Ikdenkkris's Logboek, 09 jul 18

Andere afvallers met (jonge) kinderen, hoe pakken jullie vreetbuien uit slaapgebrek en vermoeidheid aan? Nu nacht 4 op rij met niet meer dan een uur aaneengesloten slaap en om 5 uur op. Dan kan ik nog zo goed voorbereid aan m'n dag beginnen, maar ergens op de dag krijg ik onweerstaanbare eetdrang. Is het een kwestie van heel streng onderscheid maken tussen hoofd-honger en lichaam-honger? Want dat gaat op die momenten niet zo goed. Tips?

Bekijk Dieet Kalender, 09 juli 2018:
1435 kcal Vet: 50,39g | Eiwit: 88,61g | Kolhy: 158,70g.   Ontbijt: Jumbo Hagelslag Puur, AH Roomboter Ongezouten, Bruine Boterham. Lunch: Conimex Sambal Manis, Slankie Smeerkaas 20+, Bruine Boterham. Diner: AH Nasi Bami Groente, AH Boemboe Nasi Goreng, Wijko Satésaus, AH Olijfolie Traditioneel, AH Kippendijfiletreepjes, Perfekt Basmati Rijst. Snacks/Andere: Mandarijn, Arla Skyr Naturel. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 42
Reacties 
Ik lees en leef met je mee. 
08 jul 18 door lid: Woebeltje
Heb geen kinderen maar slaap enorm slecht en pas overdag op, misschien komt het in de buurt van een soort gelijke situatie haha. Ik koop wel eens een energize smoothie bij de ah, verder probeer ik zoveel mogelijk rust te pakken wanneer mogelijk. Avond uren dus haha. Het blijft lastig, er is geen remedie voor ofzo denk ik. Voor jou mogelijk wel als je kids wat ouder zijn😁 
09 jul 18 door lid: lgreinerart
Als ik moe ben krijg ik soms ook een enorme zoet behoefte. Ik maak dan wel eens een milkshake van magere melk, raw cacao poeder en stevia. Daarna is het weer 'rustig' .... :) Misschien kun je het proberen....hoop dat het je helpt! (en dat je van chocolade houdt) 
09 jul 18 door lid: Tamara Kerklaan
eerlijk gezegd kon ik er niets mee en resulteerde het in eten. Je lichaam heeft behoefte aan energie. Afvallen met slaaptekort werkt niet. Ik greep vaak terug op chocola. Mijn man ook maar dan weo snachts als hij het flesje aan het warmmaken was 
09 jul 18 door lid: Marjeltje
neem op die momenten een tuinkruiden bouillon.mij helpt dat. of probeer jezelf af te leiden door iets te gaan doen. maar het blijft lastig. heb het zelf ook. 
09 jul 18 door lid: Mystery1971
hier net zo. zelf ook 2 jonge kinderen. en doodmoe! en dan ga ik echt aan de vreet! 
09 jul 18 door lid: mamasuusje
Hier net zo! Ontzettende chips en chocolade drang onder het mom van ik geef nog borstvoeding, de kilo’s vliegen er aan ipv eraf!! Geen tips wel meelezen en meeleven;) 
09 jul 18 door lid: Wieteke89
Knap lastig he? Maar met zo'n lusteloos gevoel ben ik ook niet zo'n leuke mama. 
09 jul 18 door lid: mamasuusje
heel erg herkenbaar. hier 2 jonge Kids. ik zorg dat ik genoeg komkommer tomaat en wortel in huis heb. dat ga ik dan eten. maar bij een echte slechte nacht begin ik daar mee en daarna ga ik toch alles eten wat los en vast zit... ik heb bijna niks in huis maar die nijntjes koekjes vind ik dan zelfs lekker. maar probeer je doel in je hoofd te houden! succes het is wel een flinke uitdaging 
09 jul 18 door lid: maudvzd
een glas water drinken, of een zak worteltjes leegeten. je zit dan vol, maar geen overdreven calorieën binnen. had er ook altijd moeite mee. ook veel aangekomen met kleine kinderen. al heb ik mijzelf van veel dingen aangeleerd dat ik ze niet lust. dan neem je het toch minder snel 😏 succes. het zijn echt tropenjaren 
09 jul 18 door lid: Rensie 1111
Afvallen en slaap tekort werkt prima samen hoor! Daar wou ik even op in haken haha. Ik slaap gemiddeld 2/3uur per nacht en ja die trek word er zeker door getriggerd maar het is aan jou welke keuzes je dan maakt. Ga je voor bijv ijs dat 300kcal heeft op 500ml of voor ben en jerrys, of die tip van cacoa, ik gooi het door m’n kwark als ik chocola wil en dan met wat Sucralose i.p.v. suiker. Dit doe ik ook maar eens per week hoor maar als je toch slechte keuzes maakt, dan maar de beste er van zodat je gewoon op gewicht blijft of blijft afvallen  
09 jul 18 door lid: lgreinerart
Misschien meer protein/eiwitten eten sochtens? Proteine verteerd langzamer waardoor je langer vol blijft 
09 jul 18 door lid: dylansweeney
Slaaptekort zorgt niet alleen voor honger maar ook voor verlaging van je discipline en grenzen, logisch ook. Daardoor kán je snel geneigd zijn om te gaan eten. Maar met goede keuzes daarin kán je nog steeds wel degelijk afvallen. Zorg voor gezonde dingen in huis: rauwkost, groentebouillon, paar gekookte eitjes, enz.. Paar glazen water nemen evt. met extra vezels. Mss kan je er rekening mee houden in je dagplanning, zodat er ook ruimte is voor wat extra's. Probeer suiker en andere snelle koolhydraten zo veel mogelijk te vermijden, dat scheelt snackzin. En kies voor volwaardige, eiwitrijke maaltijden voor de verzadiging. 
09 jul 18 door lid: Tijmpje
Ik heb twee kinderen onder de 4 jaar en leef ook met je mee. Dit blijft altijd een lastig issue denk ik. :( Wat bij mij wel helpt bij lekkere trek zijn dadels, schijnt je gedurende de dag goed verzadigd te houden. Verder ook kaneel, staat bekend dat het goed helpt bij afvallen en geeft een verzadigd gevoel.  
09 jul 18 door lid: oke88
Zo herkenbaar! Ik neem dan flinke volkoren boterhammen met pindakaas e.d. anders blijf je behoefte houden aan 'iets' en kom ik toch nog uit op snickers e.d. Ik probeer vooral te zorgen dat ik niet aankom op zo'n dag. Veel vezels eten, iets in de buurt hebben waar je op kan blijven kauwen. Yoghurt met muesli (geen cruesli!). Worteltjes inderdaad, en rijstwafels. Komkommer en tomaat zijn altijd zo weer weg en dan begint je lijf weer te vragen. Verder zou je kauwgom kunnen kauwen, dat kan ook helpen.  
09 jul 18 door lid: CJD80
De beste oplossing is natuurlijk om meer te slapen 🤓 
09 jul 18 door lid: Faat68
Kauwgum zou ik persoonlijk niet doen omdat het je lijf juist op de stand 'er komt eten aan' zet en dus de honger juist aanwakkert. Als je gaat voor dadels, kan je beter wel die kiezen die niet gesuikerd zijn, zoals de meeste die je zo her en der en in de supermarkt koopt.  
09 jul 18 door lid: Tijmpje
Herkenbaar hoor! Hier ook een mama van 3 kleine kids en nu met de warme dagen worden ze sneller wakker.. Dus overdag ben ik sneller moe en krijg ik echt vreetbuien. Ik probeer meestal om mijn zoetigheid te halen uit: fruitshake. Ik koop bevroren fruit zoals mango, aardbeien, bessen enzo. Die samen met tessiere of een andere sap en klein beetje water. Beetje munt blaadjes erbij en dan heb je een lekkere zoete shake. Ook crackers (wasa) proberen te eten als ik in de avond na 't eten trek krijg. Wasa met cottage cheese voor de zoutigheid en Turkse yoghurt druiven en beetje agave voor het zoete. Dat is vooral als ik trek krijg ik de avond. Overdag zoveel mogelijk tomaten, eitje en komkommer als tussendoortje... Houd vol!! Probeer bewust te kiezen voor iets wat toch gezonder is ipv snacken. Trek krijg je toch, hongermomenten en zeker als je moe bent! Heb ik ook. Succes!!  
09 jul 18 door lid: RoseBkr
lastig en herkenbaar.... Soms er maar gewoon aan toegeven en dan dag erna maar weer met goede moed beginnen.... 
09 jul 18 door lid: moisellemarijke
Ikzelf ben een grote voorstander van stevig (vettig zelfs) ontbijten. Als je dit doet, heb je de rest van de dag gewoon minder trek en aandrang tot snacken. Ik sluit me ook aan bij wat CJD80 zegt. Gewoon een paar stevige boterhammen met als het kan mager beleg. Huttenkase, kipfilet etc... Probeer je je eetdrang te onderdrukken, dan komt het later meestal tot een uitbarsting. 
09 jul 18 door lid: Derq

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Ikdenkkris's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.