volvocrosser's Logboek, 23 aug 18

‘Afvallen en hongerlijden gaan hand in hand’

Is dat zo? Een vraag nav een gesprek dat ik heb gevoerd met een vriendin van me..

Ik weet het eigenlijk niet zo goed..
Heb zelf namelijk het idee dat op dag(en) dat ik ‘afzie’ het wel écht (meer?) effect heeft (gewichtsverlies) en op de dagen dat ik heel de dag(en) me verzadigd voel, ik minder afval🤔
Soms vind ik het zelfs prettig; dat hongergevoel. Het gevoel dat er iets gebeurd ofzo...🤔

Hoe zit dat bij jullie?

Bekijk Dieet Kalender, 23 augustus 2018:
1894 kcal Vet: 78,79g | Eiwit: 110,55g | Kolhy: 177,56g.   Ontbijt: Jumbo Luchtige Crackers Volkoren, Jumbo Vlokken Puur , Jumbo Halvarine, Jumbo Jong Belegen Kaas 48+. Lunch: Raw Organic Food Amandelen, Melkunie Protein Strawberry, Banaan. Diner: Jumbo Stokbrood Kruidenboter, Jumbo Tagliatelle, Grand'Italia Tartufo, Lovilio Parmigiano Reggiano Dop Flakes, AH Courgettepasta, AH Kipfiletblokjes, Jumbo Champignon Roerbakmix. Snacks/Andere: AH Ananasstukjes, Marqt Wortel met Hummus. meer...

3 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 28
Reacties 
Had er gister al een uitlegje over gegeven. Als jij een calorie tekort hebt voor een poosje dan gaat t honger/verzadigingsgevoel overhoop. Om je goed te laten voelen met dit tekort zorgt je lichaam dat je honger grotendeels weggaat. Zo ook als je veel te dik bent, je hebt dan ook meer energie nodig en dus zorgt je lichaam dat je telkens trek hebt en je geen verzadigd gevoel krijgt. Pas wanneer je eet wat je nodig hebt klopt het gevoel weer 
23 aug 18 door lid: lgreinerart
Nope, niet mee eens. Afvallen gaat samen met gezonder leren leven en juist zonder honger. En het is weten wat je beter kan laten staan, maar ook dat iets minder gezonds best af en toe kan, maar met mate.  
23 aug 18 door lid: CarolineJerez
Als ik trek heb dan besef ik weer waar ik mee bezig ben en geeft een soort boost. Okal weet ik dat een verzadigd gevoel nodig is ivm calorie intake. 
23 aug 18 door lid: lisaraaphorst
Ik heb eigenlijk nooit echt een honger gevoel eet op rond vaste momenten 08.30/ 11.30/14.00/16.00/17.30/19.30 drie normale maaltijden en die andere bestaan meestal uit komkommer of tomaatjes van 16.00 sla ik ook wel eens over😬 maar honger gevoel nee niet echt.... 
23 aug 18 door lid: dani.p2
nope,geen honger👊🏻  
23 aug 18 door lid: Boschebol
Ik ben het daar niet mee eens. Ik eet nu meer hoeveelheden en voel me veel verzadigder dan voorheen. Misschien ook omdat ik voorheen me schuldig voelde over mijn snoep/vreetbuien en nu heb ik andere lekkere dingen die toch echt beter vullen.  
23 aug 18 door lid: Roosmarijn2108
echt geeen honger. 
23 aug 18 door lid: bianca114,7
Gelukkig niet, anders zou ik het echt niet volhouden. 
23 aug 18 door lid: Nickelbey
Ik heb ook nooit honger. Maar dat krijg je met een ketogeen dieet. Het is wel een stuk moeilijker eten. 
24 aug 18 door lid: jvdvoort1988
Nooit honger, maar ik maak dan ook betere keuzes dan wanneer ik nergens op let. 
24 aug 18 door lid: Tijmpje
Had aan jou ook een vraagje.. 😉 Zag dat je 15 ,kg kwijt was geraakt.. wat is jou manier geweest qua sport/voeding en in hoeveel tijd is dit gelukt?  
24 aug 18 door lid: Healthy-in-2019
Ik probeer alleen te eten als ik echt honger heb dus niet op vaste tijden 
24 aug 18 door lid: Julievb_
Op dit moment eet ik ongeveer 1600 kcal per dag. Ontbijt en lunch ongeveer 350 kcal, diner ongeveer 550 kcal en de rest tussendoortjes, zoals een haverreep en appel. Hierdoor kan ik de hele dag door eten en heb ik geen hongergevoel. Ik wil ook niet te snel afvallen met hongergevoel, maar rustig aan met een verzadigd gevoel. 
24 aug 18 door lid: Arjoena
Dankjulliewel voor de reacties😄❤️ @Healthy, 23 april ben ik van start gegaan, nu dus precies 4 maanden bezig. Ik ben mijn eten gaan wegen en gaan invoeren in m’n logboek. Zodoende inzage gekregen hoeveel calorieën ik binnen kreeg. Betekend hoeveel ik er moest/ mocht eten om gemiddeld 800gram per week af te vallen en ben iets meer gaan bewegen (wandelen, vaker de fiets) daarbij meer water drinken en gezonder gaan eten (fruit groente, minder brood en minder pasta enzo. Meer doe ikeigenlijk niet... 
24 aug 18 door lid: volvocrosser
Betekend = berekend 
24 aug 18 door lid: volvocrosser
Oke, thanks. 😊 Ik wandel ook veel en zit rond de 2100-2300 kcal verbruik per dag.. En doel is 1600 kcal per dag of 11200 kcal per week te eten. Ben heel benieuwd hoe hard het gaat maar met 0.4 kg per week ben ik tevreden.  
24 aug 18 door lid: Healthy-in-2019
Dat geloof ik wel ja. Als je van veel calorieën inname naar minder gaat, moet je lijf daar toch even aan wennen. Normaal gesproken hoor je je uiteraard wel verzadigd te voelen. Maar herken het gevoel wel dat het ook even goed kan voelen. Als dat te vaak is dan ben ik niet sterk genoeg om daar weerstand aan te bieden voor een langere periode. Dus verzadigd voelen lijkt me wel gezonder. Ik merk wel dat ik nu bewustere keuzes aan het maken ben. Alles kan maar wel in balans. 
25 aug 18 door lid: Fietsje37
voor mij persoonlijk echt onzin. ik (vr)eet als een bootwerker en val toch af. kwestie van keuzes maken. 😊 
25 aug 18 door lid: Elfje69
Ik eet ook flink wat voor mijn idee en (als ik niet aan de vreet ga that is) val ook af..  
25 aug 18 door lid: Healthy-in-2019
Heb trouwens gisteren bij een aantal fs'ers in hun eetdagboeken gekeken en ik schrok er echt van dat meer dan de helft rond de 1000 kcal zit, en zelfs nog eronder.. vind het best zorgelijk dat mensen nogsteeds denken dat uithongeren en je lichaam onthouden van de nodige vitamientjes en mineralen je helpt op een gezonde manier af te vallen op langere termijn.. en dan vervolgens lezen dat ze zich zo moe/duizelig voelen.. tja.. 
25 aug 18 door lid: Healthy-in-2019

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


volvocrosser's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.