Elfje69's Logboek, 06 nov 17

LowCarb pie crust van kokosmeel (heb m teruggevonden Kittybas ;-), heb m al hele tijd niet meer gemaakt dus was ff zoeken). Ingrediënten en beschrijving zet ik in de opmerkingen.

Bekijk Dieet Kalender, 06 november 2017:
1432 kcal Vet: 89,72g | Eiwit: 77,09g | Kolhy: 89,79g.   Ontbijt: AH Rode Pitloze Druiven, Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Alesto Nuts Royal Naturbelassen, Funksjonell Sukrin Gold, Melkan Suzme Yogurdu Yoghurt Turkse Stijl. Lunch: Olijfolie, Jumbo Zure Room, Ei, Keto brood van kokosmeel, Vruchten-Kwark Cake. Diner: AH Gekruide Kipworst, Ei, Philadelphia Bieslook Light, AH Kastanjechampignons, Gele Paprika's, AH Rode Uien, AH Courgette, Ratatouille. Snacks/Andere: Chocolade Crunchies, Sweet Corner Zoete Drop Suikervrij. meer...

6 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Voor een quiche-/vlaai vorm van 22cm doorsnee Ingredienten • 2 eieren • 1 eetlepel (15 ml) extra virgin olijfolie • 1/4 theelepel zeezout • 116 gram kokosmeel • 120 gram roomboter, ijskoud, in blokjes • 1 theelepel vanille extract - ALLEEN VOOR ZOETE GERECHTEN • 1/4 cup Sukrin:1 - ALLEEN VOOR ZOETE GERECHTEN  
06 nov 17 door lid: Elfje69
Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden 2. Klop de eieren met de olijfolie en de gesmolten kokosolie (en igv zoet het vanille extract) in de mixer. 3. Meng in een andere kom het kokosmeel met.het zout (en igv zoet de sukrin) 4. Doe de droge en natte ingredienten in een food processor of flinke hakmolen.. 5. Haal de koude boterblokjes nu uit de koelkast en doe ze erbij. 6. Blitz een paar keer tot het wel gemengd maar KRUIMELIG is. 7. Kiep het deeg vanuit de keukenmachine op een vel bakpaier. Druk het licht bij elkaar tot een bal, maar niet te uitgebreid en zeker niet kneden. Je wilt het deeg zo koud mogelijk houden.. 8. Leg er een tweede vel bakpapier overheen en rol het deeg tussen de twee vellen uit dat het past in een taartvorm van 22 cm doorsnee. (als dit erg lastig gaat kan je het deeg ook gewoon in de vorm leggen en het zo snel mogelijk met koude handen door de vorm verdelen) 9. Prik met een vork fink wat gaatjes in de bodem 10. Doe wat aluminium folie om de rand van de vorm/het deeg zodat deze niet te donker kan worden en bak de bodem 10 minuten of tot ie lichtbruin is.. 11. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Zet hem weg tot je hem verder wil gaan vullen en bakken.  
06 nov 17 door lid: Elfje69
(bij de bereidingswijze staat gesmolten kokosolie en bij de ingredienten staat olijfolie... ik gebruik de olijfolie voor hartig en kokosolie of avocado olie voor zoet) 
06 nov 17 door lid: Elfje69
Klinkt goed! 
06 nov 17 door lid: elntien
Mjam. Dit ga ik van je lenen. 
07 nov 17 door lid: biancauitdepolder
Heb je ook ervaring met ander meel ipv kokosmeel in dit recept? Ik persoonlijk vind de smaak van kokos niet bij alle gerechten passen nl..  
07 nov 17 door lid: Tijmpje
@Tijmpje, ik heb dit recept nog niet geprobeerd met ander meel, maar ik denk dat je dan ook beter een heel ander recept kan zoeken. kokosmeel neemt zo immens veel vocht op dat je het nooit 1 op 1 kan vervangen nl. ik moet zeggen, ik heb het kokosmeel van cocomi (bak ik ook "brood" mee) en dat smaakt echt niet naar kokos als je het verwerkt hebt!  
07 nov 17 door lid: Elfje69
Oké, dank je voor je reactie. 
07 nov 17 door lid: Tijmpje
yw 😊 
07 nov 17 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.