Elfje69's Logboek, 08 jan 18


Bekijk Dieet Kalender, 08 januari 2018:
1555 kcal Vet: 94,18g | Eiwit: 71,82g | Kolhy: 107,96g.   Ontbijt: Melkan Suzme Yogurdu Yoghurt Turkse Stijl, Gala Appels, Alesto Nuts Royal Naturbelassen, Funksjonell Sukrin Gold, Ekoplaza Gebroken Lijnzaad. Lunch: Ontbijtcake Havermout Banaan Carrot Kokos, Icing, Cream Cheese, keto, Ei, Keto brood van kokosmeel. Diner: AH Ijsbergsla, Ratatouille, Jalapeno Pepers (uit Blik, Vloeistof en Vaste Stof), Ons Bio Merk Biologisch Half om Half Gehakt. Snacks/Andere: Tony’s Chocolonely Melk Rogge Zeezout, Raw Organic Food Kokoschips, Alesto Mixed Nuts, Optimel Chocoladevla, Sweet Corner Zoete Drop Suikervrij. meer...
2609 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Dat ziet er lekker uit.. wat is het? 
08 jan 18 door lid: saskiadriessen
Chili con carne, maar dan zonder bonen... ofzo... 😋😋 
08 jan 18 door lid: Elfje69
(en dit was de helft 😂 ) 
08 jan 18 door lid: Elfje69
Jammie! Staat bij mij morgen op het menu (maar dan met bonen). Laat je de bonen eruit met een reden? 
08 jan 18 door lid: Zomerspruit
ik wil deze week echt even zo min mogelijk koolhydraten extra toevoegen en ook al ben ik gek op bonen, ik mis ze echt niet op deze manier. heb voor man en zoon een aparte pan gemaakt met wel een klein potje bonen erdoor. 
08 jan 18 door lid: Elfje69
mag ik het recept aub 😀😀 
14 jan 18 door lid: Lindavanzand
BASIS voor Ratatouille of Chili con Carne of Pastasaus (voor 1 persoon of 2 kinderen) Ingrediënten 70 gr rode paprika 300 gr aubergine 2 teentjes knoflook 60 gr ui 90 gr courgette 50 gr kastanjechampignons ½ blikje tomatenblokjes op sap 1 theel olijfolie ½ klein blikje tomatenpuree kruiden (zie beschrijving) jalapeno pepers uit potje (mild of heet, naar smaak) Beschrijving De aubergine en de courgette in kleine blokjes snijden, de champignons in kwarten of plakjes. de paprika en ui wat grover snijden. In wok of hapjespan de olijfolie verhitten en hierin eerst de aubergineblokjes bakken (ze nemen binnen 3 sec alle olie op, maar ga er niet bijgooien, ze laten de olie later vanzelf weer los) Als de aubergine rondom aangebakken is de courgetteblokjes erbij en een paar min mee bakken Hierna voeg ik gehakt toe als ik chili maak. als ik er ratatouille of pastasaus maak niet, want dan hou ik mn vlees apart :-) Ik gebruik de ene keer rundergehakt, de andere keer kipgehakt, net waar ik zin in heb en wat er is. Bak het gehakt 5 min mee Voeg de paprika, de champignons en de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Even meebakken. Zet het vuur op medium en voeg je kruiden toe, ik gebruik voor chili: chilipoeder, (gerookte) paprika, gemalen komijn en wat piri-piri kruiden (heet!) Als ik ratatouille maak gebruik ik ook komijn en (gerookte) paprika en dan oregano en uipoeder erbij. Bak je kruiden altijd kort mee, dan komen de aroma’s beter vrij. Doe de tomatenpuree erbij en bak ook kort mee, doe vervolgens de tomatenblokjes erdoor. Roer er doorheen en zet het vuur laag. Laat even rustig pruttelen (minimaal 15 min, dan trekken de smaken lekker door) Ik doe er ook altijd wat jalapeno schijfjes uit een pot doorheen en een lepel van het vocht. Lekker met gesneden ijsbergsla voor wat crunch.  
14 jan 18 door lid: Elfje69
Dank je wel! dit staat van de week op tafel..........mijn man watertand nu al 😉 
14 jan 18 door lid: Lindavanzand
Kijk, daar doe we het voor hè.... alles om onze mannen tevreden te houden! (whahahahahahahahahahaha, NOT!!) :-) Het is hier ook wel een favorietje hoor. En als ik ze héél erg verwen haal ik bij de appie van die wortel-tortilla's en mogen ze er allebei 2 bij. 
14 jan 18 door lid: Elfje69
zo'n tortilla eet je dan zelf niet? 
14 jan 18 door lid: Lindavanzand
er zitten er 5 in een pak, dus als zij dan samen die 4 krijgen neem ik die 5e wel, maar ik mis het nooit als ik het er niet bij heb. 
14 jan 18 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.