Gevulde paprika's vanaaf, ik ben er GEK op. Helaas niet alle 7 voor moi, maar 2,5 is ook lekker ;-)
|
1473 kcal
|
Vet: 90,09g | Eiwit: 82,73g | Kolhy: 78,48g.
Ontbijt: Nevo Nectarine, De Notenshop Notenmix Stukjes, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Myprotein Impact Whey Protein, Konings Magere Naturel Kwark, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: Avocado's, Lidl Eiwitbrood, Chocola & Snoep, Avocado-Chocolade Truffels, Diner / Ovenschotels, Hartige Taart. Diner: Diner / Ovenschotels, Gevulde paprika's. Snacks/Andere: Energybars & balls, Pecan mini fat bomb bars, Gebak Klein, Aardbeiengebakjes "Harde Wener", Gebak Groot, Chocolade-Courgette Cake. meer...
|
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Reacties
Jum!! Wat doe je er allemaal in?
20 mei 19 door lid: *Tess86*
|
Voor 6 grote paprika's (nu iets kleiner, dus werden het er 7):
Olijfolie
200 gr aubergine, in kleine blokjes
200 gr courgette, in kleine blokjes
100 gr ui, gesnipperd
3 tn knoflook
300 gr (biologisch) rundergehakt of tartaat
blikje van 70 gr tomatenpuree
blikje 400 gr tomatenblokjes
6 grote (rode?) paprika's
Kruiden: peper/zout/oregano/(gerookte)paprika
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Vulling bakken en sudderen.
Kapje van paprika's snijden en leegmaken. Strak in schaal zetten zodat ze niet omvallen.
Vulling erin, kapjes er weer op.
Besprenkelen of besprayen met wat olijfolie. Héél klein beetje water onderin de schaal gieten.
Paprika's in ongeveer 5 kwartier bruin en gaar bakken.
(oven in de gaten houden, iedere oven is anders, soms wil je m net iets heter of koeler zetten)
20 mei 19 door lid: Elfje69
|
Ik moet me toch maar eens meer gaan verdiepen in kruiden geloof ik. Gebruik ze wel veel, maar altijd zelfde combi.. vind het alleen lastig te bepalen nog. Kwestie van proberen denk ik? Bedankt voor het delen! 😙
20 mei 19 door lid: *Tess86*
|
Is idd wel kwestie van beetje uitproberen. Maar je kan het toch ook altijd gewoon hier een beetje vragen? Tijmpje weet veel van kruiden, MargreethT ook, Ikke natuurlijk...en zo zijn er wel meer 🤗
20 mei 19 door lid: Elfje69
|
Oeh, deze staan voor morgen op de planning. Wel met wat rijst en in de stoompan. Heerlijk vind ik ze!
20 mei 19 door lid: Senna88
|
Nog een kruidentip voor de komijn liefhebber. Wanneer ik (zilvervlies) rijst heb gekookt en de rijst is afgegoten en al aan het nagaren, dan doe ik er wat karwijzaad door, smullen!! Ik eet altijd rijst bij mijn gevulde paprika's, vandaar de tip. Ojaah, en ik kook de rijst in water met een bouillonblokje, maar daar zijn de meningen over verdeeld volgens mij..
20 mei 19 door lid: snoezeloes79
|
Lekker hè snoezeloes, ik kook vaak al komijnzaad mee met de rijst (ik heb altijd rijst die je niet hoeft af te gieten). Maar doe ik alleen bij Indiase of Indonesische gerechten. Bij mediterrane gerechten doe ik liever een deel van het water vervangen door wat tomatenblokjes met sap. (uit blik). Maar goed, ik eet niet vaak rijst meer 🤪
20 mei 19 door lid: Elfje69
|
oeh lekker! Dat heb ik gisteren gegeten 😀
22 mei 19 door lid: Zonnetje inhuis
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|