rickydemooij's Logboek, 26 aug 18

refeeddag! Ik mag 2000kcal eten en 250gr carbs. Vanavond eet ik samen met vriendlief dus ik ga koken. Zelf hamburgers maken met rundergehakt en ik mag 2 hamburgers van bij elkaar 150gram eten, 2 zuurdesem boterhammen per burger met friteslijn mayonaise, sla en gebakken uien. 😍 Als groenten extra sla en 200gr broccoli. Zin in! 
Op mijn refeeddag sta ik mijzelf toe om een blikje cocacola zero te drinken... Zin in! Ik kom vandaag niet aan de 250gr carbs, maar wel aan de 2000kcal 😋

Gisteren mijn laatste werkdag gehad en het was een prima dagje met een heerlijk vooruitzicht; een paar dagen vrij 😍. Gisteren wel een rustdag genomen van het sporten, waar mijn lichaam duidelijk aan toe was na 6 dagen achter elkaar sporten, want heel de dag weinig energie en onwijze hoofdpijn.. Ik viel om 22u al in slaap tijdens het film kijken met mijn vriend. 😂 Ik had het blijkbaar nodig.
Hoofdpijn is helaas nog niet over en nog duidelijk aanwezig.. Maar vandaag wel weer een training pakken; full upper body training, en verplichte pilates voor mijn knieblessure. Ik heb nu al zin om te gaan sporten! 💖

Nog een vraag. Wat zijn jullie meningen over Coca-Cola zero? Ik drink dit enkel op mijn refeeddag en dan gewoon 1 blikje. Hoeveel kwaad kan het om dit vaker in de week te drinken? Of hoe slecht is het als ik er vandaag 2 of 3 zou drinken?

Bekijk Dieet Kalender, 26 augustus 2018:
1760 kcal Vet: 55,39g | Eiwit: 111,76g | Kolhy: 197,02g.   Ontbijt: Duyvis Almonds Unsalted, Perfekt Cashewnoten Ongezouten, Body & Fit Whey Perfection Cookies & Cream, Quaker Havermout (40g), Jumbo Magere Franse Kwark. Lunch: Jumbo Rijstwafel Zeezout, Tommies Snoeptomaatjes, Tonijn in Water (uit Blik), Banaan, Zuurdesem Brood. Diner: Coca-Cola Coca-Cola Zero, Jumbo Desem Baguette Meergranen, Freshona Augurken Zoetzuur, Jumbo Ijsbergsla Mix, Uien, Remia Friteslijn, Jumbo Rundergehakt Jumbo. Snacks/Andere: Pink Lady Appels. meer...

11 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Klinkt heerlijk zo’n hamburger! Geniet er van!! Van de cola zero weet ik niet veel, zelf drink ik af en toe ( lees 1x per week) een glaasje rivella of crystal clear. Zitten wel wat zoetstoffen in.... maarja 😋. 
26 aug 18 door lid: lisaraaphorst
Lisaraaphorst, hopelijk zijn ze ook lekker! In die cocacola zero zitten ook zoetstoffen en daarom zit er in 1 blikje maar 1 kcal. Ik vind het heerlijk en heb zelf geen problemen met zoetstoffen aangezien ik laatst gelezen heb dat het niet schadelijk is voor je lichaam.. Maar ik vroeg me toch wel af of het slecht is als ik er vandaag 2 of 3 zou drinken 😅 Het is voor mij een cheat zegmaar en overigens dan ook de enige cheat die ik heb in de week.  
26 aug 18 door lid: rickydemooij
Misschien proberen om dan iets minder streng voor jezelf te zijn 😜. Ik zou jezelf er niet mee vol proppen maar af en toe een blikje kan denk ik geen kwaad. 
26 aug 18 door lid: lisaraaphorst
Lisaraaphorst 2 of 3 blikjes is toch niet volproppen? En minder streng... tsja... Ik heb simpelweg ook heen behoefte de laatste tijd aan ongezond voedsel. 😊 
26 aug 18 door lid: rickydemooij
Iemand die mijn vragen wil of kan beantwoorden? 
26 aug 18 door lid: rickydemooij
volgens mij kan het geen kwaad. ik drink het bijna dagelijks. zero is zero 🧚‍♀️ 
26 aug 18 door lid: dame0165
Het zit vol rommel maar het kan geen kwaad verder ik blijf van dat soort drankjes af.  
26 aug 18 door lid: HellRaver
geniet 
26 aug 18 door lid: Biene Mays
Gewoon van genieten! Ik vind een colaatje light ook heerlijk dus neem het gewoon. 
26 aug 18 door lid: mijusudo
Bedankt allen. Ik heb ervoor gekozen om 2 blikjes te kopen. Ik heb er nu al zin in!  
26 aug 18 door lid: rickydemooij
Wat is het nut van een refeeddag? 
26 aug 18 door lid: Tijmpje
Tijmpje; Een ‘refeed’ is het eten van een of meerdere maaltijden waarbij je meer callorieën binnenkrijgt dan gewoonlijk. De reden dat het vetverlies stagneert, is dat verschillende hormonen niet meer optimaal functioneren, met name leptine. Dit is het gevolg van een langdurig calorietekort en de gewenning van het lichaam aan het voedingspatroon. Wil je dit doorbreken dan zal er regelmatig een seintje aan het lichaam gegeven moeten worden dat de hormonen weer aangemaakt kunnen worden. Dit bereik je door middel van een grotere energie-inname. Dit wordt een ‘refeed’ genoemd. 
26 aug 18 door lid: boefhje
Ik drink er liters van, nou ja, dronk, op het moment niet maar als het kan drink ik het met liters 😌 
26 aug 18 door lid: Warrigeboel
Bedankt voor de uitleg. 👍 
26 aug 18 door lid: Tijmpje
Telt veel te veel pistachenoten eten aan het einde van de dag ook mee, om er een refeed-dag van te maken? In dat geval heb ik misschien gisteren toch nog onbewust iets zinnigs gedaan. 
26 aug 18 door lid: wvdzwart
Wvdzwart, niet helemaal... Een refeeddag is doelgericht en nog steeds bewust en gezond eten hahaha. Maar we maken wel een uitzondering voor jou met je pistachenootjes hoor 😜 
26 aug 18 door lid: rickydemooij

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


rickydemooij's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.