Elfje69's Logboek, 17 feb 19

@Anna.Willems.92, dit is het brood van Vegetus dat ik 3x per week bak. Ik heb de mazzel van een broodbakmachine die voor me kneedt en laat rijzen. Ik gooi alle ingrediënten er in 1x in en dan zet ik m op stand "pizzadeeg". Daarna doe ik het deeg in een kleine cakevorm (gewoon van metaal, 25 cm) en bak ik m in de oven. 185 graden, ca 5 kwartier. (de broodbakmachine heeft niet zo'n lange bakstand, vandaar dat ik m in de oven bak)

Bekijk Dieet Kalender, 17 februari 2019:
1295 kcal Vet: 55,99g | Eiwit: 88,79g | Kolhy: 98,19g.   Ontbijt: AH Conference Peren, de Notenshop Notenmix Stukjes, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Buxtrade Erythritol Stevia Caramel Blend 1:1, Lidl Magere Franse Kwark, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: Brassica Koolzaadolie Bak & Braad, AH Tomaat, Lidl Kipdijfilet Naturel, Lidl Eiwitbrood. Diner: Knoflook, Tomatenpuree, Brassica Koolzaadolie Bak & Braad, Kaufland Gerookte Spekblokjes, Galbani Mozzarella Cucina (Geraspt), AH Kastanjechampignons, AH Rode Uien, Freshona Passata Di Pomodoro, Pizza, Rode Linzen Bodem. Snacks/Andere: Nestlé Melkchocolade zonder Toegevoegde Suikers. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ingrediënten: 305 gr water 7 gr olijfolie 1 theel (grof)zeezout 84 gr sojameel 147 gr tarwegluten 10 gr tarwezemelen 53 gr lijnzaad (meel of gebroken) 31 gr amandelmeel 15 gr zonnebloempitten 15 gr pompoenpitten 1/4 theel gist 1/8 theel (wijnsteen)bakpoeder  
17 feb 19 door lid: Elfje69
ELFJE, bedankt voor de tip.  
17 feb 19 door lid: Biene Mays
👍😋 
17 feb 19 door lid: Elfje69
dat broodje ziet er heel lekker uit  
17 feb 19 door lid: Rommeltjes
Ziet er super goed uit.! Helaas heb ik niet de luxe van een broodbak machine. Hahaha.😂 Maar ik ga deze variant ook eens proberen. Structuur zal vast anders zijn dan die ik nu had gemaakt. 😊 
17 feb 19 door lid: anna.willems.92
Als je toevallig wel een keukenmachine of mixer met deeghaak hebt zou ik die zeker gebruiken. In het originele recept mengt ze de boel zonder echt te kneden, dus dat heb ik de eerste keer ook braaf gedaan, maar de gluten ontwikkelen zich echt veel mooier als ze wel even goed doorgekneed worden. (Kan natuurlijk ook met de hand, maar ik ben een lazy pig 🐖). Na het rijzen rol ik de deegbal altijd even door een heel klein beetje polenta, hij bakt dan niet zo snel aan het blik vast en je krijgt een mooi krokant korstje 😋 
17 feb 19 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.