mo.mo3's Logboek, 01 dec 18

vraagje aan de steuntroepen 😊: volgend weekend groots gourmetfestijn. in plaats van de valkuilen stokbrood en sausjes die ik dit keer wil proberen te vermijden , wat eten jullie in zo'n geval ? lekkere en verantwoorde suggesties zijn zeer welkom

Bekijk Dieet Kalender, 01 december 2018:
1165 kcal Vet: 32,91g | Eiwit: 75,91g | Kolhy: 145,77g.   Ontbijt: Ekoplaza Pompoenpitten, Smaakt Lijnzaad Heel, Ekoplaza Zonnebloempitten, Ei, Banaan. Lunch: Milbona Cottage Cheese Light, Rivercote Knäckebröd Volkoren, Lidl Filet Americain Mager, Ekoplaza Zonnebloempitten, Ekoplaza Pompoenpitten, Smaakt Lijnzaad Heel, AH Gedroogde Cranberries, Milbona Skyr Framboos. Diner: Wortelen, Komkommer (met Schil), Turbo kippensoep. Snacks/Andere: Lay's Paprika Chips, Mandarijn. meer...

8 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 30
Reacties 
Als ik het zelf organiseer: veel groenten die je kunt bakken in het gourmetpannetje of bovenop de plaat (champignons en andere paddestoelen, groene asperges, tomaat, paprika, in kwarten gesneden witlofstronkjes, prei), gekookte aardappelschijfjes, mager vlees, vis of garnalen, en geklutst ei. Sauzen op basis van turkse yoghurt (wel 10% vet, maar veel minder vet dan mayonaisebasissauzen) of op basis van ketchup / tomatenpuree. Beetje geraspte kaas op tafel, geen stokbrood, maar per persoon een kleine bruine pistolet. Geen kruidenboter, maar wel olijfolie met een teen knoflook erin geperst. 
01 dec 18 door lid: MargreethT
Oh, heerlijk😍 Je kan ook een hoop variëren met groenten! Omeletje bakken? En voor de calorietjes misschien mager vlees/vis gebruiken? Daar kan je ook een hoop groenten doorheen gooien😁 Verder gewoon lekker veel rauwkost snoepen! En je zou ook nog gezonde havermoutpannenkoekjes kunnen bakken ofzo! Al tikt dat ook behoorlijk aan, dus niet te veel!🤪 
01 dec 18 door lid: nynket
bedankt voor de suggesties 😊👍 
01 dec 18 door lid: mo.mo3
het is een vergissing dat mensen denken dat het aan de sausjes ligt. denk meer aan de hoeveelheden vet en bak boter omdat je zo vaak iets opnieuw in een pannetje moet doen. ik ga vooral voor de groenten, kipfilet naturel of gebakken ei of een salade. dan kan je haast niet mis gaan 
01 dec 18 door lid: lgreinerart
En als je saus wil, eerst je vork in de saus, dan het vlees er aan. Kun je minder erop doen.  
01 dec 18 door lid: annemiek rembil
gezonde kryojosaus. maak je van groenten. er zit tomatenpuree in, heel erg belangrijk omdat als je lijnt velen Hun bloed laten verarmen. dus 2vliegen in een klap. https://www.antilliaans-eten.nl/homepage/krioyo-saus-saus-van-tomaat-ui-en-paprika/  
01 dec 18 door lid: fattyfart
Tzatziki als saus, geen stokbrood maar rauwkost, wat gegrilde groenten en verder wat stukjes mag vlees, wat kip, varkenshaas en Biefstuk... Zo overleef ik die avonden. Oja hier gebruiken we op de bakplaat alleen de eerste ronde beetje olijfolie daarna nooit meer, de teppanplaat is goed anti aanbak dus hier geen vette boter nodig..  
01 dec 18 door lid: dizzy24
Mo.Mo3, ik bak er meestal zelf een gezonder broodje bij, met meer vezels en minder Kh. Als je wilt heb ik wel 2 makkelijke recepten voor je? 
01 dec 18 door lid: Elfje69
Vis vis vis :)  
01 dec 18 door lid: Lost68
Bijv. Lekker courgette julienne in pannetje met cherry tomaatjes en gesnipperde ui met lepel tomaatpasata lekker op smaak met kruiden en specerijen, gratineren met beetje geraspte kaas. Of courgette slierten met pesto en baby mozarella bolletjes. Of aubergines grillen, lepeltje vulling van ricotta, spinazie en geraspte parmazaanse kaas, oprollen tot een rolletje, lepel tomatensaus erover, paar olijfschijfjes en beetje geraspte kaas.  
02 dec 18 door lid: cookingwithlove
Wat een fijne en lekkere suggesties allemaal. . @elfje als je het simpelste recept voor een broodjewilt plaatsen (Ben geen Keukenheld zoals jij) en het kan in de oven (heb geen broodbakmachine) dan kan ik bekijken of dat me gaat lukken. Super bedankt aan iedereen 🤗 
02 dec 18 door lid: mo.mo3
Mo.Mo, deze is héél makkelijk en heeft geen rare ingrediënten die alleen ik in huis heb ;-) (nah ja, kikkererwtenmeel...maar dat kan je gewoon bij de Appie krijgen tegenwoordig) Als je een foto wil zien van het resultaat moet je ff door mn logboek scrollen naar 7 juni, daar staat ie. Socca/flatbread: Ingrediënten 130 gr kikkererwtenmeel ½ theel himalaya zout ½ theel grof gemalen peper ½ theel (wijnsteen)bakpoeder 200 ml water 30 ml olijfolie 15 gr groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden verse tijm, de blaadjes van 3 takjes extra olijfolie (spray is makkelijk) Bereiding Doe het kikkererwtenmeel in een mengkom en roer hier vervolgens peper, zout en bakpoeder doorheen. Meng al roerende het water er goed doorheen en daarna de olijfolie. Het wordt echt een beslag, geen deeg, dus niet schrikken ;-) Roer nu de plakjes olijf en de tijmblaadjes er doorheen. Dek de schaal af en laat het rusten. Minimaal een half uur, maar langer mag ook. Verwarm de oven voor en zet een 26cm-28cm doorsnee vorm klaar (ik gebruik een stalen pan die in de oven mag, maar een pizzapan-vorm kan ook. Doe een beetje olijfolie in de pan/vorm. Als de oven op temp is de pan/vorm er 5 min inzetten. Dan eruit halen, het beslag erin gieten en weer in de oven zetten. Bak het brood ca 10-12 min. Haal m uit de oven, bespray of sprenkel m met nog een beetje olijfolie en strooi er een klein beetje (gedroogde) tijm en of grof zeezout overheen. 6. Zet m nu nog heel even terug in de oven, op de hoogste rekstand en zet de grill vol aan. hij zal nu echt een beetje “aanbakken/blisteren”. Klaar! Het lekkerst als je m meteen serveert. Macro’s per portie: ⅓ brood: Kcal 248 Vetten 11,3 gr Koolhydraten 19,9 gr Eiwit 9,5 gr  
02 dec 18 door lid: Elfje69
@Elfje, lekker hè, socca of farinata! Jammer genoeg ben ik de enige hier die het echt kan waarderen. Kikkererwtenmeel is trouwens ook een handig bindmiddel ipv bloem/maizena. 
02 dec 18 door lid: MargreethT
Nog één HELE MAKKELIJKE dan Mo.Mo. Een kruidig groentebrood!!... Het enige wat je misschien (waarschijnlijk) niet in huis hebt is Xanthaangom, dit kan je vervangen door een theelepel arrowrootpoeder, maar als je dat ook niet hebt gewoon lekker weglaten (het is alleen voor de structuur vh brood) Ingrediënten 3 eieren (M) 50 gr roomboter of kokosolie, gesmolten 1,5 theel walnoot- of appelazijn ½ eetl Italiaanse kruidenmix (of andere, naar smaak) ¼ theel grof gemalen zout ¾ theel bakingsoda ¼ theel xanthaangom 50 gr geraspte winterpeen 50 gr uien, in dunne halve ringetjes 30 gr paprika, in kleine blokjes 1 tn knoflook, uit de knijper 50 gr kokosmeel Bereiding Verwarm de oven voor op 175 gr en zet een kleine (siliconen) cakevorm klaar Doe de 1e 7 ingrediënten (eieren t/m xanthaangom) in een mengbeker die geschikt is voor je staafmixer. Mix even goed met de staafmixer door elkaar. Roer vervolgens de groenten en knoflook er goed doorheen en als laatste het kokosmeel.. Doe het beslag in de vorm en bak in ca 35-40 min bruin en gaar. (iedere oven is anders!) Tips Je kan de groenten ook vervangen voor andere harde groenten, bijv geraspte pompoen, pastinaak, knolselderij, koolraap, venkel oid. Als je er courgette door zou willen doen eerst goed uit laten lekken en droog deppen! Macro's voor het HELE broodje: (ongeveer, want het ligt eraan welke groentes je gebruikt natuurlijk) Kcal: 900 Kh: 25 gr Vetten 65 gr Eiwit: 29 gr (dusssss, lekker een kwart van opsmikkelen!) 
02 dec 18 door lid: Elfje69
@margreethT, ja echt heerlijk! Maar je kan het recept ook heel makkelijk kleiner maken toch! Het is zo makkelijk en snel, dat zou ik ook gerust alleen voor mezelf maken 🤗 
02 dec 18 door lid: Elfje69
Dank je elfje, ik ga eerst de flatbread maar eens proberen te maken. Voor de bakvorm kan ik neem ik aan wel een taartspringvorm gebruiken ? (Die heb ik wel in 26 cm doorsnee)  
02 dec 18 door lid: mo.mo3
Ja tuurlijk! Ik zou m dan alleen wel deels bekleden met wat bakpapier. Omdat het meer een beslag is dan een deeg en je wil niet dat het door het kiertje langs de rand vd bodem eruit loopt. Knip gewoon een rondje uit een stuk bakpapier dat ongeveer 5 cm (rondom) groter is dan de bodem van je vorm. Het komt niet zo nauw hè, het mag zonder passer 😉. Als je die een beetje vochtig maakt en dan verfrommelt en weer uitvouwt kan je er heel makkelijk de bodem mee bedekken en een randje omhoog 👍 
02 dec 18 door lid: Elfje69
Super ! Bedankt voor de tip⚘ 
02 dec 18 door lid: mo.mo3
Toppie, ben benieuwd! Zie het resultaat wel voorbij komen?! 😋 
02 dec 18 door lid: Elfje69
(Als ie toonbaar is 🙃) 
02 dec 18 door lid: mo.mo3

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


mo.mo3's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.