Misawai's Logboek, 29 okt 23

Hebben mensen hier ervaring met vasten? Krijg je er meer of minder energie van? Hoe snel viel je af? Ik zit na te denken om het te proberen aangezien ik niet veel kan sporten in verband met chronische vermoeidheid.

18 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik heb onlangs 36 uur gevast en voelde mij stuk beter. Volgende keer 48 u en zo werken naar 72 u. Wel met elektrolyten gedaan. 
29 okt 23 door lid: volhouder82
Je zou eens kunnen Googlen op de term autofagie om je in te lezen. Ik heb zelf veel ervaring met IF en een eetraam van 8 uur maar vermoedelijk is dit niet waar je op doelt. 
29 okt 23 door lid: SabineS85
Van het vasten zelf val je niet af, dat doe je door een calorie tekort. Maar ik zelf voel mij beter met maar 2 maaltijden per dag, en19 uur vasten. Het is uiteraard wel makkelijker om minder calorieën te nuttigen, als je je hoeveelheid maaltijden per dag terug brengt. Vasten an zich, is in principe wel gezond, precies wat Sabine zegt, even googlen op autofagie. Is best interessant. 
29 okt 23 door lid: keto_danny
ik ben het met Keto_danny eens. het komt altijd neer op een calorietekort.  
29 okt 23 door lid: Wikkie1977
Er staat een podcast over intermittent fasting van Dr ludidi op Spotify, geeft ook wat info hierover👍🏻 
29 okt 23 door lid: Fleurcamilla
Ik ben van plan om 22 uur per dag te vasten en dan tussen 18:00 en 20:00 zo’n 500 calorieën te eten. Alleen avondeten en een kleine snack zoals wat noten. Ik zit sinds vandaag de app Vastentracker te proberen. Een free trial van 7 dagen. Kijken wat het doet.  
30 okt 23 door lid: Misawai
500 calorieën?! 
30 okt 23 door lid: keto_danny
Ik las dat je tijdens vasten 25% mag eten van hoeveel je normaal mag eten. Voor vrouwen is dat 2000 calorieën per dag. Dus nu maar 500 calorieën per dag.  
30 okt 23 door lid: Misawai
En hoelang wil je dat gaan doen dan? 
30 okt 23 door lid: keto_danny
Het lijkt me niet zo gezond, beter pas je je levensstijl aan en vind je voor jezelf een modus die je voor een langere periode kan volhouden.  
30 okt 23 door lid: Anne9876544
Ik ben het eens met Anne  
30 okt 23 door lid: keto_danny
Ik kan niet sporten door chronische vermoeidheid en duizeligheid. Op mijn ergst kon ik geen eens 5 minuten lopen, en ik was toen gewoon dun en sportte normaal gesproken veel. Ik ben daardoor bijna 50kg aangekomen in 3 jaar. Ik heb alles wat ik kon geprobeerd maar ik bleef maar aankomen. Ik weet hoe ik gezond moet afvallen, ik ben al eens eerder 34 kg afgevallen maar dat kan nu niet aangezien ik niet intensief kan sporten of lang kan wandelen. Het ging het afgelopen jaar iets beter. Het lukte me weer om bijna elke dag 40 minuten te wandelen maar dat was ook echt mijn limiet. Daardoor viel ik heel langzaam weer af. De afgelopen 2 maanden gaat het weer heel slecht. Ik ben steeds extreem duizelig en moe. Wandelen lukt bijna niet meer en ik ben doods bang om nog meer aan te komen. Vasten voelt als mijn laatste optie.  
30 okt 23 door lid: Misawai
Ik ben ook gewoon afgevallen zonder enige beweging. Eet dan in ieder geval je bmr 
30 okt 23 door lid: keto_danny
ik mag volgens mijn BMR/AMR berekening geen 2000 calorieën per dag. Dus dan gaat die 500 per dag als 25% ook al niet op. Je kunt niet uitgaan van een gemiddelde. Je zult moet ( laten) berekenen wat je eigen dag waarden zijn. 
30 okt 23 door lid: smootylaatmaar
Ik zit ook op 1620 met verbruik, en 1376 als bmr. Iedereen is anders, dus inderdaad even berekenen 
30 okt 23 door lid: keto_danny

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Misawai's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.