Ann_myfit's Logboek, 05 apr 19

Mooie meting op de sportschool gehad, een paar gegevens;
vetpercentage: 26,1%
spiermassa: 38,9 kg
viscerale vetwaarde: 2
BMI: 19,7

En een mooie metabolische leeftijd van 23🎉, en dat op mn 35e🎉. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? Weet een van jullie dat?
55,5 kg Tot nu toe verloren: 4,6 kg.    Nog te gaan: 0,4 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.
Gewichtstoename van 0,2 kg per week

16 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Als je metabolische leeftijd jonger is dan je werkelijke, heb je een lager vetpercentage dan gemiddeld genomen over je leeftijdgenoten. Dat betekent een gezonde, fitte stofwisseling. Ik streef ook naar die lagere waardes. Dat houd je energiek! 
08 apr 19 door lid: Vredehuis
Klopt globaal, het is dat je ruststofwisseling (het basaal metabolisme) lager is dan het gemiddelde voor een persoon van jouw geslacht, afmeting en leeftijd. Dus als voorbeeld als je nu 5kg spier zou inleveren en het aantal kg vet blijft loop je vet percentage op maar wordt je ruststof wisseling lager en zou je dus nog jonger worden ;). Maar wordt je veel gespierder met het zelfde aantal kg vet, zou je dus ouder worden.  
08 apr 19 door lid: Marcel sky
Dankjewel @Vredehuis en @Marcelsky ! Ik denk dat ik dan vanaf nu metabolisch gezien weer ouder ga worden aangezien ik in de sportschool een zwaarder programma heb gekregen om meer spiermassa te krijgen.. ben benieuwd! 
09 apr 19 door lid: Ann_myfit
Blijf ik toch wel met verwarring en een vraag zitten voor @Marcelsky. 
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Mij lijkt het tegenovergestelde waar. 
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Immers naarmate je spiermassa toeneemt neemt je rustmetabolisme eveneens toe. Mijn Tanita B-543 laat al 15 jaar zien: naarmate mijn vertpercentage daalt, neemt mijn rustmetabolisme toe en metabolische leeftijd af. Momenteel 22 jaar, terwijl ik 61 jaar in leeftijd ben.  
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Dus Ann, verwacht ik, dat door krachttraining jouw spiermassa zal toenemen, en je metabolische leeftijd af. Hoor graag je bevindingen. Want ik ben op zijn minst verrast door de opmerking van Marcel ...  
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Hoe zie jij dat, Marcel? 
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Het is volgens mij net andersom, meer spiermassa, minder vet%, hogere ruststofwisseling, lagere metabolische leeftijd.... 
09 apr 19 door lid: Rommeltjes
Precies Rommeltjes! 
09 apr 19 door lid: Vredehuis
Ok, het wordt me steeds duidelijker! Dankjulliewel! Ik ben vandaag met de nieuwe (veel te zware naar mijn zin) oefeningen begonnen.. dus ben benieuwd over 4 weken wat de nieuwe meting gaat zijn en of ik inderdaad nog jonger metabolisch gezien wordt. Ik laat het hier weten!  
09 apr 19 door lid: Ann_myfit
Ja sorry klopt helemaal. had even de verkeerde kant op beredeneerd. Een hoger basaal metabolisme in verhouding met een lager gewicht (lager vetpercentage) zorgt voor een lagere leeftijd. Spiermassa heeft grote invloed op het basaal metabolisme, Vet heeft hier nagenoeg geen invloed op. Dus we kunnen allemaal Benjamin button achterna ;) Veel suc6 en plezier bij het sporten! 
09 apr 19 door lid: Marcel sky
@Vecasimic, heel interessante vraag! Het antwoord schreef ik vandaag in mijn logboek omdat het voor meer mensen van belang kan zijn. 
10 apr 19 door lid: Vredehuis
@Vecasimic kon je wijs uit mijn antwoord? Het staat in mijn logboek gister 10 april 2019. Best wel complexe stof, en velen verwarren en lopen vast in de formule die staat voor basaal metabolisme en metabolische leeftijd. Ik hoop dat je eruit komt. 
11 apr 19 door lid: Vredehuis
Vecasimic, het lijkt erop alsof je in het eerste gedeelte van je post ADH met BMR verwisselt: jouw werkelijke ADH is in de praktijk te bepalen door bijhouden van gewicht en geconsumeerde energie. Theorisch gezien zou je kunnen zeggen dat als je gewicht gelijk blijft dan is verbruik en consumptie in evenwicht. Je BMR is praktisch gezien heel moeilijk te bepalen. Want dan zou je 24 uur aan een stuk in rust moeten blijven liggen en weten hoeveel energie je in die 24 uur verbruikt. Als je thuis geen intelligente weeg-/meetmethode hebt, kun je toch proefondervindelijk aardig je BMR en Metabolische Leeftijd bepalen met de instructie in mijn logpost van 10 april. jl. De Gouden Regel is: hoe meer spiermassa, hoe meer BMR, en meestal hoe minder buik/taille-omvang (behalve bodybuilders met 'bulkbuikspieren' ;) omdat vet relatief meer volume inneemt dan spier. Je BMR neemt toe bij een hoger gewicht omdat je lichaam meer energie nodig heeft om het in stand te houden en je Metabolische Leeftijd neemt af bij een lagere vetmassa omdat meer spieren meer energie nodig hebben; gunstig dus als je een overschotje aan vet hebt en vitaler wilt zijn. 
13 apr 19 door lid: Vredehuis

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Ann_myfit's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.