lisaraaphorst's Logboek, 30 mei 18

Kan iemand mij advies geven, hoe zit het nou met weinig kcal eten en die spaarstand? Zolang je weinig eet(veel minder als je verbruikt) blijf je toch afvallen?

Bekijk Dieet Kalender, 30 mei 2018:
915 kcal Vet: 27,14g | Eiwit: 26,12g | Kolhy: 140,70g.   Ontbijt: Galia Meloen. Lunch: Vitakrone Farmer Salade, Bruine Boterham, Aldi Runder Rookvlees, Milner Licht Gerijpte Kaas 30+. Diner: AH Olijfolie Traditioneel, Calvé Sambasaus, AH Snijbonen, Zoete Aardappel (zonder Schil, Gekookt). Snacks/Andere: McDonald's Iced Fruit Smoothie Aardbei-Banaan (Medium). meer...
2184 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

6 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 23
Reacties 
Dat denk ik wel maar weet t niet zeker ik vind t een goeie vraag en ben ook wel heel benieuwd ☺️ 
30 mei 18 door lid: robinbrandt
Ja tot een bepaald niveau omdat je steeds minder eet gaat je lichaam hierop inspringen en dus minder verbranden das de zogenaamde spaarstand.  
30 mei 18 door lid: HellRaver
Daarom is het aan te raden niet gelijk gigantisch minder te gaan eten zodat je dit heel lang kan uitstellen  
30 mei 18 door lid: HellRaver
Qua kilo’s zal je afvallen, maar Qua vet niet. Als je minder eet dan je gebruikt, kan je lichaam in een spaarstand raken en haalt het de stoffen eerst uit spierweefsel. Je spieren zijn zwaarder dan je vet. Je valt dus af door minder te eten. Echter wanneer je dus meer gaat eten, voedden de spieren zich weer en kom je weer aan. JoJo effect. Zo is mij dat uitgelegd. Ieder dieet of afvalprogramma heeft specifieke wensen. Wil je vet kwijt? Zal je meer krachtsport moeten doen en meer eiwitten eten dan koolhydraten. Op die manier blijf je de spieren voeden en haalt het de reserves meer uit het vet. 
30 mei 18 door lid: KingFacta
En wat zou dit kunnen voorkomen, een cheatday van ruim boven mn kcal is niet echt waar ik op zit te wachten, klinkt ook krom in mijn ogen, haha.  
30 mei 18 door lid: lisaraaphorst
Meer geleider je calorieën te kort opbouwen. Dan duurt het wel even 
30 mei 18 door lid: HellRaver
Het probleem van het 'opeten' van je spieren is dat je verbranding in rust ook veel minder wordt. Vet verbruikt weinig energie om zichzelf te onderhouden, spier juist veel. Stel je hebt een tweelingbroer/zus van de zelfde leeftijd, lengte en gewicht. Jullie vallen beiden evenveel af, de een gaat crashen en eet zijn spieren, de ander gaat sporten en langzaam afvallen. Jullie wegen weer hetzelfde, jij hebt uiteindelijk een vetpercentage van 25% en hij/zij van 35%. Dan heb je kans dat jij met niks doen per dag zo 200 kcal meer verbruikt! Oftewel na het diëten blijft diegene met spieren slank en de ander komt weer aan of moet eeuwig op dieet blijven.  
30 mei 18 door lid: Henretteketet
Dit maakt veel duidelijk, dan ben ik bang dat ik er aan moet gaan geloven. Ik wandel wel veel, maar doe verder niet aan sport. Misschien proberen thuis oefeningen te doen..  
30 mei 18 door lid: lisaraaphorst
Is echt niet waar hoor dit! Ik ben 0 spier verloren en wel 21kg vet. Dus mensen doen altijd zo panisch maar dat is onzin, geldt vooral voor mensen die al weinig vet hebben. Dan maakt je lichaam sneller aanspraak op de spieren en wanneer je echt wel wat overgewicht hebt dan pakt het je vet en als dat er niet meer is je spieren. 
30 mei 18 door lid: lgreinerart
Igreineart, en hou heb je dat bereikt? 
30 mei 18 door lid: KingFacta
@igreinerart sportte jij hier veel bij?  
30 mei 18 door lid: lisaraaphorst
Ik ben ook 21 kilo kwijt zonder te sporten, wel veel wandelen. Maar crashen is nooit goed. Je gaat er alleen maar van jojoën want je eet tijdelijk veel minder. En daarna krijg je het er dubbel en dwars weer bij. Het beste (mijn mening) is dat je je bmr berekent. Dit is de hoeveelheid kcal die je lijf nodig heeft om alle processen goed te laten verlopen, temperatuur, stofwisseling ed. Als je daar boven blijft, 500 kcal onder je verbruik gaat zitten en je eetpatroon zo wijzigt dat het geen dieet is maar een verandering kun je prima gezond afvallen zonder honger en zonder je lijf tekort te doen. En zullen de kilo’s er ook afblijven.. 
30 mei 18 door lid: elntien
Eens @igreinerart.. Afgelopen maand 4 kilo vet verloren zonder verlies van spieren. Heb soms dagen van 1000 cal en soms van 1400.. (En soms een cheat dag haha) 
30 mei 18 door lid: Mootjuh0107
Maar Lisa. Als ik zo je verloop zie cal je toch gewoon af.. Aangezien er denk ik niet veel af moet (baseer ik even op je eind gewicht wat je wilt wegen) zal het ook langzamer gaan. De laatste kilo's zijn altijd 't lastigste.. En als je meer gaat bewegen kan 't zelfs zijn dat je zwaarder wordt ivm spiermassa  
30 mei 18 door lid: Mootjuh0107
@elntien, zou jij dit voor mij kunnen berekenen? Ik ben 22, weeg nu rond de 67 en ben 1.60cm. Mijn doel is 60. Maar dit is maar een getal, ik wil overal net iets slanker zijn, het liefst mijn benen, maar dit zal niet meevallen. Zoals ik afgelopen dinsdag heb gegeten is voor mij een dag zoals ik het prima vol kan houden icm werk (kinderopvang)  
30 mei 18 door lid: lisaraaphorst
Meningen verschillen hier dus over en dat is prima maar ik zou als je alles zeker wil weten gewoon de huisarts om advies vragen 
30 mei 18 door lid: lgreinerart
heeft ook nog met de vet percentage te maken. spieren verbruiken meer dan vet. 
30 mei 18 door lid: bianca114,7
Er is enorm veel op internet te vinden over spaarstand, jojo-effect en wanneer en hoe je nou precies spier- of vetweefsel kwijt raakt. Lees je eens in op verschillende gespecialiseerde sites, daar zal je echt veel aan hebben. Dan kom je erachter hoe het nou écht werkt en hoe dat plaatje op jouw persoonlijke lichaam past.  
30 mei 18 door lid: Tijmpje
@Elntien: +1 ! :) 
30 mei 18 door lid: Nebulas
Tuurlijk val je af als je weinig eet.. het gaat ook om je gezondheid en de periode daarna.. het is natuurlijk ook fijn als je op je streefgewicht weer meer kunt gaan eten dan 1000 kcal. Iedereen moet doen waar die zich goed bij voelt en wat werkt. Elk lichaam reageert anders.. 
30 mei 18 door lid: elntien

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


lisaraaphorst's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.