z.g. WSW regeling (Wet Sociale Werkvoorziening). Deze WSW is in zijn oude vorm ook gestopt bij het invoeren van de Participatiewet in 2015. Echter worden mensen nog wel geplaatst in z.g. beschutte werkplekken zoals het nu heet. Dit wordt uitgevoerd door de gemeenten in (ook weer) het kader van de Participatiewet. De participatiewet kwam in de plaats van Wajong, WSW en RWW (bijstand). Voor meer informatie kan je terecht bij de gemeente. Mocht je wat specifiekere informatie nodig hebben dan kan je me een pb sturen natuurlijk. 
25 jun 19 door lid: boobyfrog
Mag ik een onbeleefde vraag stellen. Hoe kan het dat je 100% bent afgekeurd maar toch 50 uur per week werkt? Moet je opnieuw gekeurd worden of werkt dat niet zo. Het klinkt een beetje tegenstrijdig? 
25 jun 19 door lid: Wilma1978
Nogmaals dank. Ik wacht hoe het verder gaat. Als er wat nieuwe dingen gebeuren doe ik dat graag.  
25 jun 19 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


fitlifegoals's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.